YI 4K+ športna kamera

Objavljeno:

YI 4K+ kot prva športna kamera s snemanjem 4K počasnega posnetka

Xiaomijevi tržni kanali tudi za YI 4K+

Pod izdelavo športne kamere YI 4K+ se je podpisalo podjetje YI Technology. Kljub temu se njihovi izdelki pogosto tržijo pod imenom Xiaomi YI, oziroma XiaoYi. To poimenovanje prihaja kot posledica sodelovanja, saj za trženje svojih izdelkov YI med drugim uporablja tudi Xiaomijeve tržne kanale.Športna kamera YI 4K+

Ko odlična kamera postane še boljša

VYI 4K Plus športna kamera podjetju YI so v svetu športnih kamer dodobra opozorili nase že ob izdaji YI 4K modela. Slednja je v času prihoda na trg predstavljala eno izmed najboljših športnih kamer na svetu, z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno pa tudi resnega konkurenta bolje poznanim tekmecem. Njihovo željo biti vedno v vrhu potrjujejo tudi z naslednjo generacijo športne kamere. YI 4K+ je prava umetnina, saj v majhni kameri skriva številne napredne tehnologije in izboljšave, kar ji tako ponovno prinaša status ene najboljših športnih kamer na svetu ta hip. Prihaja z IMX377 12MP slikovnim senzorjem, Ambarella H2 procesorskim vezjem, 7-elementno lečo ter drugimi zavidljivimi komponentami. Velik 2.2 palčni zaslon vam bo s svojo odzivnostjo omogočil udobno ter hitro upravljanje, predogled ter predvajanje vaših del. Na zunaj večjih sprememb ne prinaša, ostala je celo enakih dimenzij, zato je zanjo mogoče uporabiti dodatke namenjene prejšnji generaciji. YI športno kamero boste z lahkoto vzeli kamor koli boste želeli, saj se njena kompaktna oblika udobno prilega vsakemu žepu.

Opomba: Kamere Yi 4K+ ni več v ponudbi. Novejše modele lahko iščete v priljubljenih Xiaomi trgovinah.

YI 4K+ za zajem podvigov
Z YI 4K+ boste zajeli vse detajle svojih ekstremističnih podvigov.

YI 4K Plus med snemanjem ameriškega nogometaYI 4K+ prva 4K/60fps kamera na svetu

Fenomen 4K sveta prinaša YI 4K+ tudi v obliki počasnega posnetka. Omogoča dvakrat višjo hitrost snemanja kot najbližji konkurenti, saj v 4K ločljivosti videoposnetke zajema kar s hitrostjo 60fps. Tako si boste svoje ekstremistične podvige lahko natančno ogledali tudi v superiorni 4K ločljivosti. S funkcijami, ki jih nikoli prej ni bilo moč videti v športni kameri, boste YI 4K+ brez dvoma želeli vzeti na vsako svojo avanturo in z njo zajeti vse dragocene trenutke. Nadgradite svoj svet in nanj poglejte z druge perspektive. Odlično je poskrbljeno tudi za fotografije, saj lahko YI 4K+ te zajame v visoki kakovosti v najnaprednejšem RAW formatu za možnost kasnejšega profesionalnega urejanja.

Visoka zmogljivost z varčno porabo

YI 4K+ za obdelavo slik uporablja najnovejše Ambarella H2 procesorsko vezje, ki je kot prvo na svetu izdelano v 14nm litografiji, nanj pa so nameščena kar štiri Cortex-A53 procesorska jedra. S 100% višjo procesorsko zmogljivostjo prinaša pomembno nadgradnjo v primerjavi z vezjem A9SE, ki ga za procesiranje uporablja prejšnja generacija. Pohvali se z izjemno nizko porabo energije, ob tem pa se brez težav spopada s 4K Ultra HD posnetki.

YI 4K Plus med snemanjem ameriškega nogometa
Vrhunsko procesorsko vezje Ambarella H2 za učinkovito in hitro spopadanje s 4K posnetki.

Elektronska stabilizacija slike za izničenje tresljajev

Športna kamera se pogosto uporablja za snemanje ekstremnih podvigov, kjer so tresljaji nekaj samoumevnega. YI 4K+ je zato opremljena z elektronsko stabilizacijo slike (EIS), ki omogoča jasne in stabilne posnetke tudi v primerih izpostavljenosti tresljajem. Prvič je EIS podpora na voljo tudi v 4K/30fps. Nadaljujte s svojim podvigom ter pustite, da EIS opravi svojo nalogo.

YI kamera fotografira Skateboarding
Elektronska stabilizacija slike EIS svoje prednosti pokaže predvsem v razgibanih športih.

YI 4K+ tudi z glasovnim upravljanjem

YI 4K+ z vrhnje straniMed uporabo športne kamere, sploh ko je ta “zapakirana” v eno izmed namenskih ohišij, je njeno upravljanje pogosto oteženo. Zato se tehnologija glasovnih ukazov izkaže še posebej priročno. S posodobitvijo programske opreme je YI 4K+ prejela možnost prostoročnega upravljanja preko glasovnih ukazov. Vse za vaše uživanje v doživetjih. Pohvali pa se lahko tudi z dodelanim, a preprostim uporabniškim vmesnikom. Njihov primarni namen je uporabnikom na logični ter čim enostavnejši način ponuditi vse dane funkcije. YI 4K+ nudi številne napredne nastavitve za profesionalne videoposnetke, a ob tem ohranja interakcijo preprosto in intuitivno.

Za podatkovne zmogljivosti prenosa skrbi USB-C

YI 4K+ z USB-C priključkomUSB-C predstavlja zadnji trend na področju USB priključkov, saj v primerjavi s starejšimi standardi prinaša bistveno višje hitrosti prenosa podatkov, ob tem pa s svojo reverzibilno obliko še dodatno priročnost. Zajete videoposnetke in fotografije boste z YI 4K+ na USB 3/3.1 podprt računalnik prenesli z bliskovito hitrostjo. Priključek je moč uporabiti tudi za priključitev zunanjega mikrofona, avdio-video izhoda ter seveda za funkcijo polnjenja.

Delite svojo zgodbo v trenutku dogajanja

YI aplikacija za YI športno kameroŠe eno izmed priročnih funkcij, prejetih s posodobitvijo programske opreme, predstavlja “Live Streaming” možnost za oddajanje posnetka v živo. Vaše avanture lahko delite na večini platform s pretočno vsebino in tako vašemu občinstvu ponudite nekaj novega. Poleg tega vam namenska YI aplikacija omogoča prenos fotografij in videoposnetkov na pametni telefon, kjer jih z nekaj potezami uredite in že lahko delite na socialnih omrežjih. Ali pa se pridružite YI skupnosti in delite svoja doživetja z drugimi YI navdušenci.

YI 4K+ z možnostjo Live Streaming
Oddajanje posnetka v živo s pomočjo funkcije Live Streaming.

Primer videoposnetka

Kamero YI 4K med drugim za svoje promocijske videoposnetke uporablja tudi priznana SUP ekipa Bananaway. Spodnji Youtube posnetek je nastal na Cerkniškem jezeru, del iz zraka je posnet z dronom, dogajanje na tleh pa s športno kamero YI. Svetujem izbiro najvišje možne kakovosti ogleda, katera je sicer odvisna od vaše naprave ter uporabljenega brskalnika. Nastavite jo s klikom na zobnik v spodnjem desnem kotu (Settings -> Quality).

Nakup športne kamere YI 4K+

  • Kamera ni več v ponudbi.
Tehnične lastnosti YI 4K+ športne kamereDimenzije športne kamere YI 4K+
  • Dimenzije: 65mm x 42mm x 30mm
  • Leča: 7-plastna, 155° FOV, F2.8, f=2.66±5%mm
  • LCD zaslon: 2.2″ zaslon na dotik, ločljivost 640 x 360, 330PPI, svetlost 250cd/m², 16:9
  • Glavni procesor: Ambarella H2, 64-bitni 4-jedrni ARM®Cortex-A53
  • Slikovni senzor: Sony IMX377 1/2.3″, 12MP CMOS slikovni senzor z Exmor R
  • Video format: H.264, .mp4 format datotek
  • Povezljivost: WiFI 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, USB-C

Podrobnejše tehnične lastnosti (video/foto način, itd.) športne kamere YI 4K+ si lahko ogledate na uradni strani proizvajalca.

Top