Robotski sesalnik Xiaowa E202

Objavljeno:

Xiaowa kot osnovnejša izvedba Roborock robota

Xiaowa robotski sesalnik predstavlja dodelano gospodinjsko napravo, ki lahko postane odličen, a cenovno ugoden asistent za čiščenje vašega stanovanja. Model E202 združuje funkcijo suhega in mokrega čiščenja tal. Da bo čiščenje učinkovito, skrbi visoka sesalna moč 1800 Pa v kombinaciji z botaničnim sistemom mokrega čiščenja.Xiaomi robotski sesalnik Xiaowa robot združuje visoko tehnologijo in premišljeno zasnovo, da vam prihrani dragoceni čas, ki bi ga sicer porabili za čiščenje vašega doma. Pod njegovo izdelavo je podpisano podjetje Roborock, ki kot partnersko podjetje za Xiaomi izdeluje robotske sesalnike.

Opomba: Model ni več v ponudbi. Za novejše glejte zadnje zapise pod značko Xiaomi Roborock robotski sesalniki

Xiaowa sesa in mokro čisti

Nov inovativen sistem s funkcijo pometanja ter mokrega čiščenja.

Xiaowa robot za suho in mokro čiščenje

Sesalna moč tlaka 1800 Pa je kombinirana s 3D sistemom čiščenja, stranska krtača deluje prečno, glavna valjasta krtača pa navpično. S tem absorbirata prah, dlake in lase, ter drugo umazanijo tudi iz težje dostopnih mest, kot so npr. fuge med ploščicami. Za dvojni učinek čistoče poskrbi še mokro čiščenje z naprednim botaničnim sistemom. Ta posnema drevo – s filtrom kot korenino ter krpo kot listom. Na organski način nadzorovano pronicanje vode na krpo omogoča enakomerno količino vode in s tem 45-60 minutno mokro čiščenje.

Xiaomi robotski sesalnik s prikazom delovanja
Funkciji sesanja je za piko na i dodano še mokro čiščenje.
Motor robotskega sesalnika Xiaowa
Brezkrtačni motor nudi visok pretok zraka z največjim tlakom 1800 Pa, kar mu omogoča hitro in učinkovito pobiranje smeti. Tudi na preprogi.
Zračni kanal Xiaowa robota
Premišljeno aerodinamično oblikovan zračni kanal omogoča kombinacijo učinkovitosti in tihega delovanja.
Krpa in rezervoar za vodo
Rezervoar za vodo in krpo povezuje botanično vaskularni filter z inteligentno kontrolo vode. Krpa tako prejema zadostno količino vode, ko pa se čiščenje in s tem poraba vode ustavita, bo filter prekinil izpuščanje vode. Krpa je zasnovana tako, da se popolnoma prilega vodnemu rezervoarju ter širini glavne krtače. Rezervoar je zasnovan za enostavno in hitro namestitev na dno robota, brez da bi slednjega bilo potrebno dvigovati.
Posoda za prah robotskega sesalnika Xiaowa
Z veliko 640 ml posodo za prah zmanjšate ročne posege na tedensko praznjenje. Zatesnjena posoda je zasnovana na način, da tudi ob daljšem času prah ne uhaja iz sesalnika. Filter tipa E11 filtrira umazanijo in nečistoče, z možnostjo pranja pa omogoča enostavno čiščenje.

Avtonomno načrtovanje poti

Opremljen je z navigacijskim sistemom z dvojnim žiroskopom ter visoko natančnim dvojnim optičnim senzorjem za sledenje gibanja, ki skupaj s preostalimi senzorji skrbijo za načrtovanje poti v realnem času. Xiaowa robotski sesalnik je žiroskope prejel iz Japonske in Nemčije, precizni EPSON ter 6-osni BOSCH združeno tvorita dvojni žiroskopni sistem.

Xiaowa z dvema žiroskopoma
Žiroskopa Epson in Bosch za višjo natančnost.

Tovrstna zasnova v primerjavi z enojnim sistemom zmanjša možnost podatkovnih napak. Ob tem pa nudi celovitejše zaznavanje spremembe delovnega kota ter fleksibilnejše prilagajanje robota za čiščenje po načrtu. Robot tako vzdržuje čiščenje po planu, ne glede na to, če  se vozi po ravnini, prečka oviro ali je bil predhodno dvignjen v zrak.

Robot čisti dnevni prostor
Čiščenje na mestu – za čiščenje smeti na centraliziran način v majhnem obsegu izberite funkcijo “Spot Cleaning”. Robot bo krožno očistil prostor v radiju 1,2 metra.

Xiaowa z dvojnim optičnim laserjem in LED senzorji

“Električno oko” natančno izračuna vsak gib. Dvojni optični laser v kombinaciji z LED sledilnimi senzorji zajema tla v visoki frekvenci. Digitalni signalni procesor primerja, analizira in obdeluje slike za natančen izračun smeri gibanja in premikanja robota. Očiščena in neočiščena območja so tako zlahka locirajo tudi v kompleksnejšem okolju, s čimer se zmanjša možnost ponavljajočih se oziroma zgrešenih območij.

Xiaowa robot in mapa čiščenja
Xiaowa robotski sesalnik je opremljen s 13. tipi senzorjev, ki zbirajo in združujejo podatke, da ustvarijo mapo čiščenja v realnem času. Na ta način ima pregled nad lokacijami, ki so že očiščena in tistimi, ki so na vrsti. Poleg tega senzorji omogočajo natančno zaznavanje razdalj in gibalnih kotov, s čimer robotu lahko splanirajo pot za visoko učinkovito čiščenje.
Xiaowa robotski sesalnik pred oviro
Upočasnjen trk za zaščito pohištva – 7 skupin senzorjev pojemka 50-krat na sekundo preverja morebitne ovire na poti gibanja, da upočasni hitrost za rahel trk in s tem zaščito pohištvo ter sebe.
Robotski sesalnik pod posteljo
Preko infrardečega žarka prepozna oviro na poti, upočasni ter preko sile na odbojniku določi vrsto ovire. Posledično zlahka prečka mehke ovire, kot so zavese ali posteljna odeja, ter očisti tudi težavnejša območja.
Xiaowa robot prečka prag
Nemoteno delovanje s sposobnostjo prečkanja običajnih pragov do 2 cm višine.
Xiaowa robot in pes
Za preprečevanje težav s prepletanjem las skrbi 3-stopenjski sistem, ki vključuje zasnovo primarne in stranske krtače ter koles na način, ki preprečuje vstop las in dlak v ležaje.

Samodejno polnjenje s spominom zadnje lokacije

V primeru velikih površin, ko čiščenja ni moč dokončati v enem ciklu, se bo Xiaowa robot samodejno vrnil k polnilni enoti. Ko bo 80% napolnjen, se bo samodejno vrnil na mesto, kjer je prekinil s čiščenjem ter nadaljeval zastavljeno nalogo. Posledično se bo izognil ponovnemu čiščenju.

2600 mAh baterija za robota
Xiaowa robotski sesalnik ima vgrajeno 2600 mAh Litijevo baterijo, ki mu omogoča okrog 1,5 ure neprekinjenega delovanja.
Xiaowa in polnilna postaja
Ko zaloge energije ne bo dovolj za nadaljnje čiščenje, se bo robot samodejno vrnil na polnilno postajo.

Mi Home aplikacija za Xiaowa robota

Želite aktivirati čiščenje na daljavo, preveriti stanje delovanja ali mapo čiščenja v realnem času? Odprite aplikacijo Mi Home, ki je brezplačno na voljo za Android in iOS naprave. Aplikacija z enim klikom omogoča prednastavitev, zagon ali preklic čiščenja. Na daljavo lahko posodobite programsko opremo robota in ga z optimiziranimi algoritmi naredite še pametnejšega.

Xiaowa robot in Mi Home aplikacija
Razširite funkcionalnost z Mi Home aplikacijo.

Nakup robotskega sesalnika Xiaowa

Opozorilo: Xiaowa robot je izdan v različnih verzijah, ki se razlikujejo po moči in tudi funkcionalnosti. Zgornja predstavitev se nanaša na model E202, ki predstavlja vmesni model. Obstaja še osnovnejša Lite C102 izvedba z močjo sesanja 1600 Pa, brez možnosti izdelave mape ter brez mokrega čiščenja. Najboljšo verzijo predstavlja model E352 z močjo 2000 Pa, ki prihaja z večjo baterijo 5200 mAh za okrog 150 minutno delovanje.

Xiaowa E202 na polnilni postaji
Robotski sesalnik priključen na polnilno postajo.

Tehnične lastnosti Xiaowa E202 robota

Xiaowa E202 dimenzijeRobotski sesalnik

 • Dimenzije: 353mm x 350mm x 90,5 mm
 • Teža: okrog 3 Kg
 • Baterija: 14.4V/ 2600 mAh
 • Povezljivost: WiFi Smart Connect
 • Nazivna moč: 58W
 • Model: Xiaowa E202-00

Polnilna postaja

 • Dimenzije: 130mm x 151mm x 98mm
 • Nazivna moč: 42W
 • Vhodna napetost: 100-240V
 • Izhodna napetost: 20V ∼ 1,8A
 • Frekvenca: 50/60 Hz

Preostale funkcije Xiaowa robota:

 • Robot vedno vzdržuje varno razdaljo do stene, ko se giblje ob njej. Vzdolž stene za čiščenje uporablja hitro stransko krtačo.
 • Izogibanje območju s potencialom zagozditve – robot se bo v zapletenem hišnem okolju aktivno trudil izogibati območju, kjer obstaja večja verjetnost zagozditve.
 • Izogib padcu – 4 senzorji v realnem času preverjajo spremembo višine in s tem preprečujejo morebiten padec.
 • Virtualni zid – v kolikor želite nastaviti določeno območje, kjer robota ne želite, postavite navidezne stene in se bo območju izognil.
 • Xiaowa sesalnik samodejno zazna preprogo ter vključi maksimalno sesalno zmogljivost. Ko preprogo zapusti, nadaljuje z normalno sesalno močjo. Opomba: Funkcija “Carpet Boost” mora biti vključena v Mi Home aplikaciji.
Robotski sesalnik Xiaowa E202.
Robotski sesalnik Xiaowa E202.
Top