Xiaomi z novo Mi CC9 serijo telefonov

Objavljeno:

Mi CC9, Mi CC9e ter Meitu izdaja za tri novosti

Xiaomi je na domačem kitajskem trgu predstavil novo serijo telefonov Mi CC9. Serija bo razveselila mlade fotografske navdušence, saj na hrbtni strani fotografije zajema z 48 milijoni slikovnih pik, za všečke samoportretov na družbenih omrežjih pa poskrbi z 32MP prednjo kamero.Xiaomi Mi 9CC Vsem trem predstavnikom je Xiaomi namenil zadnjo generacijo podzaslonskega čitalca prstnih odtisov ter veliko 4030 mAh baterijo. Serija je opremljena z vertikalnim logotipom ter dvobarvno LED bliskavico. Zaenkrat sicer še ni znano, če bo kateri izmed predstavnikov prestopil meje domačega trga ter vstopil v mednarodni svet. Serija Mi CC se sicer cenovno uvršča nekje med Redmi in Mi serijo.

Telefon Xiaomi Mi CC9e
Serija je zasnovana za mlajšo generacijo z željo po konfiguraciji kamer za pravo fotografsko izkušnjo.

Xiaomi Mi CC9 s premijsko zasnovo ter modernimi funkcijami

Mi CC9 izkorišča del izjemnih proizvodnih procesov, ki se uporabljajo za razvoj vrhunskega Mi 9. Z zaobljenim steklenim zadkom poskrbi za prave občutke ob rokovanju, s 6,39 palčnim AMOLED zaslonom pa za čudovito prikazno sliko.

AMOLED zaslon za Mi CC9
Velja poudariti, da zaslon prekriva kar 91 odstotkov prednje strani.

Na voljo je v treh trendovskih barvah: beli White Lover, modri Blue Planet ter črni Dark Prince, prav vse med njimi tudi s pravim 3D efektom. Bela spominja na lesketajočo svetlobo snežne površine z lomi barve pod različnimi koti, modra prinaša edinstven CC vzorec, ki je rezultat zahtevnega nanotehnološkega procesa.

Xiaomi Mi CC9 v vseh barvah
Serije je zasnovana za mlajše uporabnike z željo po napredni mobilni napravi.

Mobilnik je opremljen s posebno DC zaslonsko nastavitvijo, ki na strojnem nivoju odpravlja utripanje pod šibko svetlobo. Za zmanjševanje negativnega učinka modrih žarkov je prejel potrdilo nemškega VDE Testing & Certification inštituta. Na prednji strani za fotografske podvige skrbi Sonyjev 32MP senzor, ki za piko na i poskrbi s funkcijo AI Beautify. Ta prinaša lepotne popravke, a ohranja obrazne funkcije ter preprečuje prekomerne spremembe. Za prave skupinske selfie posnetke poskrbi z zajemom in združitvijo treh slik v eno. Prvič predstavljena Mimoji funkcija bo navdušila najstnike s srčkanimi risanimi fotografijami ter animacijo.

Zadnja kamera CC9
Na zadnji strani Mi CC9 prinaša trojno postavitev kamere s primarnim 48MP tipalom.

Hrbtna kamera s pametno prepoznavo zazna, če fotografirate pokrajino ali skupino ljudi, ter svetuje glede smiselnosti uporabe ultra širokokotnega načina. Z AI korekcijskimi popravki preprečuje popačenje robov. Novo funkcijo predstavlja AI Skyscaping, katera zazna nebo na fotografiji in oblačen dan spremeni v sončen ali celo pričara učinek sončnega zahoda. Funkcija je plod Xiaomijevega AI Lab oddelka, ki je tekom razvoja analiziral kar 100.000 podob neba.

Telefon Xiaomi Mi CC9
S procesorjem Snapdragon 710 Mi CC9 prinaša hitrost, zmogljivost ter dolgo življenjsko dobo baterije. Ne manjkajo niti NFC, Hi-Res zvok, IR senzor ter 3.5mm priključek za slušalke.

Opomba (oktober 2019): Mednarodna verzija je prišla na trg kot Mi 9 Lite.

Fotogalerija

Mi CC9e za premiero procesorja Qualcomm Snapdragon 665

Za pristaše nekoliko manjših naprav Xiaomi namenja Mi CC9e, ki manjše zunanje dimenzije omogoča s 6,09 palčnim zaslonom. S težo 174 grama ter 8,47 milimetrsko debelino je idealen za enoročno upravljanje.

Mi CC9e
CC9e kot manjši član serije.

Navkljub manjšemu ohišju pod slednjim še vedno skriva odlične specifikacije, na čelu s popolnoma novim procesorjem Qualcomm Snapdragon 665. Ta se ponaša z odlično energijsko učinkovitostjo, saj je izdelan z 11nm LPP procesom izdelave ter Vulkan 1.1 API podporo za višjo AI zmogljivost.

Opomba (julij 2019): Model je na mednarodne trge prispel kot Mi A3 Android One telefon.

Fotogalerija

Mi CC9 Meitu Edition za selfie odvisnike

Xiaomi Mi CC9 Meitu izdaje ne bo moč spregledati, saj je odeta v edinstveno barvo, ki spominja na znamenite plaže Bahamov. Meitu je v osnovi opremljen z enako ločljivostjo tipal, a se s posebno optimizacijo kamer postavlja nad ostala predstavnika serije.

Telefon Meitu Mi CC9
Barva? Meitu Edition.

Ta dodobra izkorišča zmožnosti kamere in obenem z novimi dodatki za urejanje videa dosega naraven rezultat s pestrimi detajli. Vrhunec Meitu izdaje je v njegovi specifični funkciji AI potreta v slabih svetlobnih pogojih, v katerih zna izluščiti obrazne poteze in tako proizvesti zavidljiv samoportret.

Xiaomi Meitu Mi CC9
Dodelane funkcije kamere ter posebna barva kot posebnost Meitu izdaje.

Fotogalerija

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x