Robotski sesalnik Roborock S60

Objavljeno:

Roborock S60 za tretjo generacijo Xiaomi robotskega sesalnika

Podjetju Xiaomi je uspelo z zgolj dvema generacijama ustvariti prepoznavno in cenjeno ime v segmentu robotskih sesalnikov. Tega seveda ne bi bilo brez odličnih odzivov uporabnikov. Pod njihovo izdelavo se podpisuje podjetje Roborock, ki kot partner za robotske sesalnike nastopa v Mi Ecosystemu. Prva generacija se je uveljavljala pod hišno znamko MIJIA, a že naslednja je prešla potrebno tržno prepoznavnost in na trg prispela pod imenom Roborock S50. Uspešno zgodbo bo skušal nadaljevati Roborock S60 in sodeč po vseh atributih je na odlični poti.Xiaomi Roborock S60 robotski sesalnik Prinaša boljše senzorje, izboljšano navigacijo, napredno zmanjševanje hrupa, nadgrajen princip mokrega čiščenja ter nove funkcije na aplikacijskem nivoju. Med novosti spada tudi nova primarna krtača, izdelana z uporabo DuPont Zytel materiala, kot tudi enostavneje odstranljivi deli za lažje čiščenje. Izboljšave je bila deležna prenovljena polnilna postaja, ki sedaj z namenskim prostorom za kabel omogoča shranjevanje med neuporabo. V odlične prodajne številke torej ne gre dvomiti, tudi navkljub višji cenovni znački, kot jo je imel predhodnik.

Sesalnik Roborock S60
Roborock S60 vnovič predstavlja enega najbolj izpopolnjenih ter najzmogljivejših robotskih sesalnikov na trgu.
Mokro čiščenje z robotskim sesalnikom Xiaomi
Ponudite tlom pravi sijaj. Na robotski sesalnik namestite krpo, v rezervoar natočite vodo in tla bodo posesana ter pobrisana.
Črn robotski sesalnik Xiaomi Roborock S60
Ohišje v mat črni barvi kot boljša alternativa svetleči na prejšnjem modelu – za manjšo občutljivost na madeže prstnih odtisov.

Ko čisto stanovanje postane samoumevno

Roborock S60 kot predhodnik za čistočo skrbi z zmogljivim motorjem, primarno glavno krtačo ter stransko krtačko za težje dostopna mesta. Kar 14 senzorjev skrbi za učinkovito krmarjenje po stanovanju, natančen obhod robov ter izogibanje pohištvu. Po končanem čiščenju ali v primeru skorajda prazne baterije se samodejno vrne v polnilno postajo.

Roborock S60 na preprogi
Izjemna zmogljivost sesanja, ki lahko dvigne vse od baterij tipa AA do dlak hišnih ljubljenčkov iz tekstilnih preprog. Ustvarja jo ventilator s 1500 vrt/min ob pomoči naprednega sistema zračnega pretoka.

Velika baterija kapacitete 5200 mAh zagotavlja do 150-minut čiščenja, kar bi moralo zadoščati za večje stanovanje brez vmesnega polnilnega postanka. Ko se zaloga energije spusti pod 20%, se Roborock S60 napoti proti polnilni postaji. Ob dosegu 80% bo odštel na mesto prekinitve ter nadaljeval čiščenje. Izostala ni niti funkcija mokrega čiščenja. Pri tem 140 ml rezervoar za vodo poskrbi, da bo zaloge dovolj za enkratno čiščenje povprečnega stanovanja.

Krtača s povečano količino ščetin
Nova krtača ima za 250% povečano gostoto ščetin. Te so mehkejše, a do prahu vseeno neprizanesljive.

Roborock S6 naprednejši in tišji

Tretja generacija je opremljena z zmogljivim motorjem, ki lahko proizvede vse do 2000 Pa sesalne moči. To ga postavlja med najmočnejše robotske sesalnike na trgu. Ne manjka niti podpora za tekstilne preproge, kjer je za čiščenje potrebne več moči kot v primeru trdih podlag.

Postavitev virtualnih pregrad v aplikaciji
Želite preprečiti prehod na izbrano območje? V aplikaciji nastavite virtualno pregrado, enostavno in priročno. Pregrade so lahko kratke ali dolge, odvisno če želite zaščititi zgolj okrasno vazo ali celoten prostor.

Zahvaljujoč senzorjem Roborock S60 prepozna podlago in temu primerno prilagodi sesalno intenzivnost. V kombinaciji z njegovimi dobrimi plezalnimi sposobnostmi, mu problema ne predstavljajo preproge vse do debeline 20 mm. S60 z izboljšano zvočno izolacijo navkljub močnemu motorju poskrbi za manj hrupa v primerjavi s predhodniki.

Xiaomi Roborock S60 v spalnici
Napredna zasnova dušenja zvoka poskrbi, da je S60 kar za 50% tišji od predhodnika. Poleg tega zveni prijetneje, ostrino tipičnega vakuumskega šuma je spremenil v mehkejši, manj moteč zvok.

Izboljšana navigacija za Roborock S60

Roborock S60 je opremljen z LDS laserskim senzorjem razdalje, skritim v majhnem stolpcu na vrhu sesalnika. Zahvaljujoč njegovim preciznim meritvam ter implementaciji novega upravljanja z mapami Map Managment 3.0, se robotski sesalnik ponaša z boljšim kartografskim algoritmom. Slednje vodi k hitrejši in natančnejši navigaciji.

Laserski senzor razdalje na vrhu robota
Laserski merilnik se med skeniranjem vrti s 300 obrati na minuto. Podatke nato obdela napreden algoritem, ki ustvari zemljevid z 98% natančnostjo.

Trije vgrajeni procesorji omogočajo sledenje v realnem času, zato je moč gibanje robota vedno spremljati v Xiaomi Home aplikaciji. Pred prvim čiščenjem Roborock S60 ustvari zemljevid območja ter izdela načrt najučinkovitejšega načina čiščenja. Napredni sistem poskrbi, da ima robot vedno zabeleženo območje gibanja, da ne čisti dvakrat iste poti. Sposobnost shranjevanja novih informacij pride še posebno do izraza v kompleksnejših stanovanjih, saj si Roborock zapolni vogale, optimalne poti prečkanja, lokacijo stopnišč in druge posebnosti.

Napredni sistem navigacije za učinkovito gibanje
Pametneje in hitreje – Roborock S60 je opremljen z zmogljivim 4-jedrnim procesorjem, kateri izračuna najboljšo ter najhitrejšo pot za čiščenje vsake sobe. Pri tem pa poskrbi, da nič ne izpusti.

Xiaomi Home aplikacija za napredno upravljanje

Aplikacija Xiaomi Home omogoča več priročnih možnosti za upravljanje Roborock S60. Nov mapni sistem loči kuhinjo od igralnice ali spalnico od dnevne sobe. Zdaj lahko načrtujete čiščenje za eno sobo, več sob ali celoten dom. Enostavno in učinkovito. Aplikacija omogoča izbiro med različnimi načini čiščenja, ročno krmiljenje robota preko komand na telefonu ter različne nastavitve.

Nastavitve v Xiaomi Home aplikaciji
Nastavitev poljubnega območja za consko čiščenje (levo) ter virtualne pregrade, namenjene predelom izogibanja (desno).

Nakup Xiaomi robotskega sesalnika S60

S60 predstavlja vrh Roborock ponudbe. Temu primerna je tudi cena, a ob dejstvu enega najzmogljivejših robotskih sesalnikov na trgu ta postane vse privlačnejša. V kolikor modela ni več na zalogi, preverite še novejši Roborock S5 Max, ki je ob nižji ceni pobral številne atribute modela S6.

  • Slovenska Mishop trgovina: S60 v beli ali črni barvi po ceni 559€ z DDV; slovenska garancija in podpora, brezplačna dostava.
  • Kitajska trgovina Banggood: S60 v beli ali črni barvi; ob zadnjem preverjanju 526€ z vključeno EU Priority line dostavo, s katero trgovina garantira dostavo brez dajatev iz Kitajske.
Roborock S60 med delom
Izjemni set tipal na čelu z merilcem pospeška, števcem prevožene razdalje, infrardečimi senzorji, kompasom ter preostalimi mu daje 360° nadzor. Poskrbijo za navigiranje, ščitijo pred padci, preprečujejo zagozditev ter ščitijo pohištvo. Zato se lahko sprostite, ko Roborock S60 potuje po vašem stanovanju.
Mokro čiščenje
Dodelan sistem mokrega čiščenja.
Roborock S6 in polnilna enota
Polnilna enota z možnostjo shranjevanja napajalnega kabla.
Roborock S60 s posodo za prah
Enostavno odstranljiva posoda za prah za priročno praznjenje.
Galerija robotskega sesalnika Xiaomi Roborock v črni barvi

Tudi vaše prijatelje bi znal robotski sesalnik Xiaomi Roborock S60 zanimati. Delite z njimi to predstavitev s pomočjo spodnjih gumbov.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x