Xiaomi povečal Redmi 7 družino

Objavljeno:

Domača predstavitev za Xiaomi Redmi Note 7 Pro ter Redmi 7

Xiaomi je danes na domačem prizorišču predstavil nova člana svoje samostojne Redmi podznamke. Ker je bil že pred časom predstavljen za indijski trg, Xiaomi Redmi Note 7 Pro ne predstavlja tolikšne novosti. A vendarle kitajska predstavitev daje upanje, da bo mobilnik lansiran tudi na mednarodno prizorišče in ne bo ostal omejen zgolj na Indijo*. Slednje sicer ne bi bila novost, saj le ta s svojim ogromnim trgom predstavlja pomembno tržišče za Xiaomi, zato ekskluzivne ponudbe vezane na njihov trg niso neznanka.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro
Redmi Note 7 Pro za zahtevnejše uporabnike…

Drugo današnjo novost predstavlja Redmi 7. V preteklih generacijah je bilo običajno, da je slednji predstavljal dimenzijsko manjšo alternativno Note verziji, a temu očitno tokrat ne bo tako. Od njega se bo bolj kot z diagonalo zaslona distanciral z osnovnejšo strojno opremo, posledično pa nedvomno tudi nižjo ceno. V slovenski trgovini s Xiaomi izdelki so že pričeli s prednaročili.

Xiaomi Redmi 7
… ter denarnici prijaznejši Redmi 7 z osnovnejšo specifikacijo.

*Dodatek: Redmi Note 7 Pro v Slovenijo ne bo naprodaj

Modela Redmi Note 7 Pro kot kaže v Sloveniji ne bomo dočakali, saj je Xiaomi sporočil, da bo prodaja omejena zgolj na Kitajsko in Indijo. To je v objavi na družbenem omrežju Facebook najavil regionalni direktor za jugovzhodno Azijo John Chen in s tem razblinil upanje na mednarodno različico. Pri tem je kot razlog navedel zgolj proizvodno strategijo družbe Xiaomi, jasnejših razlogov za takšno odločitev pa ni komentiral.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro s procesorjem Snapdragon 675 in Sonyjevim IMX586 senzorjem

Redmi Note 7 Pro v primerjavi s klasično izdajo drastičnih sprememb ne prinaša, oziroma so le te bolj kot ne omejene na dva segmenta. Prvega v obliki še zmogljivejšega Snapdragon 675 procesorskega vezja, ki svoje delo opravlja pod poveljstvom Kryo 460 sredic ter Adreno 612 grafike. Ta naj bi svoje delo opravljal še z 28 odstotkov višjo zmogljivostjo kot model 660 v klasični izdaji. Izjemno, če vemo, da že slednji za svoj razred predstavlja precej nadpovprečni performans.

Redmi Note 7 Pro by Xiaomi
Snapdragon 675 in Sony IMX586 za Pro izdajo.

Sekundarno novost Pro izdaje prinaša primarno tipalo hrbtne kamere. Ta ostaja pri izjemni ločljivosti 48 MP, le da je Samsungov GM1 senzor zamenjal popularnejši Sony IMX586. Da gre za sam vrh Redmi ponudbe, priča tudi podatek o šestih gigabajtih delovnega ter 128GB notranjega pomnilnika. Slednje vsaj za kitajsko izvedbo predstavlja edino izbiro. Tam bo zanj potrebno odšteti za tretjino več kot je potrebno pripraviti za klasično izvedbo kapacitete 4/64GB.

Povzetek specifikacij
 • Zaslon 6,3″ z 19.5 : 9 razmerjem in FHD+ ločljivostjo
 • Procesor Snapdragon 675 z osmimi jedri (max 2,0GHz)
 • 6+128GB
 • Hrbtna kamera 48MP + 5MP
 • Prednja kamera: 13MP; AI portretni način, AI Smart Beauty,…
 • Baterija 4000 mAh s QC 4.0 podporo
Galerija Redmi Note 7 Pro

Redmi 7 kot osnovnejša alternativa

Redmi 7 bi si z majhnim dimenzijskim odstopanjem skorajda bolj prislužil naziv “Redmi Note 7 Lite”. Za iskanje dimenzijskih razlik bomo namreč potrebovali zelo precizno merilo, saj se z Noteom na tem področju skorajda ne razlikujeta. Tudi vizualno sta si precej v sorodu, ključne razlike so pač očem skrite. Ker je Note na področju zmogljivosti pozicioniran zelo visoko, Redmi 7 tako bolj zapolnjuje vrzel za uporabnike, željne ugodnejše cene zavoljo osnovnejših specifikacij.

Osnovnejši Redmi 7
Z metrom v rokah odstopanja od Note dimenzij praktično ne bomo opazili.

Za prikaz slike uporablja 6,26″ zaslon, a tokrat zgolj v HD ločljivosti. Podatke procesira Snapdragon 632, s črpanjem energije iz baterije kapacitete 4000 mAh, katera naj bi ob povprečni porabi zadoščala za vsaj 2 dni brezskrbne uporabe. Tipali v ločljivosti 12 in 2 MP zastopata hrbtno kamero, za prednjo skrbi z osmimi megapiksli. Mobilnik lahko bojda v kratkem pričakujemo tudi pri nas.

Povzetek specifikacij
 • Zaslon 6,26″ z 19:9 razmerjem in 720p ločljivostjo
 • Procesor Snapdragon 632 z osmimi jedri (max 1,8GHz)
 • 2+16GB / 3+32GB /4+64GB
 • Hrbtna kamera 12MP + 2MP
 • Prednja kamera: 8MP; AI portretni način, AI Smart Beauty,…
 • Baterija 4000 mAh
Galerija Redmi 7
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x