Xiaomi Redmi K30 Pro z domačo premiero

Objavljeno:

Xiaomi na Kitajskem predstavil Redmi K30 Pro, Smart Display 8″ ter ogromen 98-palčni TV Redmi

Xiaomi te dni izkorišča za virtualne predstavitve svojih novosti. Tokrat so na svojem domačem trgu predstavili Pro izdajo Redmi K30 mobilnika, kateri je na njihovem tržišču prisoten od decembra preteklega leta. Pro izdaji so pod pokrov namestili Qualcommovo najmočnejše orožje, procesorsko vezje Snapdragon 865, poleg tega ga odlikuje še presenetljiva UFS 3.1 zmogljivost ter celozaslonska zasnova s pop-up kamero.

Xiaomi Redmi K30 Pro telefon
Xiaomi je z Redmi K30 Pro predstavil cenovno najdostopnejši telefon s procesorjem Snapdragon 865.

Zgrajen na najnovejši mikroarhitekturi ARM Cortex-A77, procesor Snapdragon 865 prinaša 20-odstotno povečanje zmogljivosti v primerjavi s predhodno generacijo. Kombinacija s 7nm procesom izdelave zagotavlja, da procesor deluje z visoko energijsko učinkovitostjo ne glede na velikost jedra. K brezkompromisni izkušnji svoje prispevata še LPDDR5 in UFS 2.1 pomnilnik, tudi s podporo tehnologiji Turbo Write za doseganje vse do 777 MB/s hitrosti zaporednega zapisovanja.

Pametni telefon Xiaomi Redmi K30 Pro
Izskočna selfie kamera, tanki robovi ter 92,7% pokritost prednje strani z zaslonom. Redmi K30 Pro bo navdušil z izkušnjo, katero ponudi preko svojega zaslona.

Da je Xiaomi Redmi K30 Pro zasnovan z mislijo na igričarske entuziaste, pokaže tudi z naprednim sistemom hlajenja. Ta vključuje masivni hladilni sistem parne komore, večplastno grafitno oblogo ter devet vgrajenih temperaturnih senzorjev.

Vijolični Xiaomi Redmi K30 Pro
Mobilnik inteligentno predvideva in nadzoruje svojo notranjo temperaturo ter s tem zagotavlja vrhunsko zmogljivost tudi ob daljši obremenitvi.

Na hrbtni strani je prejel simetrično postavitev štirih kamer, pri čemer glavna uporablja velik 1/1.7″ senzor Sony IMX686. Ta s 64 megapiksli zajame fotografije ločljivosti 9248 x 6944 slikovnih pik. V posebni “Zoom Edition” izdaji postaja prvi Redmi telefon, ki je prejel 3-kratno optično povečavo ter vse do 30x digitalni zoom. Redmi K30 Pro Zoom Edition je ob tem opremljen še s 4-osno optično stabilizacijo slike za dodatno izboljšano kakovost fotografij, zlasti v razmerah slabše svetlobe.

Kamere Pro izdaje Redmija K30
Kamera potrebuje vsega 0,58 sekunde za svoj skok iz ohišja, zato je preklapljanje med prednjo in hrbtno kamero nemoteče.

Amoled zaslon je Xiaomi dobil pri Samsungu. Poleg visoke svetlosti in kontrastnega razmerja za natančno uravnavanje svetlobe poskrbijo še senzorji na prednji in zadnji strani. Gledanje bo tako vedno prijetno, ne glede na svetlobne pogoje.

Vrh novega Redmi telefona
Izostal ni niti 3.5 mm priključek za slušalke, ki se ponaša tudi s High-Res avdio certifikatom.

Ni še znano, ali bo Xiaomi novost ponudil tudi v mednarodnem svetu. Predhodna K20 generacija je mednarodne trge dosegla kot Mi serija, klasična K30 serija ji ni sledila in je ostala na voljo zgolj kitajskim kupcem.

Galerija Redmi K30 Pro

Redmi Smart TV Max 98″ prinaša ogromen zaslon v dnevne sobe

Skupaj z novimi pametnimi telefoni sta bila predstavljena še dva izdelka Redmi ekosistema, ki s svojima zaslonoma ponujata revolucionarno vizualno izkušnjo. Prvega predstavlja Redmi TV MAX z ogromno diagonalo 98 palcev, kar preračunano v našo mersko enoto pomeni skoraj 250 centimetrsko diagonalo.  S svojim zaslonom tako prekaša velikost enojne postelje in tako prinaša resnično fascinantno izkušnjo domačega kina. Novi Redmi TV je opremljen s 4K ločljivostjo in 85% NTSC barvnim spektrom za neprimerljivo vizualno izkušnjo.

Ogromen TV Redmi Max 98
Redmi TV s svojo skoraj 250 cm diagonalo spada med televizorske velikane.

Pohvali se s kontrastnim razmerjem 140000:1 ter MEMC tehnologijo za zagotovitev gladkega in jasnega predvajanja filmske slike. Podpora za pametnega XiaoAI pomočnika uporabnikom omogoča enostavno iskanje filmov ter tudi upravljanje z drugimi IoT napravami z govornimi ukazi. Xiaomijev lastni PatchWall sistem z učenjem uporabnikovih navad preko AI tehnologije omogoča prilagojeno vsebino glede na interese. V mednarodnem svetu novosti verjetno ne gre pričakovati, na Kitajskem pa bo za Redmi TV 98″ potrebno odšteti preračunanih 2600€.

Redmi Smart TV Max 98″ galerija

Redmi Smart Display 8″ za začetek ere novih naprav

Novi Redmi Smart Display prinaša 8-palčni zaslon visoke ločljivosti in širokega 178° vidnega polja za uporabniku prijazno uporabo. Ne manjkata niti vgrajena kamera ter pametni asistent XiaoAI tretje generacije, zato bo novost lahko služila kot središče IoT naprav. Uporabnikom omogoča enostavno upravljanje pametnih domačih naprav, kot so varnostna ali hišna kamera, čistilec zraka ali zvonec na vratih. Vse to preko velikega zaslona na dotik, glasovnih ukazov in celo kretenj.

Redmi Smart Display
Pametni Redmi zaslon za pametne domove.

Bluetooth podprtost poskrbi za povezovanje z drugimi Bluetooth napravami. Izdelek bo za preračunano slabih 50€ na voljo preko kitajskih kampanj za množično financiranje.

Redmi Smart Display 8″ galerija

Vabim vas, da delite novico s prijatelji na družbenih omrežjih 😉

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x