Xiaomi predstavil Mi Laser Projector, Ninebot Plus in Mi Ultrasonic Toothbrush

Objavljeno:

Laserski projektor, električni dvokolesnik ter električna zobna ščetka pod MIJIA blagovno znamko

Xiaomi ima poleg pametnih telefonov v svoji ponudbi široko paleto izdelkov. Za izdelke njihovega Mi Ecosystema je bila lansko leto ustanovljena blagovna znamka Mijia. Pod njo je bil tako izdan kuhalnik za riž, robotski sesalec, 360° IP kamera, grelnik vode in številni drugi pripomočki za pametni dom. Logotip je oblikovan v obliki ščita, s čimer izraža zanesljivost izdelkov. Xiaomi je danes v Pekingu pod Mijia blagovno znamko predstavil tri nove izdelke, laserski projektor Mi Laser Projector, novo verzijo električnega dvokolesnika Ninebot ter električno zobno ščetko Mi Ultrasonic Toothbrush.Xiaomi Mi Laser Projector, Ninebot Plus in Ultrasonic Toothbrush

Cenovno dostopen laserski projektor Mi Laser Projector

Laserski projektorji v nasprotju s tradicionalnimi kot vir svetlobe ne uporabljajo žarnice, temveč laserski žarek. To jim prinaša številne prednosti kot so manjša poraba energije, daljša življenjska doba, boljša gledljivost ob dnevni svetlobi ter predvsem boljša kakovost slike. Eno glavnih ovir za bolj množično uporabo pa vsaj zaenkrat predstavlja cena, saj so laserski projektorji občutno dražji od klasičnih z žarnico. Njihove cene so primerljive s povprečnimi cenami novega manjšega avtomobila, zato se bolj kot ne zaenkrat uporabljajo za poslovne namene. Xiaomi pa je ponovno dokazal njihovo glavno vodilo, da imajo visokotehnološki izdelki lahko tudi dostopno ceno. Mi Laser Projector bodo namreč na domačem kitajskem trgu ponudili za dobrih 1.300 €, preračunano iz njihove denarne valute.

Xiaomi Mi laser projector
Xiaomi Mi Laser Projector se ponaša z izjemno ugodno ceno. Ob tem pa zagotavlja 25.000-urno življenjsko dobo laserja, kar je ob 2-urni dnevni uporabi dovolj za 34 let. Nič več dragih nadomestnih žarnic kot pri klasičnih projektorjih torej.
Xiaomi Mi Laser Projector od vrha
Prednjo lečo so izdelali pri podjetju Yorkey, znanem optičnem tehnološkem podjetju. V partnerstvo pri izdelavi sta vključeni tudi podjetji Texas Instruments in App-Tronics.
Xiaomi Mi Laser Projector v dnevni sobi.
Xiaomi laserski projektor se lepo prilega zasnovi dnevnega prostora, pri tem pa ne zavzame veliko prostora. Preklapljanje kanalov je poleg daljinskega upravljalnika možno tudi s pametnim telefonom.
Mi Laser Projector s kratko projicirno razdaljo.
Mi laserski projektor ima ultra kratko projicirno razdaljo za projiciranje na katerokoli površino. Vgrajena Mi TV funkcija in Wi-Fi povezava bosta poskrbeli za možnost gledanja najnovejših filmov in serij iz domačega naslonjača. Svetilnost 5000 Lumnov za maksimalno vizualno zadovoljstvo. Za visoko barvno natančnost z visokim kontrastom pa srbi zadnja tehnologija ALPD 3.0.
Mi Laser Projector s 150 palčno projecirno površino
Mi Laser Projector lahko sliko projicira na ogromno 150 palčno površino. Takšna površina prinaša pravo kinematsko izkušnjo za izjemne užitke pri gledanju filmov. Na sliki primerjava z zaslonoma diagonale 42″ in 70″.
Mi Laser Projector s štirimi zvočniki
Mi Laser Projector ima vgrajene štiri zvočnike z visokim frekvenčnim razponom.

Galerija slik Xiaomi Mi Laser Projector

Xiaomi Ninebot Plus električni dvokolesnik

Xiaomi je dve leti nazaj predstavil električni dvokolesnik Ninebot mini kot rezultat sodelovanja podjetij Xiaomi, Ninebot ter pionirja na tem področju, podjetja Segway. Tokrat je prišel čas za naslednika, dodelano verzijo Plus. Ta je izdelana iz močnejše magnezijeve zlitine z nosilnostjo do 100 kilogramov, 11 palčnimi proti-zdrsnimi pnevmatikami z 800W pogonsko močjo in dosegom 35 kilometrov z enim polnjenjem. Prva verzija Ninebot-a je predstavljala “revolucijo” na področju cene, politika splošno dostopne cene pa se nadaljuje tudi pri nasledniku Plus. Zanj bo na Kitajskem v uradni Xiaomijevi trgovini potrebno odšteti preračunano okrog 460€.

Ninebot Plus električni dvokolesnik
Ninebot Plus je ustvarjen za udobno prevažanje iz enega mesta na drugega, tudi v zaprtih prostorih.
Ninebot Plus z izboljšano stabilnostjo
V primerjavi s prvo generacijo ima Ninebot Plus izboljšano stabilnost, posledično je premagovanje manjših ovir lažje, hitrejše bo tudi učenje in privajanje na komande. Ponaša se tudi s posebnim algoritmom učenja na podlagi uporabnikovih navad in prilaganje nastavitev za najboljše ustrezanje uporabniku.
Ninebot Plus z daljinskim upravljalnikom
Električni dvokolesnik prihaja tudi z daljinskim upravljalnikom. Posledično ga je moč uporabljati tudi kot transportno napravo z nosilnostjo do 100 kilogramov.
Ninebot Plus in funkcija sledenja
S funkcijo sledenja vam Ninebot Plus sledi kamorkoli greste.
Ninebot Plus za transport
Z njim je transport nakupovalnih vrečk enostaven, zraven pa lahko poskrbite še za sprehod vašega štirinožnega prijatelja.
Ninebot Plus in funkcija luči
Prednja svetilka je dobila novo funkcijo signalne luči. Luči bodo sedaj odražale smer vožnje, ob nagibu v desno se bo vključila desna svetilka.
Ninebot Plus kamera
Kot del dodatne opreme je tukaj tudi Mi Ninebot Plus kamera. Ta se ponaša s 3-osno optično stabilizacijo, 1080p polno HD ločljivostjo ter širokokotno 104 stopinjsko lečo.
Ninebot Plus in kamera
Ko kamera ni v uporabi, je zanjo namenjen priročen prostor za shranjevanje.

Galerija slik Ninebot Plus

Ultrazvočna zobna ščetka Mi Ultrasonic Toothbrush

Tretji in hkrati tudi najcenejši tokrat predstavljeni izdelek je zobna ščetka Mi Ultrasonic Toothbrush, katera izkorišča ultrazvočno tehnologijo s hitrostjo 31 tisoč premikov na minuto. Vgrajeno ima 700 mAh baterijo, katera naj bi zadoščala za 18.dnevno uporabo brez polnjenja ob uporabi dvakrat na dan. Ohišje je vodoodporno s certifikatom IPX7. Načine krtačenja je možno prilagoditi preko aplikacije na telefonu. V uradni Xiaomijevi trgovini na Kitajskem bo na voljo od sredine julija za preračunano ceno 26€. Zobno ščetko bodo v svoje prodajne programe brez dvoma uvrstile tudi druge kitajske spletne trgovine z možnostjo dostave k nam.

Xiaomi ultrazvočna zobna ščetka
Xiaomi ultrazvočna zobna ščetka z 31.000 premiki na minuto.

Galerija slik Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush

Top