Xiaomi predstavil Mi 6X s poudarki na kameri

Objavljeno:

Xiaomi Mi 6X z 20 MP kamero spredaj in zadaj

Xiaomi je julija 2017 predstavil model Mi 5X, ki je takrat za ugodno ceno ponudil dvojno hrbtno kamero. Danes je svojo predstavitev dočakal njegov naslednik Mi 6X. Tudi pri slednjem med glavne atribute spadajo kamere, tako na prednji kot zadnji strani. Xiaomi z njim ponazarja njegovo filozofijo proizvajanja izdelkov z “enakimi specifikacijami po polovični ceni”. Telefonu je namenil tri kamere, vse so dobili pri enem izmed najboljših proizvajalcev senzorjev na svetu – podjetju Sony.

Xiaomi Mi 6X
Novemu modelu je Xiaomi namenil tri kamere, od tega dve z ločljivostjo 20 MP.

Na hrbtni strani bomo našli senzorja ločljivosti 20 in 12 milijonov slikovnih pik, za prednje posnetke pa bo skrbel Sonyjev IMX 376 senzor z 20 milijonsko ločljivostjo. Prednja kamera se med drugim ponaša s tehnologijo umetne inteligence za zaznavanje scene, ki prepozna 12 različnih prizorov za optimizacijo slike. Na ta način slika prejme globinski učinek navkljub pomanjkanju sekundarne kamere. Pod pokrov so mu namestili zmogljiv procesor Snapdragon 660, ki bo energijo črpal iz baterije kapacitete 3010 mAh. Za hitro polnjenje bo skrbela podpora tehnologiji Quick Charge 3.0, ki v pol ure napolni telefon do prve polovice.

Snapdragon 660 za Mi 6X
K uporabnosti bosta svoje prispevala še zmogljiv procesor ter podpora tehnologiji hitrega polnjenja.

Na Kitajskem bo v prodaji od 27. aprila dalje. Za najosnovnejšo izdajo (4 + 64GB) bo tam potrebno odšteti preračunanih 208€. Zaenkrat še ni jasno, ali bo mobilnik Xiaomi namenil tudi mednarodni uporabi z izdajo globalne verzije. Obstaja sicer precejšnja verjetnost, da bo tako kot pri prejšnji generaciji za mednarodne trge izdal model Mi A2. Da spomnimo, modela Mi 5X Xiaomi uradno izven Kitajske ni prodajal, je pa zato njegovo izpeljanko Mi A1, ki je predstavljala sodelovanje z Googlom za Android One projekt.

Dodatek: Model Mi 6X je na voljo zgolj v kitajski izvedbi. Mednarodni uporabi je po pričakovanjih namenjen Xiaomi Mi A2.

Xiaomi Mi 6X barvna izbira
Mi 6X bo na voljo v petih različnih barvah.
Xiaomi Mi 6X v modri barvi
Mi 6X ima 5,99 palčni zaslon, umeščen v lepo in elegantno kovinsko ohišje. Prinaša simetrično oblikovno zasnovo ter sredinsko postavljen priključek USB-C. V debelino meri vsega 7,6 milimetra, tehtnica pa se ustavi pri 166 gramih.
Xiaomi Mi 6X v roza barvi
Novost je opremljena s tremi Sonyjevimi senzorji. Za hrbtno skrbita IMX 486 ter IMX 376, slednji je nameščen tudi spredaj.
Mi 6X v zlati barvi
Mi 6X prinaša integriran Xiaomijev AI glasovni pomočnik, ki z umetno inteligenco razume na stotine ukazov v šestih različnih kategorijah. Nekatere funkcije vključujejo tudi možnost prevajanja teksta menijev ali uporabniških priročnikov, zajetih s kamero. Med ogledom videoposnetkov bo moč uporabiti kamero, ki z umetno inteligenco prepozna predmet na zaslonu ter poišče izdelek v spletni trgovini za možnost takojšnega nakupa. Dodatna funkcija “AI Identify” lahko izračuna kalorije določenih živil.

 

Lei Jun in Univerza Wuhan

Xiaomi za svoje predstavitve običajno izbira kitajska velemesta, tokrat pa je izbral mesto Wuhan. Ta predstavlja posebno mesto za Lei Juna, njihovega izvršnega direktorja. Leta 1991 je namreč na Univerzi Wuhan diplomiran iz računalništva. Po svojem poslovnem uspehu je ustanovil Štipendijski sklad Lei Jun ter podaril 99.999.999 Juanov (preračunano skoraj 13 milijonov EUR) za izgradnjo stavbe za znanost in tehnologijo. V Wuhanu se je Lei Jun tudi zavezal, da bo ustanovil podjetje svetovnega formata.
Fotogalerija Mi 6X
Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x