Xiaomi Pad 5

Objavljeno:

Xiaomi tablični računalnik Pad 5 končno tudi mednaroden

Kdor čaka, dočaka, pravijo. Kar pet generacij so si namreč pri Xiaomiju vzeli, da so svoj Mi Pad tablični računalnik lansirali tudi na mednarodno tržišče. Kupci so bili pri nakupu preteklih serij večinoma omejeni na nakup iz Kitajske, seveda pa so tablico prejeli s kitajsko verzijo MIUI sistema, ki ni bila optimizirana za uporabo pri nas. Xiaomi Pad 5 pa z mednarodno etiketo prejema tudi globalno verzijo sistema, vključno s slovenskim jezikom. Xiaomi Pad 5Vse predhodne generacije so bile opremljene z 8-palčnim zaslonom, z desetimi palci je prvič v večji segment posegla 4 Plus izdaja. Za Pad 5 pa so pri Xiaomiju izbrali kar 11″ zaslon, ki navdušuje tako z visoko ločljivostjo 2560 x 1600 slikovnih pik kot tudi visoko 120Hz odzivnostjo. Predstavlja vsestransko napravo tako za delo kot zabavo, ne glede na namen pa vedno ponudi pravo premijsko izkušnjo.

Xiaomi Pad 5 tablični računalnik
Odličen WQHD+ 120HZ zaslon, štirje impresivni stereo zvočniki, Qualcomm Snapdragon 860 procesorsko vezje in baterija visoke kapacitete 8720 mAh. Vse to prinaša Xiaomi Pad 5 tablični računalnik.

Fascinanten zaslon za udobno izkušnjo

Xiaomi Pad 5 je opremljen z 11-palčnim WQHD+ 120Hz zaslonom, ki z ločljivostjo 2560 x 1600 ter več kot milijardno barvno shemo ponudi fantastično sliko. Barve na slikah so prijetne in naravne, detajli pa polni majhnih podrobnosti.

11" zaslon tabličnega računalnika Xiaomi Pad 5
Velik in svetel zaslon, ki se bohoti z bogatimi barvami, ponudi izjemno izkužnjo ob gledenju filmov ali igranju igric.

Z Dolby Vision podporo omogoča premijsko HDR izkušnjo, v smislu realističnih podob z neverjetno svetlostjo, kontrastom, detajli ter barvami, ki jih doslej niste bili vajeni na zaslonih tablic. Ker čas ob gledanju vaših najlubših oddaj teče hitreje, bo Pad 5 zahvaljujoč načinu nizke modre svetlobe ponudil varno in udobno izkušnjo gledanja.

Tablični računalnik Pad 5 med uporabo
Zaslon z nizko stopnjo škodljive modre svetlobe nudi učinkovito zaščito za vaš vid. Za kar najboljše prilagajanje zaslona okolici ima vgrajen namenski senzor ambientalne svetlobe.
Dolby Vision
V trenutku, ko boste vključili zaslon Xiaomi Pad 5 tablice, boste očarani nad živahnimi barvami. Dolby Vision podpora v kombinaciji z bogatimi, a naravnimi barvami ponudi neverjetno vizualno izkušnjo, naj se gre za film, slike ali igro.
120Hz zaslon
Ni pomembno, ali gre za drsenje po zaslonu med branjem ali hitre premike med igrami, zaslon vam bo s hitrim osveževanjem zagotovil popolnoma gladko vizualno izkušnjo.

Snapdragon 860 za visoko zmogljivost

Da bo tablica kos vsem izzivom, naj si bo to pri delu, študiju, zabavi ali mešanici vsega, je Xiaomi Pad 5 opremljen z visoko zmogljivim 7nm procesorjem Qualcomm Snapdragon 860. Najzahtevnejše računske operacije se bodo lahko izvajale pri frekvenci kar 2,96Ghz. Svojo multifunkcionalnost pokaže tudi z vzdržljivo baterijo, kjer namenu dolge uporabe služi kar 8720 mAh energijske zaloge.

Snapdragon 860 procesor
Tablica, ki zabavo in delovno izkušnjo postavlja na nov nivo. Velik 11″ zaslon, eleganten dizajn in vrhunska konfiguracijo so zagotovilo, da bo zadovoljila vaše potrebe na različnih področjih. Visoka 120 herzna hitrost osveževanja zaslona ter procesor Snapdragon 860 predstavljata zagotovilo za super tekoče doživetje. Velika baterija s kapaciteto 8720 mAh pa poskrbi za zadostno zalogo energije.

Odlična avdio izkušnja

Tablični računalniki so zaradi svojih priročnejših dimenzij lahko dobra alternativa računalnikom za ogled video pretočnih vsebin. A pogosto kakovost slike in zvoka ne zadoščata, saj proizvajalci temu namenjajo (pre)malo pozornosti. A tako kot bo Xiaomi Pad 5 očaral vaše oči s svojim zaslonom, bo očaral tudi vaša ušesa s svojim zvokom. Razvajal vas bo z bogatim stereo zvokom, ki ga proizvedejo štirje kakovostni zvočniki. Za ultimativno avdio izkušnjo z izjemnimi detajli, globino in realizmom poskrbi še Dolby Atmos podpora.

Pad 5 s štirimi zvočniki
Štirje zvočniki ponudijo izjemen prostorski zvok ne glede na položaj tablice.

Produktivnost na višji ravni

Tablični računalnik je opremljen z različnimi funkcijami, ki bodo povečale vašo produktivnost. Od skeniranja dokumentov s 13MP hrbtno kamero ter enostavnega deljenja s sodelavci ali sošolci, pripipravljenosti na konferenčne klice preko 8MP prednje kamere do različnih naprednih funkcij na programskem nivoju.

Xiaomi Pad 5 zablica ter pisalo Smart Pen
V sklopi dodatne opreme je na voljo tudi pametno pisalo Xiaomi Smart Pen, ki bo zadovoljil vaše potrebe po risanju in pisanju.

Nakup Xiaomi Pad 5 tabličnega računalnika

 • Slovenska Mishop trgovina: Preverite aktualno ceno, redna cena 399€ z DDV za 6/128GB različico; brezplačna dostava, garancija s servisom v Sloveniji.
Xiaomi Mi Pad 5
Vse več uporabnikov tudi zaradi kovidne situacije preoblikuje svoje navade in za izpolnjevanje svojih zahtev in potreb posega po tabličnih računalnikih. Zato morda niti ni slučaj, da je Xiaomi Pad 5 sedaj prispel tudi v mednarodni izdaji.

Tehnične lastnosti in specifikacije Xiaomi Pad 5 tablice

 • Zaslon 11″, ločljivost 2560 x 1600 WQHD+, osveževanje 120 Hz, svetlost 500 nit, DCI-P3 podpora
 • Vezje: Qualcomm Snapdragon 860
 • Procesor: 8-jedrni z najvišjo frekvenco 2.96 GHz
 • Grafični procesor: Adreno 640 s 4. generacijo Qualcomm AI Engine
 • Delovni pomnilnik RAM: 6GB LPDDR4x
 • Notranji spomin: 128GB / 256GB UFS 3.1
 • Baterija: 8720 mAh
 • Hrbtna kamera: 13MP, snemanje videoposnetkov 4K (30fps), 1080p (30fps) in 720p (30fps)
 • Prednja kamera: 8MP, snemanje videoposnetkov 1080p (30fps) in 720p (30fps)
 • Povezljivost: WiFI 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB-C priključek
 • Zvok: 4 zvočniki, Dolby Atmos podpora
 • Dimenzije: 254,69 x 166,25 x 6,85 mm
 • Teža: 511 g
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x