Xiaomi Mi4 in Windows Phone

Objavljeno:

Xiaomi in Microsoft sta že pred časom napovedala sodelovanje. In kot prvi rezultat tega sodelovanje je mobilni telefon Xiaomi Mi4 in Windows Phone 10 operacijski sitem.

Xiaomi Mi4 in Windows Phone 10

Model Mi4 je sicer na trgu že od avgusta 2014. Kot vsi dotedanji Xiaomiji je bil tudi ta prvotno opremljen z Android operacijskim sistemom, oziroma MIUI prilagoditvijo. V decembru 2015 pa je poleg klasične verzije pridobil tudi možnost nadgradnje na Windows 10. Za testiranja je bil sicer na voljo že prej, vendar pa samo v kitajski različici. Z decembrom je končno postal na voljo tudi v tako imenovani Global ROM verziji, torej verziji, ki jo je moč uporabljati tudi pri nas. Kljub temu obstaja manjša omejitev, saj je kompatibilen samo z verzijo LTE, ki pa vseeno predstavlja večino proizvedenih Mi4 enot. Proces nadgradnje je precej enostaven. ROM pride direktno od Microsofta, Xiaomi pa je izdelal poseben program za nadgradnjo. Podrobnejša navodila se nahajajo na tej povezavi, za namestitev Miflash programa pa se postopek nahaja na tej povezavi. Postopek nadgradnje naj bi trajal le nekaj minut.

S spremembo operacijskega sistema se delno spremenijo tudi funkcije gumbov na napravi. Prvotni gumb za menij na levi je namenjen funkciji Išči/Cortana, srednjemu gumbu je ostala funkcija Home, desni pa tudi še vedno služi za povratek nazaj. Daljši pritisk na slednjega bo odprl upravljalca aplikacij. Skupaj z Windows sistemom pridejo tudi standardne prednaložene aplikacije, ki naj bi po komentarjih uporabnikov delovale popolnoma gladko, med njimi tudi Cortana, ki deluje kot na ostalih Windows phone napravah. Navkljub temu je konec januarja že prišla prva posodobitev sistema, ki prinaša nekaj manjših izboljšav, med njimi boljše nastavitve kamere in daljšo avtonomnost baterije.

Xiaomi Mi4 in Windows Phone domači zaslon

Skratka, kombinacija Xiaomi Mi4 in Windows Phone 10 se zdi idealna kombinacija za vse, ki si želijo vrhunski mobilnik za ugodno ceno, ob tem pa niso navdušeni nad Android operacijskim sistemom. Xiaomi možnost nadgradnje v prihodnje obljublja tudi za nekatere ostale modele iz svoje ponudbe. Konec koncev je tudi njihov nov tablični računalnik Mi Pad 2 že možno dobiti s prednaloženim Windows 10 sistemom.

Top