Xiaomi Mi Pad 3

Objavljeno:

Xiaomi Mi Pad 3 s spremembami na nivoju strojne opreme

V stilu “Enaka embalaža, drugačna vsebina”

Po dobrem letu od izida predhodnika je Xiaomi na trg lansiral novo generacijo svojega tabličnega računalnika. Oblikovalci tokrat večjega dela niso imeli, saj Xiaomi Mi Pad 3 na tem področju sprememb v primerjavi s predhodnikom ni bil deležen. Slednje mu vendarle ne gre toliko zameriti, saj oblikovno še vedno spada med lepše tablične računalnike. Je pa zato večje spremembe doživel na bolj potrebnem nivoju strojne opreme, saj je bil predhodnik za aktualne razmere že lahko občasno nekoliko “podhranjen”. Xiaomi Mi Pad tretje generacijeSlednje morda najbolj do izraza pride pri količini delovnega pomnilnika RAM, količina katerega se je pri novi generaciji podvojila, iz dveh na štiri gigabajte. Za preračunavanje podatkov so mu namenili MediaTekovo vezje s 6-jedrnim procesorjem. Xiaomi Mi Pad 3 na trg prihaja samo v bolje založeni različici s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, kar je dobrodošlo glede na dejstvo, da tako kot predhodnik nima možnosti razširitve spomina z micro SD kartico. Poleg tega notranji pomnilnik v primerjavi z Mi Pad 2 omogoča hitrejše prenose, saj je iz standarda eMMC 4.5 napredoval na 5.0.

Opomba: Tablica ni več v ponudbi. Za morebitne aktualne glejte novejše zapise pod značko Xiaomi tablični računalnik ali seznam priljubljenih Xiaomi naprav.

Xiaomi Mi Pad 3 med gledanjem filma
Xiaomi Mi Pad 3 je tablica za vsakodnevne priložnosti, od brskanja po spletu, igranja iger, do gledanja video posnetkov in filmov.

Po Nvidii ter Intelu je čas za MediaTek

6-jedrni procesor za tretjo generacijo

Xiaomi Mi Pad 3 s procesorjem MediaTekXiaomi je vse tri generacije svojega tabličnega računalnika opremil s procesorskim vezjem drugega proizvajalca. Pričelo se je z Nvidio, nadaljevalo z Intelom, za Xiaomi Mi Pad 3 pa je bil izbran MediaTek. Model vezja MT8176 so pri tem proizvajalcu na trg poslali v zadnjem četrtletju leta 2016. Primarno je razvit za tablične računalnike z Android operacijskim sistemom. Izdelan je v 28 nm arhitekturi. Na njem se nahaja šest jeder, od tega dve jedri podatke preračunavata pri višji frekvenci 2.1 GHz, za manj zahtevna opravila pa poskrbijo štiri jedra pri energijsko varčnejši 1.7GHz frekvenci. Za grafične izračune skrbi pri Imagination Technologies razvit grafični procesor PowerVR GX6250 s frekvenco delovanja 600MHz.

Xiaomi Mi Pad 3 tudi za igranje iger
Zmogljiva strojna oprema tudi za igranje zahtevnejših grafičnih iger.

Xiaomi Mi Pad 3 s preverjenim zaslonom

7.9″ z visoko ločljivostjo in razmerjem stranic 4:3

Kot prvi generaciji Mi Pad tablice je Xiaomi tudi tretjo opremil z zaslonom diagonale 7.9 palcev v ločljivosti 2048 x 1536 slikovnih pik. Visoka ločljivost zaslona na eni strani prinaša odlično izkušnjo ob gledanju video posnetkov ali brskanju po svetovnem spletu, na drugi pa je z velikostjo zaslona in posledičnimi dimenzijami naprava še vedno zelo prijetna za rokovanje. Razmerje stranic 4:3 nudi maksimalno berljivost tako v pokončnem kot podolžnem načinu. Branje knjig ali spletnih časopisov bo z vključenim bralnim načinom Black & White še bolj pristno. Zaslon pri Xiaomi Mi Pad 3 je izdelan s tako imenovano Full Fit tehnologijo, kar pomeni, da sta plasti zaščitnega stekla in samega zaslona bližje en drugemu. Slednje prinaša boljšo prosojnost, saj vmes ni plasti zračnega sloja.

Xiaomi Mi Pad 3 z bralnim načinom
Xiaomi Mi Pad 3 z bralnim načinom Black & White.

Hrbtna kamera ločljivosti na ravni mobilnih telefonov

Xiaomi Mi Pad 3 s 13MP hrbtno kamero

Xiaomi Mi Pad 3 s 13MP hrbtno kameroKljub temu, da se tablični računalniki ne uporabljajo toliko za fotografiranje kot mobilni telefoni, je Xiaomi hrbtni kameri tretje generacije namenil senzor višje ločljivosti. Ta je sedaj zmožna zajeti fotografije v ločljivosti 13 milijonov slikovnih pik. Za boljše fotografije ob slabši svetlobi skrbi večja f/2.2 zaslonka. Za selfie posnetke ostaja kamera z ločljivostjo 5MP. Xiaomi Mi Pad 3 je v primerjavi s predhodnikom prejel za 410 mAh večjo baterijo, njena kapaciteta 6600mAh naj bi zadoščala za 12 ur predvajanja video posnetkov ter 867 urno pripravljenost. Ko bo zaloga energije pošla, bo 5V/2A podpora zagotovilo za krajši čas polnjenja. Priključek USB-C na spodnji strani bo poskrbel, da bo izmenjava datotek z drugo USB 3.0/3.1 podprto napravo potekala bistveno hitreje, kot je v primeru starejših micro-USB priključkov. Tablico v celoti obdaja iz enega kosa izdelano kovinsko ohišje z zaobljenimi robovi za dober oprijem in občutek ob držanju v rokah. Na vrhu se nahaja 3.5 mm priključek za priključitev slušalk. Xiaomi Mi Pad 3 v osnovi prihaja z MIUI 8.2 uporabniškim vmesnikom, kateri temelji na Androidu 7.

Xiaomi Mi Pad 3 v rokah
Od dimenzij do oblikovanja, vse za dober občutek ob uporabi tablice.

Nakup Xiaomi Mi Pad 3 tabličnega računalnika

Ni več v prodaji. Povratek na domačo Xiaomi stran.

Tehnične lastnosti in osnovne značilnosti Xiaomi Mi Pad 3:

 • Zaslon diagonale 7.9 palcev v visoki ločljivosti 2048 x 1536 pik; 326 PPI
 • 6-jedrni 64-bitni procesor (2x Cortex A72 2.1 GHz  in 4x Cortex A53 1.7 GHz)
 • Vezje: MediaTek MTK8176
 • Grafika: PowerVR GX6250
 • 4GB LPDDR3 delovnega pomnilnika RAM
 • 64GB eMMC 5.0 notranjega pomnilnika
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Ločljivost primarnega fotoaparata: 13 MIO slikovnih pik, zaslonka f/2.2, 1080p video podpora
 • Ločljivost sekundarnega fotoaparata: 5 MIO slikovnih pik, zaslonka f/2.0
 • Kapaciteta baterije: 6600 mAh
 • Povezljivost: USB type-C, Bluetooth 4.0, Bluetooth HID, WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, Wifi Direct, Wifi Display
 • Mere: 200.4 x 132.6 x 6.95 mm
 • Teža: 328g
 • Verzija OS: Android 7.0 Nougat z MIUI 8.2 uporabniškim vmesnikomXiaomi Mi Pad 3 z istimi dimenzijami kot predhodnica
Top