Xiaomi Mi Pad 2 – Android/Windows 10

Objavljeno:

V decembru 2015 je na trg prišel težko pričakovani tablični računalnik Xiaomi Mi Pad 2. Njegov predhodnik je namreč na trgu že od marca 2014, zato se je naslednik napovedoval že dolgo, nekateri spletni portali so ga napovedovali že celo za konec prejšnjega leta. Vendar pa očitno zaradi dobre prodaje predhodnika Xiaomi z novim modelom ni hitel. In morda je tako celo bolje. Novi model se sedaj poleg pričakovano odličnega zaslona in dobre strojne opreme lahko pohvali tudi s kovinskim ohišjem.

Xiaomi-Mi-Pad-2-01

Glede na vgrajene komponente in kakovost naprave nasploh je Xiaomi tudi tokrat prijetno presenetil s prodajno ceno tablice. Za verzijo s 16GB spomina je namreč potrebno odšteti manj kot 200€.

Obvestilo: Model ni več aktualen. Za informacije v zvezi z novejšimi izdelki glejte to stran.

 

Zaslon so razvili pri podjetju Sharp, s svojo ločljivostjo 2048 x 1536 pa omogoča 326 PPI gostoto pik.

Xiaomi Mi Pad 2 tako kot predhodnik sliko prikazuje na 7.9 palčnem zaslonu ločljivosti 2048 x 1536 slikovnih pik. Razvili so ga v podjetju Sharp. Ponaša se z IPS tehnologijo, ki omogoča širši vidni kot ter jasnejše slike z živimi barvami. Ob tem združuje različne funkcije za prilagajanje zaslona glede na razmere, med drugim “Reading mode”, ki sliko na zaslonu prilagodi za branje. Pod pokrovom se skriva vezje Intel Atom X5-Z8500 s štiri-jedrnim procesorjem, ki tiktaka pri frekvenci 2.2GHz v 64-bitni arhitekturi. Podporo mu nudi 2GB delovnega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 oziroma 64GB notranjega pomnilnika, odvisno od izbrane verzije. Za prikaz slike na zaslonu skrbi Intel HD grafični vmesnik, za zagotavljanje energije pa baterija s kapaciteto 6190mAh.

 

Xiaomi-Mi-Pad-2-WindowsXiaomi Mi Pad 2 se ponaša še z eno novostjo, ki jo bodo veseli predvsem ljubitelji Windows okolja. Pri različici s 64GB notranjega pomnilnika je poleg klasične Android verzije možno poseči tudi po verziji z Windows 10 operacijskim sistemom. Na tablico je tako možno naložiti MS Office paket z vsemi vključenimi aplikacijami, kot tudi številne druge programe namenjene Windows okolju. Za pristaše Androida pa sta na voljo obe različi tablice. Nanju je naložen Xiaomijev všečen MIUI 7 uporabniški vmesnik, ki temelji na Android 5.1 sistemu.

 

Xiaomi-Mi-Pad-2-11Zadnji kameri so namenili ločljivost 8 MP ter zaslonko f/2.0. Senzor s podporo t.i. backside illumination (BSI) tehnologiji zajame več svelobe za izboljšanje posnetkov tudi ob slabši svetlobi. Za selfie posnetke skrbi prednja z ločljivostjo 5MP. Obe kameri sta zmožni videoposnetke snemati v polni HD ločljivosti 1080p.

 

Na voljo je v dveh barvnih kombinacija, temno sivi ali šampanjsko zlati.Kovinsko ohišje omogoča premijski občutek ob držanju tablice v rokah, obenem pa nudi všečen dizajn. K temu pripomore tudi sama debelina tablice, ta namreč doseže vsega 6.95 mm. Xiaomi Mi Pad 2 je na voljo v dveh barvnih kombinacijah, temno sivi ali šampanjsko zlati.

 

Opremljen je z najnovejšim USB-C priklopom, katerega glavna odlika je hitrost, saj podpira USB 3.1 s hitrostmi do 10Gbps. Poleg tega je konektor simetričen in posledično obrnljiv za 180°.

Xiaomi je tablico opremil z najnovejšim USB-C priklopom. Slednji je narejen po zadnjih standardih in bo v prihodnosti zaradi svojih številnih prednosti pričel nadomeščati stare tipe tako v računalnikih kot telefonih. Njegova glavna odlika je izjemno hiter prenos, saj podpira USB 3.1 s hitrostjo do 10Gbps. Za primerjavo, “klasični” USB 2.0 podpira hitrosti do 480Mbps, kar pomeni, da je USB 3.1 standard več kot 20-krat hitrejši. Poleg tega je USB tip-C konektor simetričen in posledično obrnljiv za 180°.

Nakup Xiaomi Mi Pad 2 tabličnega računalnika

Xiaomi Mi Pad 2 je izginil iz ponudbe trgovin, saj ga menjujejo novejši modeli. Glejte priljubljene Xiaomi trgovine za novosti.

Tehnične lastnosti in osnovne značilnosti Xiaomi Mi Pad 2:

 • IPS zaslon diagonale 7.9 palcev v visoki ločljivosti 2048 x 1536 pik; 326 PPI
 • 4-jedrni procesor 2.2GHz v 64-bitni arhitekturi
 • Vezje Intel Atom X5-Z8500
 • Grafika Intel HD
 • 2GB delovnega pomnilnika RAM
 • 16GB/64GB notranjega pomnilnika
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Ločljivost primarnega fotoaparata: 8 MIO slikovnih pik, zaslonka f/2.0, BSI, 1080p video podpora
 • Ločljivost sekundarnega fotoaparata: 5 MIO slikovnih pik, 1080p video podpora
 • Kapaciteta baterije: 6190 mAh
 • Povezljivost: USB type-C, Bluetooth 4.1, Bluetooth HID,  WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, Wifi Direct
 • Mere: 200.4 x 132.6 x 6.95 mm
 • Teža: 322g
 • Verzija OS: Android 5.1 z MIUI 7 uporabniškim vmesnikom ali Windows 10 (opcijsko pri 64GB verziji)

 

 

Galerija:

Top