Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

Objavljeno:

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 – Globalna izdaja 2018

Osma generacija procesorja Intel, zmogljiva grafična kartica ter senzor prstnih odtisov

Xiaomi je leta 2016 predstavil kompaktno, elegantno in zmogljivo linijo prenosnikov Mi Notebook Air. Predstavljala sta jo dva modela, osnovnejši 12.5″ ter zmogljivejši 13.3″. Kasneje je ponudbi dodal še Pro izdajo z diagonalo 15.6 ter posebno linijo “Gaming” prenosnikov za navdušence nad računalniškimi igrami. A navkljub velikemu globalnemu povpraševanju po njihovih prenosnikih, so bili le ti do nedavnega na voljo zgolj v izdajah za kitajski trg. V letošnjem letu je okvire domače države kot prvi (in zaenkrat edini) prestopil njihov 13.3 predstavnik v 2018  globalni izdaji. Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 2018 je opremljen z osmo generacijo Intel Core i5 procesorja ter ločeno grafično kartico Nvidia GeForce MX150. Vgrajen senzor prstnih odtisov in odličen 13.3 palčni zaslon polne HD ločljivosti vse skupaj lepo dopolnjujeta.Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

Opomba (September 2020): Navedeni model ni več aktualen, novejšega v slovenski Xiaomi trgovini nisem zasledil. Ob nakupu prenosnika sicer lahko preverite ponudbo kitajskih trgovin Banggood (povezava na ponudbo prenosnikov) in Geekbuying (povezava na ponudbo prenosnikov). Obe trgovini imata evropska skladišča v različnih EU državah, v primeru dostave iz EU skladišč ni uvoznih dajatev. Iz Kitajske trgovini garantirata dostavo brez dajatev z izbrano EU Priority line dostavo. Naj dodam opozorilo, da je večina Xiaomi prenosnikov v osnovi opremljena s kitajsko verzijo Windows sistema, zato je po nakupu potrebna menjava. Sicer pa doma oba z ženo že več kot tri leta uporabljava Xiaomi prenosnike (Mi Notebook 13.3 in Mi Notebook Pro) in lahko rečem, da sva izjemno zadovoljna z njima. Če potrebujete pred nakupom dodatno informacijo, podajte komentar pod člankom.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″ predstavlja brezkompromisno učinkovitost v izjemno tankem ter ultra lahkem ohišju. Z združitvijo prefinjene osnovne plošče, popolnoma laminiranega zaslona ter baterije visoke gostoto zagotavlja izjemno zmogljivost, medtem ko ostaja tanek in lahek. Z njim vam ob nakupu prenosnika ni več potrebno izbirati med zmogljivostjo ali enostavno prenosljivostjo.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 v rokah
S svojo nizko težo in tanko oblikovno zasnovo je Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prenosni računalnik v pravem pomenu besede.

8. generacija Intel Core procesorjev za 2018 generacijo Xiaomi prenosnika

Osma generacija Intel Core procesorjev je osnovana na Kaby Lake R arhitekturi. Zasnova na izboljšani 14 nanometrski tehnologiji izdelave (14FF+) prinaša višjo hitrost obdelave podatkov v zameno za manjšo porabo energije. Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 je v 2018 globalni izdaji opremljen z modelom Intel Core i5-8250U, ki prinaša 4 jedra in 8 niti ter najvišjo frekvenco 3.4GHz. Podporo mu nudi 8 gigabajtov hitrega DDR4 delovnega pomnilnika s frekvenco 2400 MHz, ki ima v primerjavi z DDR3 za 28% višjo odzivnost.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 z osmo generacijo Intel Core
Osma generacija Intel Core procesorjev za 2018 izdajo Mi Notebook Air prenosnika.

Je SSD podatkovni pomnilnik lahko še hitrejši?

Je! Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prihaja z 256GB notranjega SSD pomnilnika, kateri za prenos podatkov uporablja PCIe vodilo. SSD že v osnovi prinaša bistveno višje hitrosti kot klasični HDD podatkovni mediji. Kljub temu pa se njegove hitrosti lahko zelo razlikujejo glede na uporabljeno vodilo. Namesto klasičnega SATA vodila je uporabljen naprednejši PCIe NVMe x4 vmesnik, kateri ima prenos iz enega kanala razširjen na 4. Teoretično to pomeni trikrat višjo hitrost branja kot klasični SATA SSD, oziroma kar 15-krat višjo hitrost od starejših mehanskih diskov.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 za hitro izvajanje aplikacij
Izjemno hitri PCIe SSD podatkovni disk pomeni ustrezno podporo hitremu delovnemu polnilniku in procesorju.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nadgrajen z Nvidia GeForce MX150 grafično kartico

Zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce MX150 lepo zapolnjuje zmogljivo karakteristiko Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″ prenosnika. Zahvaljujoč 2 gigabajtoma hitrega VRAM GDDR5 pomnilnika ima za 37% povečano grafično zmogljivost v primerjavi z GeForce 940MX v prvi 2016 generaciji. Osnovana je na napredni 14 nm Pascal arhitekturi, ki v kombinaciji s FinFET procesom izdelave prinaša hitrejše izvajanje aplikacij z manjšo porabo energije. Odlično ravnovesje med zmogljivostjo in porabo zagotavlja tudi s pomočjo tehnologije Nvidia Optimus®, katera aplikacijam omogoča preklapljanje med integrirano ter namensko grafiko. V primeru nezahtevnih grafičnih podvigov je aktivna integrirana Intel kartica, ki z manjšo porabo poskrbi za daljšo avtonomijo baterije. Za vznemirljive eksplozije in druge efekte ob igranju iger poskrbi podpora knjižicam DirectX 12, CUDA in PhysX.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 med gledanjem filma.
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 bo brez problema kljuboval tudi zahtevnejšim grafičnim podvigom.

Prstni odtis za hitrejšo identifikacijo ter večjo varnost

V današnjih časih so računalniki polni naših občutljivih osebnih podatkov, od shranjenih gesel na spletnih straneh do osebnih datotek. Zato njihova varnost dobi še večji pomen. Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prinaša priročen čitalec prstnih odtisov, katerega so inženirji namestili na zgornji desni rob upravljalne plošče. S hitrim dvosekundnim odklepom vam nudi hitrejši vstop v namizje kot v primeru uporabe gesla. Dodati je moč več prstnih odtisov za vstop v različne uporabniške profile. V primeru, ko prenosnik uporablja več oseb, se vsakdo med njimi lahko v sistem prijavi s svojim odtisom, varovani podatki ostalih uporabnikov pa ostanejo nedostopni.

Kovinsko ohišje prenosnika Xiaomi Mi Notebook Air 13.3
Natančno izdelan mehanizem skrbi za elegantno odpiranje in zapiranje Xiaomi Notebook Air prenosnika. Čitalec prstnih odtisov pa za hiter 2-sekundni prikaz odtisu pripadajočega namizja.

Odličen FHD zaslon s tankim robom

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 sliko prikazuje na zaslonu diagonale 33,78 centimetra. Za jasne poteze poskrbi polna HD ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik, tanek 5,59 milimetrski rob pa za večjo osredotočenost na samo dogajanje na zaslonu. Corning Gorilla Glass tretje generacije skrbi za njegovo zaščito, s steklom iz safirja na Mohsovi lestvici trdnosti doseže vrednost 7H in tako bistveno zmanjša tveganje za nastanek prask. Za svetlejšo sliko z manj bleščanja je vrzel med zaščitnim steklom in samim zaslonom iz 0,8 zmanjšana na 0,2 milimetra. Dodelan mehanizem poskrbi za enostavno možnost odpiranja in zapiranja pokrova z enim prstom.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 2018 izdaja
13.3 palčni zaslon je zaščiten s Corning Gorilla Glass zaščitnim steklom.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 zasnovan za uporabnost

Inženirji so si pri zasnovi prenosnika Mi Notebook zadali cilj, da ustvarijo univerzalen ter izjemno učinkovit prenosnik z visoko kakovostnim zaslonom ter zmogljivo strojno opremo. Da bi bil kot tak primeren tako za običajno pisarniško delo, kot tudi za zahtevne grafične programe ter računalniške igre. Popolnoma kovinsko ohišje prinaša kompaktnost, obenem pa nizko težo. Tehtnica za Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 namreč pokaže le 1.3 kilograma. V kombinaciji z debelino vsega 14.8 milimetra je idealen sopotnik za poslovno potovanje ali počitnice.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 z nizko težo
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 je s težo 1,3 kilograma enostavno prenosljiv, zavoljo majhnih dimenzij pa ne bo potrebe po veliki torbi.

Odličen na vseh področjih

Dvokanalni Intelov Wi-Fi modul bo poskrbel za sprejem signala pri frekvencah 2.4 in 5.0 GHz. Prenosnik vas bo brez dvoma presenetil tudi z odličnim in jasnim zvokom, ki prihaja iz dveh zvočnikov priznanega avstrijskega podjetja AKG. Za dolgo avtonomijo delovanja brez potrebe po priključitvi na vir napajanja je poskrbljeno z baterijo visoke gostote 578Wh/L. Za hitro polnjenje se uporablja UBS-C priključek, ki poskrbi za polovično napolnjenost baterije v prve pol ure.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 tipkovnica
Tipkovnica je opremljena s prijetno zaobljenimi tipkami normalne velikosti, ki nudijo udoben 1.3 milimetrski potisk. Osvetlitev bo poskrbela za udobno delo tudi v nočnih urah. Za čist in naraven zvok z bogatimi basi poskrbi Dolby Audio Premium tehnologija kot plod 60-letnih izkušenj podjetja AKG. Vse za prave užitke ob gledanju filmov, poslušanju glasbe ali igranju iger.
Priključki Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prenosnika
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nudi širok nabor priključkov. USB-C se uporablja za polnjenje, hiter prenos podatkov ali priključitev dodatnega zaslona, poleg njega sta mesto našla še dva USB 3.0 vhoda, dodaten priključek za zaslon HDMI ter 3.5 milimetrski vhod za slušalke. S priključki nudi možnost istočasnega priklopa kar dveh 4K monitorjev.

Prenovljen sistem hlajenja

Popolnoma prenovljen sistem hlajenja bo omogočil procesorju popolno sprostitev njegove moči. Precizne kovinske lopatice ventilatorjev omogočajo učinkovito ohlajevanje, v primerjavi s plastičnimi prinašajo do 63% povečan pretok zraka.

Sistem hlajenja Xiaomi Mi Notebook Air prenosnika
Skrbno dodelan sistem hlajenja poskrbi za optimalno delovanje računalniških komponent.

Nakup Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prenosnega računalnika

 • Ta model je izven ponudbe – glejte opombo na začetku. Sicer pa lahko preverite ponudbo Xiaomi trgovin – povezave najdete v članku.
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 v rokah
Izjemen prenosnik za dostopno ceno.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 2018 – tehnične lastnosti

 • Zaslon: Diagonala 13.3″, FHD ločljivost 1920 x 1080, 166PPI, vidni kot 170°, svetlost 300 nit, kontrast 800:1, razmerje stranic 16:9, Corning Gorilla Glass zaščitno steklo
 • Procesor: 8. generacija Intel Core i5-8250U, najvišja Turbo frekvenca 3.4GHz, 4-jedra / 8-niti, 6MB Cache L3
 • Delovni pomnilnik RAM: 8GB DDR4 2400MHz
 • Notranji pomnilnik: 256GB PCIe x 4 NVMe
 • Grafika: Nvidia GeForce MX150, 2GB VRAM GDDR5, možnost priključitve dveh dodatnih 4K monitorjev preko HDMI in USB-C – za tri zaslone z različno sliko, USB-C podpira ločljivost 1080p/4K do 60Hz, HDMI priključek pa ločljivost 1080p do 60Hz ter 4K do 30Hz.
 • Povezljivost: Intel 2×2 dvojna WiFi antena s podporo za 2.4GHz in 5GHz, podpira 802.11ac protokol, kompatibilen z 802.11b/g/n z najvišjo teoretično hitrostjo 867Mbps, Bluetooth 4.1
 • Kamera: 1MP s podporo videoklicem ločljivosti 1280 x 720
 • Zvok: Zvočna kartica Realtek ALC255, prilagojeni AKG zvočniki 2x2W, Premiuim Dolby Sound
 • Baterija: 40Wh, okrog 7.5h internetnega brskanja ali predvajanja video vsebin, hitro polnjenje (50% v prvih 30 minutah)
 • Priključki: USB-C (5GB/s prenos, polnjenje, video izhod), 2x USB 3.0 (5GB/s prenos), HDMI, 3,5mm Aux
 • Velikost: 309.6mm X 210.9mm X 14.8 mm
 • Teža: 1.3 Kg

  Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 za prenosljivost
  Enostavno prenašanje ali izjemna zmogljivost? Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nudi oboje.
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x