Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 Fingerprint Edition 2017

Objavljeno:

Nadgrajen Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

Sedma generacija Intel procesorja, zmogljivejša grafična kartica ter senzor prstnih odtisov

Xiaomi je v letu 2016 predstavil kompaktno, elegantno in zmogljivo linijo prenosnikov Mi Notebook Air. Sestavljata jo dva modela, osnovnejši 12.5″ ter zmogljivejši 13.3″, ki se med drugim lahko pohvali tudi z ločeno grafično kartico. Po letu dni od predstavitve so na trg poslali prenovljeno in izboljšano različico. Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 Fingerprint Edition je 13.3 palčni prenosni računalnik, opremljen s sedmo generacijo Intel Core procesorja ter grafično kartico Nvidia GeForce MX150. Vgrajen senzor prstnih odtisov in odličen zaslon polne HD ločljivosti vse skupaj lepo dopolnjujeta.

Opomba: Model je zamenjala 2018 izdaja z osmo generacijo Intel Core procesorja. Slednja je prvič na voljo tudi v globalni izdaji.Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 v Fingerprint izdajiXiaomi Mi Notebook Air 13.3″ predstavlja brezkompromisno učinkovitost v izjemno tankem ter ultra lahkem ohišju. Z združitvijo prefinjene osnovne plošče, popolnoma laminiranega zaslona ter baterije visoke gostoto zagotavlja izjemno zmogljivost, medtem ko ostaja tanek in lahek. Z njim vam ob nakupu prenosnika ni več potrebno izbirati med zmogljivostjo ali enostavno prenosljivostjo.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 v rokah
S svojo nizko težo in tanko oblikovno zasnovo je Xiaomi Mi Notebook Air 13.3. prenosni računalnik v pravem pomenu besede.

7. generacija Intel Core procesorjev za novo generacijo Xiaomi prenosnika

Sedma generacija Intel Core procesorjev je osnovana na Kaby Lake arhitekturi.  Zasnova na izboljšani 14 nanometerski tehnologiji izdelave (14FF+) prinaša višje hitrosti obdelave podatkov v zameno za manjšo porabo energije. Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nudi možnost izbire med dvema procesorjema, modelom Intel Core i5-7200U z najvišjo Turbo frekvenco 3.1GHz oziroma 3.5GHz v primeru i7-7500U. V obeh izvedbah procesorju podporo nudi 8 gigabajtov hitrega DDR4 delovnega pomnilnika s frekvenco 2133MHz, ki ima v primerjavi z DDR3 povečano odzivnost za 15%.Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 iz leve in desne smeri

Je SSD podatkovni pomnilnik lahko še hitrejši?

Je! Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prihaja z 256GB notranjega SSD pomnilnika, kateri za prenos podatkov uporablja PCIe vodilo. SSD že v osnovi prinaša bistveno višje hitrosti kot klasični HDD podatkovni mediji. Kljub temu pa se njegove hitrosti lahko zelo razlikujejo glede na uporabljeno vodilo. Namesto klasičnega SATA vodila je uporabljen naprednejši PCIe NVMe x4 vmesnik, kateri ima prenos iz enega kanala razširjen na 4. Teoretično to pomeni trikrat višjo hitrost branja kot klasični SATA SSD, oziroma kar 15-krat višjo hitrost od starejših mehanskih diskov.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 za hitro izvajanje aplikacij
Izjemno hitri PCIe SSD podatkovni disk pomeni ustrezno podporo hitremu delovnemu polnilniku in procesorju.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nadgrajen z Nvidia GeForce MX150 grafično kartico

Zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce MX150 prinaša pomembno nadgradnjo za Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″ v 2017 izdaji. Zahvaljujoč 2 gigabajtoma hitrega GDDR5 pomnilnika ima za 37% povišano grafično zmogljivost v primerjavi z GeForce 940MX v prejšnji generaciji. Osnovana je na napredni 14 nm Pascal arhitekturi, ki v kombinaciji s FinFET procesom izdelave prinaša hitrejše izvajanje aplikacij z manjšo porabo energije. Odlično ravnovesje med zmogljivostjo in porabo zagotavlja tudi s pomočjo tehnologije Nvidia Optimus®, katera aplikacijam omogoča preklapljanje med integrirano ter namensko grafiko. V primeru nezahtevnih grafičnih podvigov je aktivna integrirana kartica, ki z manjšo porabo poskrbi za daljšo avtonomijo baterije. Za vznemirljive eksplozije in druge efekte ob igranju iger poskrbi podpora knjižicam DirectX 12, CUDA in PhysX.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 med gledanjem filma.
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 bo brez problema kljuboval tudi zahtevnejšim grafičnim podvigom.

Prstni odtis za hitrejšo identifikacijo ter večjo varnost

Eno izmed uporabnejših nadgradenj pri 2017 izdaji prinaša tudi priročen čitalec prstnih odtisov, katerega so inženirji namestili na zgornji desni rob upravljalne plošče. To prinaša dodatno varnost vašim podatkom, obenem pa s hitrim dvosekundnim odklepom tudi hitrejši vstop v namizje kot v primeru uporabe gesla. Dodati je moč več prstnih odtisov za vstop v različne uporabniške profile. V primeru, ko Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 uporablja več oseb, se vsakdo med njimi lahko v sistem prijavi s svojim odtisom, varovani podatki drugih uporabnikov pa ostanejo nedostopni.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 s senzorjem prstnih odtisov na upravljalni plošči
Na upravljalni plošči nameščen čitalec prstnih odtisov poskrbi za hiter 2-sekundni prikaz odtisu pripadajočega namizja.

Odličen FHD zaslon s tankim robom

FHD zaslon za Xiaomi Mi Notebook Air 13.3Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 sliko prikazuje na zaslonu diagonale 33,78 centimetra. Za jasne poteze poskrbi polna HD ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik, tanek 5,59 milimetrski rob pa za večjo osredotočenost na samo dogajanje na zaslonu. Iz safirja izdelano zaščitno steklo na Mohsovi lestvici trdnosti doseže vrednost 7H in tako bistveno zmanjša tveganje za nastanek prask. Za svetlejšo sliko z manj bleščanja je vrzel med zaščitnim steklom in samim zaslonom iz 0,8 zmanjšana 0,2 milimetra. Dodelan mehanizem poskrbi za enostavno možnost odpiranja in zapiranja pokrova z enim prstom.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 s polovično zaprtim pokrovom
Natančno izdelan mehanizem skrbi za elegantno odpiranje in zapiranje Xiaomi Notebook prenosnika.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 zasnovan za uporabnost

Inženirji so si pri zasnovi prenosnika Mi Notebook zadali cilj, da ustvarijo univerzalen ter izjemno učinkovit prenosnik z visoko kakovostnim zaslonom ter zmogljivo strojno opremo. Da bi bil kot tak primeren tako za običajno pisarniško delo, kot tudi za zahtevne grafične programe ter računalniške igre. Popolnoma kovinsko ohišje prinaša kompaktnost, obenem pa nizko težo. Tehtnica za Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 namreč pokaže le 1.3 kilograma. V kombinaciji z debelino vsega 14.8 milimetra je idealen sopotnik za poslovno potovanje ali počitnice.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 z nizko težo
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 je s težo 1,3 kilograma enostavno prenosljiv, zavoljo majhnih dimenzij pa ne bo potrebe po veliki torbi.

Odličen na vseh področjih

Dvokanalni Intelov Wi-Fi modul bo poskrbel za sprejem signala pri frekvencah 2.4 in 5.0 GHz. Prenosnik vas bo brez dvoma presenetil tudi z odličnim in jasnim zvokom, ki prihaja iz dveh zvočnikov priznanega avstrijskega podjetja AKG. Za dolgo avtonomijo delovanja brez potrebe po priključitvi na vir napajanja je poskrbljeno z baterijo visoke gostote 578Wh/h. Za hitro polnjenje se uporablja UBS-C priključek, ki poskrbi za polovično napolnjenost baterije v prve pol ure.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 in njegovi priključki
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nudi širok nabor priključkov. USB-C se uporablja za polnjenje, hiter prenos podatkov ali priključitev dodatnega zaslona, poleg njega so mesto našli še dva USB 3.0 vhoda, dodaten priključek za zaslon HDMI ter 3.5 milimetrski vhod za slušalke. S priključki nudi možnost istočasnega priklopa kar dveh 4K monitorjev.
Tipkovnica Xiaomi Mi Notebook prenosnega računalnika
Tipkovnica je opremljena s prijetno zaobljenimi tipkami normalne velikosti, ki nudijo udoben 1.3 milimetrski potisk. Osvetlitev s svetilnostjo 3 nitov bo poskrbela za udobno delo tudi v nočnih urah.
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 z AKG z Dolby Audio Premium zvokom
Dolby Audio Premium tehnologija za čist in naraven zvok z globokimi basi kot plod 60-letnih izkušenj podjetja AKG. Vse za prave užitke ob gledanju filmov, poslušanju glasbe ali igranju iger.

Nakup Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 prenosnega računalnika

Za nakup novejše verzije glejte predstavitev Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 2018.

Prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 si lastim tudi sam. Spodaj si lahko pogledate kratki video s prikazom vsebine paketa.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 Fingerprint Edition – tehnične lastnosti

 • Zaslon: Diagonala 13.3″, FHD ločljivost 1920 x 1080, 166PPI, vidni kot 170°, svetlost 300 nit, kontrast 800:1, razmerje stranic 16:9
 • Procesor: 7. generacija Intel Core i5-7200U, najvišja Turbo frekvenca 3.1GHz, 2-jedrni/4-nitni, 3MB cache ALI 7. generacija Intel Core i7-7500U, najvišja Turbo frekvenca 3.5GHz, 2-jedrni/4-nitni, 4MB L3 cache
 • Delovni pomnilnik RAM: 8GB DDR4 2133MHz, prostor za dodaten disk
 • Notranji pomnilnik: 256GB PCIe x 4 NVMe
 • Grafika: Nvidia GeForce MX150, 2GB GDDR5, možnost priključitve dveh dodatnih 4K monitorjev preko HDMI in USB-C – za tri zaslone z različno sliko, USB-C podpira ločljivost 1080p/4K do 60Hz, HDMI priključek pa ločljivost 1080p do 60Hz ter 4K do 30Hz.
 • Povezljivost: 2×2 WiFi antena s podporo za 2.4GHz in 5GHz, podpira 802.11ac protokol, kompatibilen z 802.11b/g/n z najvišjo teoretično hitrostjo 867Mbps, Bluetooth 4.1
 • Kamera: 1MP s podporo videoklicem ločljivosti 1280 x 720
 • Zvok: Zvočna kartica Realtek ALC255, prilagojeni AKG zvočniki 2x2W, Premiuim Dolby Sound
 • Baterija: 40W, okrog 7.5h internetnega brskanja ali predvajanja video vsebin.
 • Priključki: USB-C (5Gb/s prenos, polnjenje, video izhod), 2x USB 3.0 (2.5Gb/s prenos), HDMI, 3,5mm Aux
 • Velikost: 309.6mm X 210.9mm X 14.8 mm
 • Teža: 1.3 Kg

  Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 za prenosljivost
  Enostavno prenašanje ali izjemna zmogljivost? Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 nudi oboje.
Fotogalerija Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

 

Top