Xiaomi Mi Note

Objavljeno:

Model z največjo diagonalo zaslona, ob tem pa tehnično in oblikovno dovršen. Xiaomi Mi Note je vse to in še veliko več. Ni samo model telefona, je tudi izdelek v pravem pomenu besede. Namenjen vsem, ki od mobilnega telefona pričakujejo ter tudi zahtevajo nekaj več. Naj bo to eleganten design, uporabljeni materiali, kakovost same izdelave ali očem skrita strojna oprema. Navkljub dejstvu, da tudi cenovno predstavlja vrh Xiaomijeve ponudbe, je njegova cena še vedno zelo sprejemljiva glede na specifikacije ter tudi do polovico nižja od njegovih tekmecev v premiuim “Phablet” razredu.

Opomba: Model je zamenjal novejši Mi Note 2. Obiščite stran najbolj priljubljenih Xiaomi telefonov.Xiaomi-Mi-Note-01

Xiaomi je za Mi Note namenil zaslon diagonale 5.7 palca v polni HD ločljivosti, za poganjanje procesov pa skrbi 4-jedrni Snapdragon 801 procesor s taktom 2.5GHz, kateremu podporo nudi 3GB delovnega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov ima na voljo 16 oziroma 64 GB prostora, odvisno od izbrane verzije. Zadnja kamera posnetke zajema v ločljivosti 13 miljonov slikovnih pik, za selfie slike in videokonferenčne klice pa skrbi prednja v ločljivosti 4 MP. Za dovajanje energije strojni opremi skrbi baterija s kapaciteto 3000mAH. Telefon omogoča sočasno delovanje z dvema SIM karticama, ena v micro, druga v nano formatu, pri tem seveda nudi s podporo hitremu LTE omrežju.

Xiaomi-Mi-Note-02Za odlično uporabniško izkušnjo med drugim skrbi MIUI 7 uporabniški vmesnik, ki je zaradi svoje dodelanosti postal zelo priljubljen tudi pri uporabnikih drugih znamk. Temelji na Androidu 5, vendar so ga Xiaomijevi programerji močno prilagodili, tako na področju dizajna kot tudi uporabnosti in učinkovitosti. Med drugim podpira funkcijo One-Hand-Operation, ki diagonalo zaslona zmanjša na 3.5, 4 ali 4.5 palcev ter s tem nudi možnost enoročnega upravljanja.

 

Xiaomi-Mi-Note-03Xiaomi se zaveda dejstva, da vrhunski telefon mora tako tudi izgledati, torej vrhunsko. In vse pohvale tako oblikovalcem za dizajn, kot tudi inženirjem za realizacijo oblikovalskih predlogov. Xiaomi Mi Note namreč brez dvoma spada v razred najlepših mobilnikov na trgu, ob tem pa nudi edinstven občutek ob držanju telefona v rokah. Zadnja steklena plošča, ki na zaobljenih robovih neopazno prehaja v ultra tanek, 6.95 mm aluminijasti okvir, povzroča premijski občutek ob stiku s kožo. V postopku proizvodnje zato prestane šest stopenj poliranja, štiri predgrelne faze ter tri-stopenjsko toplotno obdelavo pri temperaturi nad 700°C. Končni izdelek  dobi svojo ergonomsko ukrivljenost s 3DMiNote-robovi obdelavo robov, ki se preko aluminijastega okvirja nadaljuje do prednje steklene plošče z 2.5D ukrivljenim lokom. Vsega 4.1 mm debel aluminij za sredinski okvir mora biti za svoj namen obdelan v posebni nano tehnologiji. Velik izziv inženirjem je predstavljala tudi umestitev kamere brez izboklin v tako tankem ohišju. Uspelo jim je izdelati takšno, ki se idealno prilega zadnji gladki strani.

Xiaomi-Mi-Note-04Xiaomi Mi Note sliko prikazuje na velikem 5.7 palčnem zaslonu polne HD ločljivosti, ki omogoča izris 1920 x 1080 slikovnih pik z gostoto 386 PPI. Pod izdelavo so se podpisali pri podjetju Sharp oziroma JDI. Za posebno vizualno doživetje skrbi s svojim kontrastom 1:1400, ki s temnejšo črno, čistejšo belo in živahnejšimi barvami nasploh nudi dodatno privlačnost človeškemu očesu. S posebno tehnologijo na nivoju strojne opreme prilagaja kontrast vsake pike posebej v realnem času, s čimer se bistveno izboljša berljivost ob močnejši sončni svetlobi. Za žačitno zaslona skrbi Corning® Gorilla® Glass 3.

 

 

Xiaomi-Mi-Note-05Ker mora zadostiti tudi največjim potrebam, mu je Xiaomi namenil Qualcomm Snapdragon 801 vezje, na katerem so nameščene 4 Krait 400 procesorske sredice s frekvenco 2.5GHz. 3GB delovnega pomnilnika mu pomaga, da je kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Za prikaz slike na zaslonu skrbi Adreno 330 grafični vmesnik, ki je kos najkompleksnejšim grafičnim podvigom ter med drugim nudi podporo knjižicam OpenGL ES 3.0, OpenCL, Renderscript Compute in FlexRender.

Xiaomi-Mi-Note-kameraZa kamero so poskrbeli pri podjetju Sony s svojo IMX214 druge generacije. Namenili so ji ločljivost 13 miljonov slikovnih pik, 6-elementno lečo, zaslonko f/2.0 ter optično stabilizacijo slike. S pomočjo vgrajenega žiroskopa zazna že manjšo vibracijo, ki predvsem ob slabših vremenskih pogojih lahko hitro zameglji sliko, zmogljiv stabilizator slike pa s pomočjo vgrajenega motorja efekt vibracije izniči. Slike tako ostanejo ostre in jasne. Dvojna bliskavica je plod Philipsovih inženirjev. S samodejnim prilagajanjem tona svetlobe glede na dane razmere skrbi za naravnejše fotografije tudi ob uporabi bliskavice. Poleg vsega omogoča nastavitev zaslonke na 32 sekundno izpostavljenost za posebne efekte, Auto HDR za vklop opcije po potrebi ter zmožnost zajema do 10 fotografij v sekundi. Videoposnetke je zmožna snemati v ločljivosti 4K UHD (3840 x 2160 pik). Sprednja kamera podpira ločljivost 4 MP, pri tem je velikost vsake posamezne pike na tipalu povečana na 2 mikrometra, kar je skoraj enkrat več kot na tipičnih senzorjih prednjih kamer. Večji piksel je v primerjavi s povečanjem samega števila pik učinkovitejši način za kakovostnejšo sliko. Da bodo selfie slike tudi brez obdelave izgledale odlično, poskrbi Beautify funkcija, ki na podlagi prepoznave spola in starosti uporabi eno izmed 36 pametnih nastavitev kamere.

Xiaomi-Mi-Note-HiFiNavdih za zvok so Xiaomijevi razvijalci iskali v profesionalnih Hi-Fi sistemih. Namesto enotnega dekodirnega čipa je zato v Mi Note vgrajen zmogljiv avdio dekodirnik, na katerem se nahaja zvočna kartica, ojačevalec in vrsta perifernih komponent, ki jih sicer lahko najdemo v naprednih Hi-Fi sistemih. Zvok ima posledično visok dinamični razpon ter zelo nizko stopnjo popačenja. Podpira 192kHz/24 – bitni zvok, ki je na ravni studijskega in je 4 krat boljši od CD kvalitete zvoka, katero običajno podpirajo mobilni telefoni. Vgrajene ima komponente najboljših proizvajalcev. Za digitalno-analogni pretvornik, ki pretvori digitalne informacije glasbenih datotek v avdio signal, so poskrbeli pri podjetju ESS, kjer so mu namenili ES9018K2M avdio čip, za ojačitev zvoka pa so poskrbeli pri podjetju Texas Instruments. Ker napredna strojna oprema ne pride dovolj do izraza pri predvajanju klasičnih Mp3 datotek, vgrajen predvajalnik glasbe podpira tudi tako imenovane brez-izgubne formate FLAC, APE, DSD in WAV.

Nakup Xiaomi Mi Note

Model ni več aktualen. Novejše predstavnike boste našli označene z značko novejši Xiaomi telefoni.

Tehnične lastnosti in osnovne značilnosti Xiaomi Mi Note:

 • Zaslon diagonale 5.7 palcev v polni HD ločljivosti 1920 x 1080 pik; 386 PPI; kontrast 1400:1
 • 4-jedrni procesor 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801
 • Grafika Adreno 330 578MHz
 • 3GB LPDDR3 delovnega pomnilnika RAM
 • 16GB/64GB notranjega pomnilnika
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Tip kartice SIM: 1x micro-SIM, 1x nano-SIM
 • Omrežje: GSM 2G (900/1800/1900MHz), WCDMA 3G (850/1900/2100MHz) in 4G FDD LTE (1800/2600MHz)
 • Ločljivost primarnega fotoaparata: 13 MIO slikovnih pik, 6-elementna leča, zaslonka f/2.0, optična stabilizacija slike, dvojna LED bliskavica, 4K UHD video podpora
 • Ločljivost sekundarnega fotoaparata: 4 MIO slikovnih pik z 2μm velikim pikslom, zaslonka f/2.0, 1080p video podpora
 • Kapaciteta baterije: 3000mAh
 • Povezljivost: Bluetooth 4.1, Bluetooth HID, Dual Band Wi-Fi 2.4/5 GHz, WiFi Display, WiFi Direct, GPS (Glonass, GPS, A-GPS, BeiDou)
 • Zvok: ESS ES9018K2M avdio čip, ojačevalec 2x Texas Instruments OPA1612 + 2x ADI ADA 4896, frekvenčni razpon 10Hz – 96kHz, dinamični razpon 123dBA, dekodiranje 192kHz/24bit
 • Mere: 155.1 x 77.6 x 6.95 mm
 • Teža: 161g
 • Verzija OS: Android 5 z MIUI 7 uporabniškim vmesnikom

 

 

 

Galerija:

Top