Xiaomi ultra tanek televizor Mi Mural

Objavljeno:

Ultra tanek Mi Mural TV 65″ kot slika na steni

Xiaomi je na domačem kitajskem trgu v ponudbo poslal nov televizor premijskega razreda. Zanj bi lahko dejali, da prinaša funkcijo 3 v 1, saj je lahko TV, hišni AI asistent ter slika na steni. Mi Mural TV 65″ v debelino meri vsega 13,9 mm, ravna hrbtna stran pa omogoča namestitev na steno brez vrzeli – kot okvir slike, ki visi ravno ob steni. Številne prednastavljene klasične umetnine preoblikujejo dnevno sobo v umetniško galerijo, ko je televizor v stanju pripravljenosti.

Xiaomi Mi Mural TV
Nov premijski Mi Mural TV s 65 palčno diagonalo ter 4K Samsung zaslonom.

Navkljub izjemno tanki zasnovi Mi Mural TV ponuja odlično kakovost slike, saj uporablja 65 palčni Samsungov 4K zaslon. Za brezkompromisno kakovost zvoka skrbita ločena zvočna enota ter nizkotonec z Dolby in DTS-HD podporo. Za tekoče delovanje ter stabilno uporabniško izkušnjo skrbijo 4-jedrni 64-bitni procesor, 2GB delovnega pomnilnika ter 32GB notranjega spomina v kombinaciji z lastnim programskim vmesnikom Xiaomi PatchWall.

Izjemno tanek TV
Super tanka oblikovna zasnova, ki se drži stene kot slika.

Mi Mural je prvi Xiaomi televizor, ki uporablja tehnologijo oddaljenega mikrofona, kar uporabnikom omogoča aktivacijo funkcije glasovnega upravljanja na daljavo. Uporabniki brez daljinskega upravljalnika s pomočjo mikrofona iščejo filme, preverjajo vremensko napoved ter nadzirajo druge domače izdelke. Pametnega XiaoAI asistenta lahko uporabniki aktivirajo celo takrat, ko je televizor izključen.

Slika ali televizor?
V skladu z dizajnom Xiaomi ponuja veliko izbiro umetniških del za ozadje. Na televizorju bodo predstavljena dela 45 umetnikov v 22 umetniških zvrsteh.

Mi televizor alternativno deluje tudi kot kontrolna enota za podprte domače Mi Ecosystem izdelke, kot npr. robotski sesalnik ali čistilec zraka. Uporabniki si lahko ogledajo stanje naprav in celo preverijo, kdo je pri vhodnih vratih, ko je nameščen pametni zvonec s funkcijo kamere. Mi Mural TV je zaenkrat na voljo zgolj za kitajski trg, glede prihoda na mednarodne trge pa žal ni informacije.

Mi Mural TV kot umetniška slika
Televizor ali umetniška slika?

Xiaomi je izbran segment televizorjev lansiran na indijski trg, na preostale trge izven Kitajske pa se zaenkrat s televizorji še ni aktivneje podal. Morda pa jih izjemen uspeh v Indiji, kjer je s prodajo pričel v februarju 2018 ter leto zaključil kot vodilni spletni prodajalec televizorjev, spodbudi tudi k hitrejši mednarodni udeležbi. Do takrat pa uporabniki v Sloveniji lahko kupimo njihov laserski projektor.

Xiaomi TV Mi Mural
Mi Mural še dopolnjuje Xiaomijevo TV ponudbo, a žal zgolj na domačem trgu.
Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x