Xiaomi Mi MIX Alpha obdan z zaslonom

Objavljeno:

Vpogled v prihodnost s Xiaomi Mi MIX Alpha

Predstavljeni Xiaomi Mi MIX Alpha s svojim atraktivnim dvostranskim zaslonom ponudi vpogled v prihodnost razvoja pametnih telefonov. Kot številni dosedanji Mi MIX predstavniki tudi Alpha kaže rezultat Xiaomijeve pogumne domišljije v razvoju 5G telefonov prihodnosti. Xiaomi Mi MIX AlphaInovativen prostorski zaslon prinaša izjemno 180,6% razmerje med zaslonom in ohišjem, s čimer pa se njegovi dih jemajoči atributi še ne končajo. Je namreč prvi telefon na svetu, opremljen s kamero ločljivosti 108 MP.  Edinstvena kombinacija titanove zlitine, keramike in safirja poskrbi za piko na i pri izdelavi tega revolucionarnega konceptnega telefona.

Opomba: Navedeni model boste sicer verjetno zaman iskali v trgovinah, saj je njegov namen bolj promocijske narave. Na naslednjih povezavah pa lahko najdete telefone v ponudbi trgovin – Redmi, Mi in Poco.

Zaslon…..in še kar zaslon

Zasloni že od prve Mi MIX generacije leta 2016 predstavljajo tehnološke presežke te serije. Xiaomi Mi MIX Alpha je prvi telefon na svetu, kjer zaslon pokriva skorajda vse strani. Svoj izvirni raziskovalni duh pokaže ob vklopu, ko zasveti spredaj, na boku ter na hrbtni strani.

Xiaomi Mi MIX Aplha z zaslonom na obeh straneh
Xiaomi Mi MIX Alpha z naravnost osupljivim razmerjem med zaslonom in ohišjem telefona.

Za zaslonom je skrita kopica revolucionarnih tehnologij, ki so potrebne za delovanje tovrstne zasnove. A poseben izziv predstavlja način izdelave naprave, ki se bistveno razlikuje od klasičnih metod. Za razliko od tradicionalnih načinov se vse prične pri sestavljanju notranjih elementov, čemur nato sledi laminiranje slojev – najprej zaslon, sledi enota za občutljivost na dotik ter na koncu še zaščitni sloj.

Xiaomi Mi MIX Alpha v rokah

Alpha ni namenjen masovni proizvodnji – kdor si ga bo zaželel, se bo s približno 2550 evri v žepu moral v vrsto postaviti decembra.

Da bo občutek resnično pravi, so celo običajni stranski gumbi transformirani v zaslon, zgolj gumb za vklop naprave je ostal v fizični obliki na vrhu naprave. Za povratno informacijo ob pritisku na stranske “gumbe” poskrbi motorček, ki simulira dotik fizičnih gumbov.

Zaslon na robu
Poleg gumbov se na stranskem robu prikazujejo tudi obvestila in statusi.

Xiaomi Mi MIX Alpha za globalni prvenec 108 MP kamere

Novost prinaša nov mejnik fotografiranja s pametnimi telefoni zahvaljujoč Samsung senzorju ločljivosti 108 megapikslov. Xiaomi Mi MIX Alpha ima najvišje število slikovnih pik ter največji senzor, ki je bil kadarkoli doslej vgrajen v pametni telefon. Glavna 108MP kamera ima 1/1,33″ velik senzor ali z drugimi besedami – za 389% prekaša tistega v 48MP konfiguraciji.

108 MP kamera za Xiaomi Mi MIX Alpha
Samsungov 108 MP senzor, pri razvoju katerega je aktivno sodeloval tudi Xiaomi.

Fotografije je zmožen ustvarjati v ločljivosti 12032 x 9024 slikovnih pik, ločljivost pa ostane izjemna tudi ob pogojih slabše svetlobe s funkcijo Super Pixel združevanja štirih pik v eno. Kamera podpira tudi nove tehnologije, kot sta ISOCELL Plus in Smart ISO, izostala pa ni niti 4-osna optična stabilizacija slike za stabilne videoposnetke. Primarni kameri družbo delata še širokokotna 20MP s podporo 1,5cm super makro fotografiji ter 12MP z optičnim zoom-om in hitrim fokusiranjem.

Xiaomi Mi MIX Alpha z zaslonom na obeh straneh
Novo razvita akustična tehnologija nadomešča tradicionalni zvočnik.

Premijska izgradnja ter zmagovita zmogljivost

Da bo izjemna zaslonska podoba zaokrožena v pravo premijsko celoto, poskrbita zgornja in spodnja obroba iz titanove zlitine. Ta ima navkljub manjši težji kar trikrat višjo trdnost kot nerjaveče jeklo. Na hrbtni strani je celotni zaščitni pokrov na območju kamer izdelan iz enega kosa safirskega stekla ter vgrajen v čudovito keramiko.

Mi MIX Alpha
Izdelava telefona kot je Mi MIX Alpha je izjemno zahtevna in draga. Posledično telefon kot tak še ni namenjen množični prodaji, temveč je bolj pokazatelj smeri razvoja v prihodnje.

Za zmogljivost na najvišjem nivoju poskrbi vodilno procesorsko vezje Snapdragon 855+, ki obenem nudi podporo omrežju pete generacije 5G. Nič manj zastrašujoča ni kombinacija 12 GB delovnega pomnilnika ter 512 GB UFS 3.0 notranjega spomina. Napajanje črpa iz baterije kapacitete 4050mAh s podporo 40W hitremu polnjenju. Xiaomi Mi MIX Alpha sicer ni namenjen masovni proizvodnji, a kdor se mu ne bo zmogel upreti, se bo lahko postavil v vrsto konec leta. In mimogrede, zanj tudi pripravil preračunanih 2550 €. Verjetno tudi zato Xiaomi ni sledil zaporedju Mi MIX serije in številko 4 shranil za komercialnega naslednika aktualne Mi MIX trojke.

Omejena izdaja Mi MIX Alpha telefona
Kdor se bo želel z njim rokovati, bo potreboval kar nekaj sreče ter tudi lep kupček denarja.

Galerija Mi MIX Alpha

Delite prispevek s prijatelji na družbenih omrežjih! Naj še oni na osnovi telefona Xiaomi Mi MIX Alpha vidijo, kaj se nam obeta v prihodnosti.

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x