Xiaomi Mi MIX 2S

Objavljeno:

Xiaomi Mi MIX 2S z dodatkom S za “Smart”

Prenovljen Mi MIX sedaj tudi z umetno inteligenco

Pametni telefoni postajajo vse bolj integrirani v naše vsakodnevno življenje, sploh z novimi in razvijajočimi se funkcijami, podprtimi z umetno inteligenco (v nadaljevanju AI – Artificial Intelligence). Pri Xiaomiju so zato angažirali AI strokovnjake ter specialiste za obdelavo enormnih količin podatkov v oblačnih storitvah. Vse za izboljšanje inteligenčnega količnika njihovih pametnih telefonov. Paradni konj Xiaomi Mi MIX 2S je tako kot na dlani za premiero novih vznemirljivih funkcij, podprtih z AI, od fotografiranja, prepoznave obraza do prepoznave glasu in še veliko več.Xiaomi Mi MIX 2S v beli barvi Prihaja kot nadgradnja druge Mi MIX generacije in kot tak predstavlja čisti vrh Xiaomijeve ponudbe pametnih telefonov. Predstavlja odraz njihovega raziskovanja in razvoja na področju umetne inteligence. Izjemno zmogljiva platforma Qualcomm Snapdragon 845 podpira napredno obdelavo AI procesov. Z optimizirano procesno enoto ter grafiko omogoča kar za 3-krat povečano zmogljivost na področju umetne inteligence. Tudi s ceno Mi MIX 2S nadaljuje Xiaomijevo zavezo, da bodo njihove inovacije dostopne kar najširšemu možnemu krogu potrošnikov.

Xiaomi Mi MIX 2S z inovacijami
Lei Jun, izvršni direktor ter soustanovitelj Xiaomija je dejal: Serija Mi MIX telefonov nenehno potiska meje naprej ter izziva pričakovanja vseh glede oblikovanja in zmogljivosti pametnih telefonov. S tem dokazuje Xiaomijevo zavezo biti na čelu inovacij. Mi MIX 2S sedaj prihaja z zmogljivo dvojno kamero in integriranimi AI funkcijami za izkušnjo, kot je ne nudi nobena druga naprava.

Elegantno umetniško delo z dvojno kamero

Xiaomi Mi MIX 2S je prava umetnina, ki v prenovljeni izdaji prihaja še z dvojnim fotoaparatom z dodano umetno inteligenco, tehnologijo Dual Pixel, najboljšim procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 ter tehnologijo brezžičnega polnjenja. Fotoaparat uporablja najnovejši Sonyjev senzor IMX363, namenjen premijskim modelom. Ta prihaja z velikimi 1,4µm slikovnimi pikami za bistveno boljše rezultate v primerih šibke svetlobe ter tehnologijo Dual Pixel za super hitro samodejno ostrenje.

Xiaomi Mi MIX 2S s hrbtne in prednje strani
Novi Mi MIX 2S je nadgrajen v obliki dvojne hrbtne kamere z umetno inteligenco in velikostjo piksla 1,4µm. To mu omogoča veliko večji zajem detajlov na fotografijah, še posebej v slabše osvetljenem okolju.

Prenovljena izdaja je bila deležna tudi integracije AI funkcij, vključno s pametnim govornim pomočnikom za nadzor telefona in drugih domačih pametnih naprav. Za odlično dopolnjevanje zmogljivega procesorja je na voljo 6 ali 8 GB delovnega pomnilnika ter kapaciteta spomina z razponom od 64 pa vse do 256 GB.

Xiaomi Mi MIX 2S z zadnje strani
Opremljen je tudi z najnovejšo Dual Pixel Autofocus funkcijo, ki mu omogoča hitrejše in natančnejše samodejno ostrenje.

Xiaomi Mi MIX 2S z umetno inteligenčnim fotografskim umom

Dvojna hrbtna kamera je zmožna narediti boljše fotografije tudi brez vašega posredovanja v nastavitvah. AI pametno zazna sceno fotografije ter samodejno ponudi popravke. Funkcija je na voljo za prednjo in zadnjo kamero. Pri izdelavi avtoportreta hitro identificira človeški obraz in večino okoliških predmetov za samodejno prilagoditev različnih učinkov. Z modelom strojnega učenja, kateri temelji na več sto tisoč avtoportretih, je Xiaomi Mi MIX 2S sposoben natančno razlikovati med primarnim predmetom in ozadjem. Posledično ponudi natančnejšo zamegljenost ozadja. Uporabniki lahko portretnim fotografijam dodajajo dinamični bokeh efekt zamegljenosti z izbiranjem med šestimi različnimi učinki.

Portret posnet s Xiaomi Mi MIX 2S
AI s funkcijo samodejnega učenja fotoaparatu pomaga natančneje zaznati rob subjekta za ustvarjanje globinskega učinka. Prav tako lahko prepozna majhne podrobnosti, kot so npr. lasje ali lasni dodatki. Teh z boljšo zaznavo robu ne zamegli ter tako ustvari realnejši bokeh efekt.

Integracija AI tehnologije je znatno izboljšala fotografsko doživetje. S pametnim zaznavanjem prizorov lahko fotoaparat optimizira sliko tudi potem, ko je že bila posneta. Npr. zmožnost prepoznave teksta na prezentacijskih slikah ter jasnost črk tudi ob povečavi. Ker pa samo umetna inteligenca za odlične fotografije ni dovolj, je Xiaomi Mi MIX 2S opremljen z vrhunskim tipalom Sony IMX363 z velikimi 1,4µm slikovnimi pikami, ki dopuščajo večji prehod svetlobe za boljše fotografije v pogojih slabše svetlobe. Senzor uporablja tudi tehnologijo Dual Pixel, ki je bila primarno na voljo izključno v DSLR fotoaparatih za veliko hitrejše fokusiranje. V kombinaciji s tehnologijo zmanjševanja šuma, vgrajeno na Snapdragon 845 platformi, Mi MIX 2S omogoča visokokakovostne posnetke tudi v okolju šibke svetlobe s hitrim in natančnim ostrenjem. Oba hrbtna senzorja fotografije zajemata v ločljivosti 12 milijonov slikovnih pik, enkrat s pomočjo širokokotne leče ter enkrat s telefoto objektivom. Ne gre pozabiti niti na 4-osno optično stabilizacijo slike ter optični zoom.

Najzmogljivejše Snapdragon vezje za Xiaomi Mi MIX 2S

Vezje Qualcomm Snapdragon 845 uporablja najnovejšo 10nm tehnologijo druge generacije. Nove Kryo 385 sredice z najvišjo hitrostjo preračunavanja 2,8 GHz predstavljajo 30% povečano zmogljivost ter 15% višjo energijsko učinkovitost v primerjavi s prejšnjo generacijo. S 30 odstotkov višjo zmogljivostjo ter nižjo porabo energije se lahko pohvali tudi nova grafika Adreno 630. Snapdragon 845 poleg tega nudi tudi najnaprednejšo AI obdelavo s kar 3-kratnim izboljšanjem celotne učinkovitosti na tem področju.

Xiaomi Mi MIX 2S s Snapdragon 845 procesorjem
Ta telefon je hiter! Pravzaprav izjemno hiter! Xiaomi Mi MIX 2S je opremljen z najnaprednejšim Qualcomm Snapdragon 845 procesorjem. Ta med drugim ponuja tudi premijsko AI mobilno izkušnjo.

AI glasovni pomočnik – da vas bo Xiaomi Mi MIX 2S bolje razumel

Poleg fotografske umetne inteligence ima novost tudi lastnega glasovnega pomočnika Xiao Ai. Z vdelano AI prepoznavo glasu lahko razume skoraj 100 ukazov v šestih kategorijah, vključno s sistemskim nadzorom, življenjskim slogom, pametnimi domačimi napravami, družbo, zabavo ter znanjem. Od telefona lahko zahtevate prikaz fotografij, posnetih lanskega oktobra ali preverjanje vremenske napovedi. Nadzorujete lahko pametne domače naprave, ki so vključene v Mi Home aplikacijo. Z AI zmogljivostjo vas bo Xiaomi Mi MIX 2S bolje razumel in naredil vaše življenje udobnejše in učinkovitejše.

Xiaomi Mi MIX 2S je mednarodno uporaben
Želite resnično mednarodno uporaben telefon? Xiaomi Mi MIX 2S podpira 43 globalnih mobilnih frekvenc s popolno podporo v kar 226. regijah po svetu.

Xiaomi Mi MIX 2S prinaša umetnost v industrijo pametnih telefonov

Edinstveni oblikovalski elementi telefonov Mi MIX serije so prejeli potrditev s strani nekaterih najbolj prestižnih oblikovalskih nagrad in muzejev na svetu. Priznanja so mu med drugim podelili Nacionalni oblikovalski muzej na Finskem, Center Pompidou v Franciji ter Die Neue Sammlung v Nemčiji. Xiaomi Mi MIX 2S se še naprej drži oblikovalskega jezika s čudovitim keramičnim pokrovom, ki preko štiristransko zaobljenih robov prehaja v aluminijast okvir.

Xiaomi Mi MIX 2S z brezžičnim polnjenjem
Nič več žic! Mi MIX 2S podpira funkcijo 7,5W hitrega brezžičnega polnjenja. Z Mi brezžičnim polnilcem boste lahko polnili tudi druge naprave, podprte s to funkcijo. Mi brezžični polnilec je na voljo kot dodatna oprema (serijsko pri 8/256GB izdaji).

Mi MIX 2S kot prvi rezultat ARCore partnerstva z Googlom

Xiaomi je 23. februarja oznanil, da je postal eden izmed Googlovih ARCore partnerjev, razvojne platforme za izdelavo aplikacij z obogateno resničnostjo. Xiaomi Mi MIX 2S je njihova prva naprava, ki podpira ARCore aplikacije in tako Android uporabnikom prinaša izjemno izkušnjo obogatene resničnosti. Igra “The Machines”, ki je bila razglašena za prihodnost AR iger, je svoj ekskluzivni Android prvenec tako doživela na Xiaomiju.

Xiaomi Mi MIX 2S z ARCore podporo
Odlično delo Xiaomija se kaže tudi v sklepanju partnerstev z drugimi tehnološkimi giganti. Xiaomi Mi MIX 2S prihaja s podporo Googlovi platformi ARCore.

Nakup Xiaomi Mi MIX 2S telefona

Telefon ni več v Xiaomi ponudbi. Za morebitne novejše predstavnike lahko preverite tudi direktno pri trgovinah za  nakup Xiaomi telefona.

Xiaomi Mi MIX 2S v rokah
Kljub temu, da gre za najdražji mobilnik iz Xiaomijeve ponudbe, je njegova cena še vedno občutno nižja od primerljive konkurence.

Xiaomi Mi MIX 2S tehnične lastnosti

 • Zaslon diagonale 5.99 palca (15.2 cm) v FHD+ ločljivosti 2160 x 1080 pik, 403PPI, razmerje stranic 18:9, kontrast 1500:1, DCI-P3 barvna paleta
 • Vezje Qualcomm Snapdragon 845
 • 64-bitni 8-jedrni procesor z najvišjo frekvenco 2.8GHz
 • Grafika Adreno 630 z najvišjo frekvenco 710MHz
 • 6GB / 8GB LPDDR4x dvokanalni delovni pomnilnik
 • 64GB/128GB/256GB notranjega pomnilnika UFS 2.1
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Tip kartice SIM: 2x Nano SIM
 • Aktualnejše frekvence: GSM 2G (850/900/1800/1900MHz), WCDMA 3G (800/850/900/1700/1800/1900/2100MHz) in 4G FDD LTE (800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600MHz,…); frekvence pri nas.
 • Vse frekvence (po “bandih”): 2G GSM (2/3/5/8), 2G CDMA (BC0/BC1/BC6/BC10), 3G CDMA EVDO (BC0/BC1/BC6/BC10), 3G WCDMA (1/2/3/4/5/6/8/9/19), 3G TD-SCDMA (34/39), 4G TD LTE (34/38/39/40/41), 4G FDD LTE (1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/27/28/29/30)
 • Hrbtna kamera 1: 12 MIO slikovnih pik, širokokotna leča, Sony IMX363 senzor, velikost piksla 1.4 µm, 4-osna optična stabilizacija slike OIS, Dual Pixel Autofocus, zaslonka f/1.8, izboljšava slabe svetlobe, prepoznava obraza, HDR, Panorama.
 • Hrbtna kamera 2: 12 MIO slikovnih pik, zaslonka f/2.4, telefoto leča, vdelana umetna inteligenca
 • Prednja kamera: 5 MIO slikovnih pik, Beautify za 1080p video klice v realnem času, HDR, prepoznava obraza
 • Video: 4K (30 fps) / 1080p (30fps) / 720p (30 fps) / počasni posnetek 1080p / 720p (240fps)
 • Kapaciteta baterije: 3400 mAh s podporo Quick charge 3.0 za hitro polnjenje, 7.5W brezžično hitro polnjenje
 • Povezljivost: Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, GPS, Galileo, A-GPS, BeiDou), Dual band 2.4/5G WiFi, protokoli 802.11 a/b/g/n/ac, 2×2 MIMO tehnologija s podporo MU-MIMO, WiFi Direct, WiFi Display, NFC s polno podporo, USB-C priključek
 • Mere: 150.86 x 74.9 x 8.1 mm
 • Teža: 189g
 • Verzija OS: Android 8.0 z MIUI 9.5 vmesnikom
Fotogalerija Xiaomi Mi MIX 2S
Fotogalerija Xiaomi Mi MIX 2S Special “The British Museum” Edition
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x