Xiaomi Mi MIX 2

Objavljeno:

Xiaomi Mi MIX 2 v lovu na nova priznanja

Skupek inovacij za atraktivnost in ekskluzivnost

Xiaomi Mi MIX 2 po letu dni zamenjuje prvo generacijo tega konceptnega telefona. Ta je pridobil sloves enega izmed najlepših in najbolj spektakularnih telefonov, predstavljenih v letu 2016. V prid temu govori tudi dejstvo, da so ga številni proizvajalci vzeli za zgled pri oblikovanju svojih izdelkov, nekateri celo s čistimi kopijami. Xiaomijev konceptni telefon je lansko leto na trg pametnih telefonov prinesel svežino, skupek inovacij, atraktivnost, ekskluzivnost. V njegovi vitrini so se znašle številne nagrade, tudi najprestižnejše na področju dizajna. Pred kratkim je tako prejel še zlato IDEA nagrado, eno izmed oblikovalskih nagrad največje veljave, katera je bila pred tem podeljena vsega 12. mobilnikom.

Xiaomi Mi MIX 2 kot druga generacija mobilnika presežkov
Koliko nagrad bo v svojo zbirko pospravil Xiaomi Mi MIX 2?

Nadaljevanje uspešne zgodbe se pričakuje tudi od druge generacije. Xiaomi Mi MIX 2 prihaja s podobno celozaslonsko zasnovo, vrhunsko izdelavo iz izbranih materialov ter sestavo iz najboljših komponent. Xiaomi je zanj izbral nekoliko manjšo diagonalo zaslona, ta meri 5.99 palca, kar pa posledično prinaša zelo sprejemljive dimenzije naprave. Pod pokrovom skriva procesor Snapdragon 835, 6 gigabajtni RAM pomnilnik ter 64, 128 ali 256 gigabajtov notranjega spomina. Za fotografsko izkušnjo skrbi odlični Sony IMX386 senzor.

XIaomi Mi MIX 2 z brezrobim zaslonom
Kljub zahtevni nalogi predstavlja Xiaomi Mi MIX 2 dosledno menjavo prvi generaciji.

Doživite popolno zasnovan Xiaomi Mi MIX 2

Skupek tehnoloških inovacij za celozaslonsko zasnovo

Xiaomi Mi MIX 2 s celozaslonsko zasnovoSkoraj desetletje, vse do leta 2016, so si bili pametni telefoni relativno podobni. Spodnji in zgornji rob čelne strani s podobno veliko površino, zgoraj kamera in senzor bližine, spodaj navigacijske tipke, pri novejših se je našel še kakšen senzor prstnih odtisov. Leto 2016 je bilo v neki meri revolucionarno, saj so na prodajne police pričeli prihajati prvi primerki t.i. celozaslonskih telefonov. In Xiaomi je bil nedvomno eden izmed pionirjev tega področja s svojim Mi MIX predstavnikom. Druga generacija prinaša še nadgradnjo tega dosežka in potrjuje rezultat Xiaomijevega razvojnega prizadevanja. Številne raziskave in tehnološke inovacije so potrebne za takšen celozaslonski telefon. Zaradi pomanjkanja prostora običajna prednja kamera ne pride v poštev, zato Xiaomi Mi MIX 2 potrebuje po naročilu izdelan modul kamere. Tradicionalni senzor bližine deluje preko infrardečih žarkov in ga pri običajnih telefonih najdemo nekje pri kameri na vrhu pročelja, kar seveda v dotičnem primeru ni več izvedljivo.  Xiaomijevi inženirji so rešitev našli v ultrazvočnem senzorju, ki s pošiljanjem ultrazvočnih valov meri razdaljo in deluje skozi stekleno površino. Svoje tipično mesto je izgubila tudi slušalka. Zvočnik je vgrajen pod zaslonom, zvok pa preko prilagojenega kanala potuje do vrha zaslona in vaših ušes. Zvok je tako jasen, a obenem zasnovan za maksimalno zasebnost.

Inženirski projekt z imenom Xiaomi Mi MIX 2
Razvoj takšnega telefona pomeni izjemno zahteven inženirski projekt.

Xiaomi Mi MIX 2 s 5.99 palčnim zaslonom

Velik zaslon prinaša dodatno vrednost

Velik zaslon prinaša dve poglavitni prednosti: Večjo uporabno površino in optimalnejšo uporabniško izkušnjo. Ker so naše oči običajno bolj fokusirane na vrh telefona, bo Xiaomi Mi MIX 2 brez dvoma ponudil vrhunsko uporabniško izkušnjo ob ogledu vsebine. Njegov presunljiv zaslon ne bo nikogar pustil ravnodušnega, tudi zavoljo razmerja stranic 18:9, ki v primerjavi s 16:9 prinaša za 12.5 odstotka večji obseg prikaza. Xiaomi Mi MIX 2 sliko prikazuje na 5.99 palčnem zaslonu, kar v naši merski enoti pomeni kar 15.2 centimetrsko diagonalo. Veliko pozornosti je bilo namenjeno oženju spodnjega robu, ta je v primerjavi s predhodnikom izgubil še dodatnih 12%. Inženirji so veliko truda vložili tudi v zaobljene vogale zaslona ter njihov naraven in eleganten izgled. Na drugi strani pa izpolnjujejo pogoj za zaobljene robove telefona z minimalnim robom.

Xiaomi Mi MIX 2 vs 5.5"
Dodatno veljavo prinaša dejstvo, da je vse skupaj “zapakirano” v telefon manjših dimenzij od povprečnih telefonov s 5.5 palčnim zaslonom.

Xiaomi Mi MIX 2 brezkompromisno tudi na strojnem nivoju

Vsi pogoji za bliskovito hitrost

Xiaomi Mi MIX 2 svojo superiorno hitrost in odzivnost črpa preko procesorja Snapdragon 835, trenutno najzmogljivejšega predstavnika Qualcommove hiše. Predstavlja prvo 10ηm procesorsko vezje na svetu, ki v primerjavi s preteklo 14ηm generacijo nudi 27% hitrejše preračunavanje podatkov, saj to nalogo opravlja več kot tri milijarde tranzistorjev. Garancijo za izjemno hitrost nudi še dvokanalni LPDDR4x delovni pomnilnik šestih gigabajtov ter zadnja tehnološka novost na področju shranjevanja podatkov, UFS 2.1 notranji pomnilnik. Za preračunavanje grafičnih podatkov skrbi Adreno 540 grafični vmesnik, ki je v primerjavi s prejšnjo generacijo pridobil za 25% povečano zmogljivost.

Izjemno zmogljiv Xiaomi Mi MIX 2
Xiaomi Mi MIX 2 se lahko pohvali tudi z vrhunskimi specifikacijami strojne opreme.

Xiaomi Mi MIX 2 za izjemno kakovost fotografije

IMX386 senzor in 4-osna optična stabilizacija slike

Xiaomi Mi MIX 2 uporablja Sonyjev IMX386 senzor z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik. Izjemno kakovost slike zagotavlja zavoljo velikega 1.25 mikronskega piksla. To je združeno še s 4-osno optično stabilizacijo slike OIS – napredno tehnologijo, ki kompenzira gibanje med fotografiranjem. Informacije o vibracijah prejema s strani senzorja pospeška in žiroskopa ter jih uravnava z naklonom in kotnimi premiki same kamere za stabilne posnetke.

IMX386 senzor za Xiaomi Mi MIX 2
Zajemu fotografij je namenjen Sonyjev IMX386 senzor, s katerim sta med drugim opremljena tudi hišna modela Mi6 in Mi Note 3.

Keramika prinaša nekaj edinstvenega

Tudi pod Xiaomi Mi MIX 2 podpisan Philippe Starck

Philippe Starck, svetovno priznani oblikovalec, se je podpisal tudi pod novo generacijo Xiaomijevega supermobilnika. Realizacija naročnikovih želja po elegantni preprostosti, zadržani lepoti in ohranjeni edinstvenosti, je potrdila njegov izjemen talent na področju industrijskega oblikovanja. Seveda v skladu z njegovim motom “Less Material, more Humanity” za bolj človeški odnos do narave.

Lei Jun in Philippe Starck
Xiaomijev ustanovitelj in izvršni direktor Lei Jun ter oblikovalec Philippe Starck pozirata s primerkom Xiaomi Mi MIX 2 telefona.

Poseben vtis daje zadnja plošča, izdelana iz gladke 4-stransko zaobljene keramike. Takšna plošča za končni izdelek potuje skozi 7-dnevni proces izdelave. Najprej je za 5 dni podvržena 1400°C toplotni obdelavi, nato 240 tonski tlačni sili, na koncu sledi precizna strojna obdelava s silicijevim karbidom. Na koncu takšno ploščo odlikuje 2x večja trdnost od tipičnih steklenih pokrovov. Piko na i keramični plošči daje še dekorativna obroba kamere iz 18-karatnega zlata. Super tanek okvir je izdelan iz aeronavtične aluminijeve zlitine (ki med drugim krasi tudi Xiaomi električne skiroje). Ta poleg nizke teže prinaša visoko trdnost, čvrstost in odpornost na korozijo. Za čudovit izgled pa poskrbi mat tekstura. Na koncu je vse zasnovano tako, da se Xiaomi Mi MIX 2 z debelino vsega 7.7 milimetra popolnoma prilega vaši dlani.

Hrbtna stran Xiaomi Mi MIX 2 mobilnika
Keramična zadnja plošča poskrbi za dodatno mero impresivnosti.

Podpora 43. mobilnim frekvencam za poslovne uporabnike

Xiaomi Mi MIX 2 podpira večino globalnih LTE frekvenc – idealno za poslovna potovanja

Podpora večini globalnih LTE frekvenc poskrbi, da boste v hitri odzivnosti prenosa podatkov lahko uživali praktično kjer koli. Pri tem bo posebna tehnologija štirih LTE anten poskrbela za bistveno učinkovitejšo širokopasovno povezljivost. Morebitno zagato ob pozabljeni denarnici bo reševal multifunkcionalen NFC sistem v kartični funkciji. Ne manjka niti možnost delovanja v aktivnem načinu, torej kot čitalec, oziroma P2P načinu za varno komunikacijo dveh naprav. Funkcija dvokanalnega analogno-digitalnega pretvornika bo poskrbela za HD zvočni posnetek.

Xiaomi Mi MIX 2 od strani
Xiaomi Mi MIX 2 navkljub vsej napredni tehnologiji v debelino meri vsega 7,7 milimetra.

Xiaomi Mi MIX 2 Exclusive Edition

Za največjo ekskluzivnost

Za vse, ki jim “običajna” izdaja ni dovolj, je Xiaomi pripravil še omejeno Exclusive Edition izdajo. Ta se ponaša s popolnoma keramičnim ohišjem, 8. gigabajti delovnega pomnilnika, 128GB notranjega pomnilnika ter možnostjo izbire med črno ali belo barvo. Zavoljo enodelnega ohišja ima še nekoliko manjše dimenzije, v višino meri 150.5 mm, v širino 74.6 milimetra. Tehtnica pokaže 2 grama več in se ustavi pri številki 187.

Xiaomi Mi MIX 2 Special Edition v beli barvi
V Special Edition izdaji je Xiaomi Mi MIX 2 na voljo tudi v beli barvi.

Nakup Xiaomi Mi MIX 2 telefona

Model je zamenjala posodobljena izvedba Mi MIX 2S. Ob želji po nakupu preverite ponudbo Xiaomi trgovin.

 • Xiaomi Mi MIX 2 embalaža
  Vse je zasnovano s pozornostjo. Tudi embalaža daje jasno vedeti, da se v njej nahaja nekaj posebnega.

Xiaomi Mi MIX 2 tehnične lastnosti in specifikacije

 • Zaslon diagonale 5.99 palca (15.2 cm) v FHD+ ločljivosti 2160 x 1080 pik, 403PPI, razmerje stranic 18:9, kontrast 1500:1, DCI-P3 barvna paleta
 • Vezje Qualcomm Snapdragon 835
 • 64-bitni 8-jedrni procesor z najvišjo frekvenco 2.45GHz
 • Grafika Adreno 540
 • 6GB LPDDR4x dvokanalni delovni pomnilnik
 • 64GB/128GB/256GB notranjega pomnilnika UFS 2.1
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Tip kartice SIM: 2x Nano SIM
 • Aktualnejše frekvence: GSM 2G (850/900/1800/1900MHz), WCDMA 3G (800/850/900/1700/1800/1900/2100MHz) in 4G FDD LTE (800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600MHz,…); frekvence pri nas.
 • Vse frekvence (po “bandih”): 2G GSM (2/3/5/8), 2G CDMA (BC0/BC1/BC6/BC10), 3G CDMA EVDO (BC0/BC1/BC6/BC10), 3G WCDMA (1/2/3/4/5/6/8/9/19), 3G TD-SCDMA (34/39), 4G TD LTE (34/38/39/40/41), 4G FDD LTE (1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/27/28/29/30)
 • Ločljivost primarnega fotoaparata: 12 MIO slikovnih pik, IMX386 senzor, velikost piksla 1.25 µm, 4-osna OIS stabilizacija, 5-elementna leča, dvobarvna bliskavica, PDAF samodejno ostrenje, izboljšava slabe svetlobe, prepoznava obraza, HDR, Panorama.
 • Ločljivost sekundarnega fotoaparata: 5 MIO slikovnih pik, Beutify s 36. pametnimi lepotnimi profili, Beautify za 1080p video klice v realnem času.
 • Video: 4K (30 fps) / 1080p (30fps) / 720p (30 fps) / 720p počasni posnetek (120fps)
 • Kapaciteta baterije: 3400 mAh s podporo Quick charge 3.0 za hitro polnjenje 9V/2A
 • Povezljivost: Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, GPS, A-GPS, BeiDou), Dual band 2.4/5G WiFi, protokoli 802.11 a/b/g/n/ac, 2×2 MIMO tehnologija s podporo MU-MIMO, WiFi Direct, WiFi Display, NFC s polno podporo, USB-C priključek
 • Mere: 151.8 x 75.5 x 7.7 mm
 • Teža: 185g
 • Verzija OS: Android 7.1 z MIUI 8.5 uporabniškim vmesnikom
Fotogalerija Xiaomi Mi MIX 2
Fotogalerija Xiaomi Mi MIX 2 Exclisive Edition

Delite Xiaomi Mi MIX 2 prispevek s svojimi prijatelji in znanci na socialnih omrežjih z uporabo spodnjih gumbov.

Top