Xiaomi Mi Max in MIUI 8

Objavljeno:

Xiaomi je pred tednom dni predstavil kar dve pomembni novosti. Prva je Xiaomi Mi Max, ki s svojo veliko diagonalo zaslona 6.44 palca predstavlja nov segment v njihovi ponudbi pametnih telefonov. Druga se nanaša na njihov MIUI uporabniški vmesnik. Ta je prejel novo večjo posodobitev z oznako 8.MIUI 8 & Mi Max predstavitev

Xiaomi Mi Max

Če se vrnemo nekoliko v preteklost, v obdobje ob prelomu tisočletja, je takrat večini proizvajalcev največji izziv predstavljala izdelava čim manjšega telefona. Vendar pa so bili takrat telefoni z redkimi izjemami namenjeni večinoma le za pogovore in izmenjavo kratkih sms sporočil. Poleg tega so vsebovali samo preproste aplikacije, kot na primer kalkulator ali enostavne igre. S časom so črno-bele zaslone pričeli zamenjavati barvi. Predvsem z razvojem podatkovne povezave in možnostjo dostopa do interneta, pa se je trend pričel obračati. Potrebni so bili večji zasloni ter bolj funkcionalne qwerty tipkovnice, kar je seveda pomenilo tudi večje telefone. Še dodatno so se zahteve povečale s prihodom pametnih telefonov s sodobnimi operacijskimi sistemi in velikim številom dodatnih aplikacij. Posledično so se diagonale zaslonov pri novih telefonih v splošnem v zadnjih letih precej povečale. Tudi tako imenovani Phableti vse bolj dobivajo svoje mesto v ponudbi proizvajalcev, torej v splošnem mobilniki z diagonalo 5.5″ in več. Vendar nekaterim uporabnikom tudi to ni dovolj. Zato ne preseneča, da se je tudi Xiaomi odločil stopiti še dlje in v svojo ponudbo vključiti mobilnik z diagonalo 6.44″.Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max v rokiXiaomi Mi Max pač ni namenjen povprečnim uporabnikom, ampak predvsem tistim, ki jim mobilni telefon predstavlja nekakšno mobilno pisarno, ter so ob tem pripravljeni sprejeti kompromis glede velikosti same naprave. Ob velikem zaslonu so ga tudi pod pokrovom dobro opremili. Njegova strojna oprema bo poskrbela, da mu niti “multitasking” in zahtevne aplikacije ne bodo povzročale težav. Namenili so mu procesor Snapdragon 650/652, tri ali štiri gigabajte delovnega pomnilnika ter 32, 64 ali 128 GB notranjega spomina. Energijo za delovanje bo črpal iz 4850mAh baterije, za fotografije pa skrbita kameri z ločljivostjo 16MP zadaj in 5MP spredaj. Za odklep naprave je vgrajen senzor prstnih odtisov na zadnji strani. Na voljo bo v treh različicah, za osnovno bo pri trgovcih z možnostjo dostave v Slovenijo verjetno potrebno odšteti okrog 250€.

Galerija

 

MIUI 8 uporabniški vmesnik

MIUI 8 LogoNova večja posodobitev Xiaomijevega uporabniškega vmesnika MIUI 8 predstavlja drugo pomembno novost. Ta bo s prihodnjimi posodobitvami pričela menjavati predhodno verzijo 7, ki je bila predstavljena v avgustu 2015. Prva preizkusna različica naj bi bila na voljo od sredine junija naprej. Kljub temu, da bodo nekatere funkcije morda omejene, veseli dejstvo, da naj bi bila posodobitev na voljo tudi za starejše modele telefonov. Vključevala naj bi celotno Redmi serijo ter Mi2/2S/3/4/4C/4S/5/Max in Mi Note, torej tudi mobilnike Mi serije. Nova verzija ima izboljšan način varčevanje z energijo z možnostjo zamrznitve aplikacij v ozadju ter večjim nadzorom nad opravili, nov način upravljanja z odprtimi okni, beležko z grafičnimi predlogi za deljenje, možnost zaklepa zapisov v beležki z geslom ali prstnim odtisom, dodelan kalkulator z vgrajenim menjalnim tečajem, nove možnosti obdelave fotografij in videoposnetkov, z vremenom spremenljive barvne sheme aplikacij, itd.

Galerija

 

Xiaomi Mi Band 2

Kljub temu, da je bila na dogodku prvotno pričakovana tudi predstavitev zapestnice Mi Band 2, te ni bilo. Po besedah direkotrja podjetja Huami, ki za Xiaomi izdeluje zapestnice, imajo težave z masovno proizvodnjo le te. Ker ni bilo moč zagotoviti zadostne količine glede na pričakovan naval, so predstavitev prestavili. Pričakovati jo je moč čez kakšen mesec dni.

Xiaomi Mi Band 1S
Xiaomi Mi Band zapestnica 1. generacije naj bi kmalu prejela naslednika
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x