Xiaomi Mi Drone

Objavljeno:

Mi Drone za Xiaomijev vstop na trg dronov

Podjetje Xiaomi redno skrbi tako za osveževanje aktualne ponudbe, kot tudi za širjenje svojega asortimenta izdelkov. V mesecu maju so predstavili Xiaomi Mi Drone in tako vstopili na vzpenjajoči se trg dronov. Kot običajno so tudi tukaj poskrbeli za zelo privlačno ceno, s katero bodo postali resen tekmec drugim proizvajalcem. Za osnovno različico z vgrajeno kamero polne HD ločljivosti je na Kitajskem potrebno odšteti okrog 380$, medtem ko je za dražjo verzijo s 4K kamero potrebno pripraviti okrog 450$. To je občutno ceneje, kot za primerljive modele želijo drugi proizvajalci. Eden izmed najuveljavljenejših proizvajalcev, kitajski DJI, za modele s 4K kamero želi od 800$ naprej. Xiaomi Mi Drone je nastal v sodelovanju s podjetjem Flyme (FIMI), kateri je pomagal pri razvoju s svojimi bogatimi izkušnjami na področju dronov.Xiaomi Mi Drone Xiaomi Mi Drone lahko zahvaljujoč veliki bateriji s kapaciteto 5100mAh v zraku ostane do 27 minut, ob tem pa preleti razdaljo treh kilometrov. Da bodo z njim lahko upravljali tudi začetniki, ima “varovalo”, ki omogoča, da se dron samodejno vrne na mesto vzleta. Za pozicioniranje skrbi podpora za GPS in Glonass. Da je možno dron enostavno prenašati tudi v nahrbtniku, skrbi modularna zasnova. Dron je namreč sestavljen iz delov, ki jih je enostavno razstaviti ter ponovno sestaviti. Xiaomi Mi Drone s FHD ali 4K kamero

Glavne značilnosti Xiaomi Mi Drone

 • Ohišje iz ogljikovih vlaken in kompaktne plastike
 • Lahka zasnova, skupna teža 1376 gramov
 • Sistem štirih elis z odstranljivo zaščito
 • 17.4V baterija s kapaciteto 5100 mAh
 • 1080p ali 4K kamera
 • 720p prenos slike v živo do razdalje 2 kilometrov (1 km pri 1080p verziji)
 • 3-osna stabilizacija kamere, ki stabilizira do 2000 vibracij na sekundo (1000 pri 1080p verziji)
 • Avtopilot funkcija: samodejni vzlet in pristanek, točkovno načrtovanje leta, izbira cilja na mapi, obkrožitev objekta na terenu
 • Inteligentno zaznavanje prazne baterije s samodejnim povratkom
 • Samodejno izogibanje con s prepovedjo letenja
 • Vgrajena PCB antena na kontrolerju za maksimalen doseg
 • Modularna zasnova z možnostjo odstranitve in menjave kamere in rotorjev

Možnost izbire med modeloma s 1080p ali 4K kamero

Xiaomi Mi Drone kameraDražja 4K različica uporablja Sony-jev 12.4 MP senzor s hitro f/2.8 zaslonko, 6-elementno lečo ter 94° širokokotni objektiv. Video posnetke zajame v ločljivosti do 3840 x 2160 pri 30 sličicah na sekundo. Ob tem omogoča tudi fotografiranje v RAW formatu. Za obdelavo slike skrbi zmogljiv Ambarella procesor, za izničenje vpliva tresenja pa 3-osna stabilizacija slike, ki omogoča 2000 korekcij na sekundo. Do razdalje dveh kilometrov je možen prenos slike v živo v ločljivosti 720p. Osnovna različica Xiaomi drona ima vgrajeno Sony-jevo 16MP kamero z možnostjo snemanja videoposnetkov v ločljivosti 1080p. Da bomo med letom lahko zajeli velik razpon bo poskrbel širokokotni 104° objektiv. Pri obeh modelih sta kameri vrtljivi za 360°.

Xiaomi Mi Drone upravljalna enota

Xiaomi Mi Drone upravljalna enotaNa kontrolerju za upravljanje se nahajajo vse potrebne komande tako za upravljanje drona, kot tudi kamere na njem. Začetnikom upravljanja z droni bo prav prišel gumb, ki z enim pritiskom omogoči samodejni vzlet na višino štirih metrov, oziroma pristanek na tla iz trenutnega položaja. Za poenostavljeno upravljanje se ponaša tudi z gumbom za samostojni povratek na mesto vzleta. Ročice za upravljanje na daljinskem upravljalcu so izdelane z izjemno natančnostjo in tako zagotavljajo poln nadzor v rokah upravljalca. Za povezavo z dronom med letom skrbita dve PCB anteni. Poskrbljeno je tudi za nosilec mobilnega telefona.

Xiaomi Mi Drone z naprednimi funkcijami

Xiaomi Mi Drone s funkcijo samodejnega povratka ob prekinitvi povezave z upravljalno enoto.
V primeru prekinjene povezave z upravljalno enoto se Xiaomi Mi Drone samodejno vrne na mesto vzleta. Svojo lokacijo sporoča v realnem času, zato ga ob morebitnem padcu lažje poiščemo. Med svojim letom preračunava potrebno zalogo energije za povratek nazaj. Ko je te dovolj le še za povratek, se vrne na mesto vzleta in tako preprečuje strmoglavljenje zaradi prazne baterije.
Xiaomi Mi Drone s funkcijo leta do izbrane točke
Avtopilot funkcija “Point of Interest” omogoča, da Xiaomi Mi Drone pošljemo na vnaprej izbrano točko na mapi.
Xiaomi Mi Drone s funkcijo točkovnega načrtovanja leta
Avtopilot funkcija “Route Tracing” omogoča, da dron pošljemo po poti vnaprej določenih točk. Funkcija je zelo primerna za snemanje videa po vnaprej znani trasi. Dron tako leti samostojno, mi pa se lahko v celoti posvetimo upravljanju kamere med letom.
Xiaomi Mi Dron s funkcijo obkrožitve objekta
Z avtopilot funkcijo “Hover Around an Object in Circle” lahko naredimo krog okrog izbranega objekta. Vse kar moramo storiti je, da izberemo središčno točko objekta, radij kroga in željeno višino leta. Med letom bo kamera privzeto vedno usmerjena v središčno točko.

Nakup Xiaomi Mi Drone

V prispevku predstavljeni Xiaomi dron ni več v ponudbi, aktualno izvedbo predstavlja izboljšan drone Xiaomi FIMI X8 SE.

Galerija slik

 

Kratek predstavitveni video

Save

Save

Save

Save

Save

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x