Xiaomi žanje uspehe z Mi Band 2 pametno zapestnico

Objavljeno:

Xiaomi v prvem četrtletju 2017 z največjim tržnim deležem nosljivih naprav

Tako imenovane nosljive naprave (Wearables) so v prvem četrtletju 2017 na svetovnem trgu ohranile trend porasta. Po podatkih svetovne organizacije za analizo trga informacijskih tehnologij IDC (International Data Corporation) so podjetja v tem obdobju odposlala skupaj 24.7 milijona nosljivih naprav, oziroma 17.9% več kot v enakem obdobju lani. In to kljub temu, da je Fitbit, proizvajalec z največjim tržnim deležem v prvem četrtletju 2016, odposlal za 1.9 milijona manj naprav. Posledično se je njegov tržni delež zmanjšal za 10.9 odstotnih točk, kar ga uvršča na tretje mesto. Prehitela sta ga Apple ter Xiaomi, ki se je s svojo strategijo izjemno ugodnih nosljivih naprav uspel zavihteti na prvo mesto, navkljub rahlemu zmanjšanju tržnega deleža. Xiaomijeve prodajne številke so v veliki meri plod uspeha njihove pametne zapestnice Mi Band 2. Apple je v primerjavi z lanskim četrtletnim obdobjem pridobil 4.1 odstotnih točk, zahvaljujoč 1.4 milijonskemu povečanju količine odposlanih nosljivih naprav. Na četrtem in petem mestu se nahajata Samsung in Garmin, ki pa sta daleč stran od dvomestnih tržnih deležev svojih konkurentov.

IDC podatki za nosljive naprave
Podatki IDC za poslane nosljive naprave ter njihove tržne deleže v prvem četrtletju 2017 in primerjava z enakim obdobjem v 2016.

Vir: IDC.com, Venturebeat.com

Xiaomi Mi Band 2 kot glavni “krivec” za prvo mesto

Xiaomi Mi Band 2Xiaomi je pametno zapestnico Mi Band 2 predstavil leto dni nazaj. Za razliko od prve generacije je Mi Band 2 zapestnica opremljena z zaslonom, zato je nekatere osnovne podatke, kot so čas, števec korakov, prehojena razdalja, porabljene kalorije, srčni utrip kot tudi preostanek baterije možno spremljati na zaslonu. Prikazovanju različnih podatkov je namenjen gumb na dotik. Za bolj podrobno statistiko je potrebna Mi Fit aplikacija na Bluetooth povezanem telefonu. Aplikacijo je možno prenesti iz Play trgovine za Android naprave, oziroma iz App Store za iOS operacijski sistem. Vgrajena 70 mAh baterija skrbi za okrog 20 dnevno delovanje zapestnice brez potrebe po polnjenju. V notranjosti modula zapestnice se nahaja vibracijski motorček, kateri služi kot opomnik za izbrane funkcije. Na dohodni klic ali prejeto sporočilo vas opomni s tresljaji in izpisom klicatelja oziroma pošiljatelja sporočila. Preko aplikacije je možno nastaviti tudi budilko na zapestnici, katera vas ob nastavljenem času prebudi s tresljaji. Elegantna rešitev, ko ne želite, da glasna budilka zbudi še ostale v sobi. Z nežnimi tresljaji vas ob predolgem sedenju lahko opomni na potrebo po krajši aktivnosti. Mi Band 2 zapestnica služi tudi kot “koda” za odklep vašega pametnega telefona, ko je ta z njim povezana preko Bluetooth povezave in funkcija aktivirana v nastavitvah Mi Fit aplikacije.

Pametna zapestnica Xiaomi Mi Band 2
Mi Band 2 se poleg ostalih atributov ponaša tudi z izjemno privlačno ceno.

Izjemno ugodna cena kot eden izmed glavnih atributov Mi Band 2 zapestnice

Xiaomi Mi Band 2 zapestnico poleg številnih funkcij odlikuje tudi izjemno privlačna cena, dobiti jo je možno že za okrog 20-30€.

Vsebina paketa Xiaomi Mi Band 2 pametne zapestnice
V paketu se nahaja glavni modul z ločenim zapestnim trakom ter USB polnilni kabel, v katerega se vstavi modul, ko potrebuje polnjenje.
Senzor srčnega utripa pametne zapestnice Mi Band 2
Na spodnji strani modula, ki je na stiku z vašo kožo, se nahaja senzor srčnega utripa.
Pašček Mi Band 2 pametne zapestnice
Pašček Mi Band 2 zapestnice je izdelan iz koži prijetnega silikona.
Galerija slik Mi Band 2 zapestnice

Mi Fit aplikacija

Mi Fit je uradna aplikacija za Xiaomijevo Mi Band zapestnico. Razdeljena je v tri glavne kategorije:

V zavihku Status boste našli:
 • Osnovne podatke, kot so dnevni števec korakov, prehojena razdalja, porabljene kategorije, podatek o vašem spancu, doseženi izzivi in drugo. S klikom na ustrezni podatek se vam prikažejo podrobnejše informacije, npr. Sleep data prikaže podrobnejše informacije o vašem spancu kot tudi zgodovino vašega spanja.
V zavihku Play boste našli:
 • Incoming call: Vključitev opozorila ob dohodnem klicu in s tem povezane nastavitve.
 • Alarm: Vključitev in upravljanje budilke.
 • Band alerts: Opozorila zapestnice na dogodke drugih aplikacij (npr. Facebook Messenger).
 • Idle alert: Vključitev opozoril ob neaktivnosti in s tem povezane lastnosti.
 • Pod “More” vključite/izključite druge funkcije, kot so opozorilo o prejetem sporočilu, vibriranje ob alarmu, opomba o doseženih ciljih ter funkcija DND – ne moti.
 • Screen unlock: Odklep telefona z zapestnico z nastavitvijo odklepne razdalje.
 • Discoverable: Vidnost zapestnice drugim napravam v bližini.
 • WeChat in Google Fit: Možnost dodajanja računa teh dveh aplikacij.
 • Behaviour tagging: Označevanje aktivnosti.
V zavihku Profile boste našli:
 • Vaš uporabniški profil, kjer lahko nastavite profilno fotografijo ter druge podatke (višina, teža, datum rojstva,…).
 • S klikom na Mi Band 2 preverite stanje baterije, izberete roko na kateri nosite zapestnico, informacije prikazane na sami zapestnici, format časa (čas ali čas + datum), nastavite prikaz informacije ob dvigu roke, itd.
 • Activity goal: Nastavite dnevni cilj korakov. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča okrog 8000 korakov dnevno.
 • Weight goal: Cilj telesne teže.
 • Activity alerts: Opozorila o aktivnosti.
 • Wake up notifications: Opomnik za ogled podatkov o spanju.
 • Friends: Povezava s prijatelji preko deljenja QR kode za spremljanje njihovih aktivnosti in podatkov o spanju.
 • Settings: Nastavitev enot, prikaz statusa med obvestili na telefonu, preverjanje za posodobitev, itd.
Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x