Xiaomi Mi 9T Pro

Objavljeno:

Xiaomi Mi 9T Pro kot mednarodni Redmi K20 Pro

Xiaomi je konec maja na domačem trgu predstavil Redmi K20 in K20 Pro. Kmalu je kot mednarodna izpeljanka prvemu sledil Mi 9T, ki z izjemo imena, logotipa na zadku ter splošne prilagoditve za naš trg, drugih sprememb ni prinašal. Ko so je že nemalo zmogljivejše izdaje željnih uporabnikov pričelo spraševati, če bo Pro izdaja kdaj ugledala sijaj mednarodnih trgov, je v septembru prišla potrditev. Xiaomi Mi 9T Pro predstavlja globalni Redmi K20 Pro, torej še zmogljivejšo in ekskluzivnejšo alternativo klasični izdaji.Xiaomi Mi 9T Pro Ključno nadgradnjo prinaša procesor z naprednim sistemom hlajenja. Da bodo vsi zmogljivostni izzivi zgolj rutina, poskrbi trenutno najzmogljivejše Qualcommovo procesorsko vezje, model Snapdragon 855. Za dolgotrajni optimalni učinek poskrbi učinkovit sistem hlajenja z 8-plastnim grafitnim sistemom. Prikazu slike je namenjen 6.39″ AMOLED zaslon, pod katerim je skrito odklepu namenjeno tipalo.

Xiaomi Redmi K20 Pro
Telefon se na kitajskem in indijskem trgu prodaja kot Redmi K20 Pro, na glavnino mednarodnih trgov pa prihaja kot Mi 9T Pro.

Prednjo izskočno kamero predstavlja 20MP tipalo, medtem ko trojni hrbtni kameri poveljuje 48MP senzor. Energijo dobavlja baterija kapacitete 4000mAh, katera omogoča izjemno hitro 27W polnjenje. Spisek ključnih atributov zaokrožujeta še multifunkcijski NFC in dvojni GPS sprejemnik. Cena je napram standardnemu Mi 9T pričakovano višja, a še vedno glede na ponujeno zelo ugodna.

Brezkompromisna zmogljivost – besedi, ki morda najbolje opišeta Xiaomi Mi 9T Pro.

Opremljeni za zmago na bojišču

Pokažite svoje sposobnosti v priljubljeni igri, za tekoče izpolnjevanje ukazov bo poskrbel Snapdragon 855. Ta prinaša za 45% višjo zmogljivost posamične sredice, hitrost odvijanja igre bo pospešena za četrtino, stopnja umetne inteligence pa je na trikratniku. To je resnično vsa hitrost, ki jo potrebujete.

Snapdragon 855 procesor
Snapdragon 855 je zasnovan v 7nm procesni tehnologiji, kar mu omogoča enormne hitrosti ter neverjetno učinkovito porabo energije.

Svoj del v košarico doda še dvojni turbo pospeševalnik. Ta poskrbi, da Xiaomi Mi 9T Pro optimalnim pogojem strojnega področja sledi tudi na programskem nivoju. S programsko optimizacijo poveča zmogljivost, Mi Turbo zmanjšuje razdrobljenost datotek in vzdržuje sistem na visokem nivoju na daljši rok, Game Turbo pa ponudi hitrejši odziv na občutljivost in odzivnost tapkanja po zaslonu. Za možnost lastno prilagojenih konfiguracij poskrbi širši spisek orodji.

Zmogljiv igričarski telefon
Ko se združita vrhunska strojna oprema s temu prilagojeno programsko podporo, je to zagotovilo za ultimativno igralno izkušnjo.

Neprestano igranje na najvišjem nivoju

V lastni hiši razvit in po meri izdelan sistem hlajenja poskrbi za učinkovito odvajanje toplote ter zagotavljanje visoke učinkovitosti tudi ob daljši podvrženosti telefona visokim obremenitvam. Na prednji strani 8-slojna grafitna plošča poskrbi za kar 650% učinkovitejše odvajanje kot v primeru enojne rešitve. Zadaj pa kombinacija grafita, bakra in namenskega gela poskrbi za zagotavljanje optimalnih temperatur procesorju, da bo lahko tiktakal na visokih in stabilnih “obratih”.

Učinkovit sistem hlajenja
Jedra procesorja ostanejo na 8º nižji temperaturi kot v primeru klasičnih sistemov odvajanja toplote.

S trojno kamero fotografskim izzivom naproti tudi Xiaomi Mi 9T Pro

Kljub temu, da Mi 9T Pro s svojo bliskovitostjo v prvi vrsti cilja na “gamerske” navdušence, tudi na področju kamere ne razočara. Zmogljiva konfiguracija tipala Sony ultra visoke ločljivosti 48MP, 13MP širokokotnega zajema 124,8° ter 8MP telefoto leče prinaša kristalno jasne slike ne glede na prizor.

Hrbtna kamera Mi 9T Pro
Na samem vrhu tipalo s telefoto lečo, zadnja v vrsti širokokotna kamera, vmes primarni 48MP senzor.

Umetna inteligenca z AI korekcijo poskrbi, da tudi širokokotne slike prikažejo pravi obraz, brez popačenja na robovih. Svoje k končnemu rezultatu doda še zmogljiv slikovni procesor Spectra 380.

Povečava slike
Zahvaljujoč 48MP ločljivosti bo tudi ročno izrezanim povečavam ostalo dovolj pik za jasno sliko.

Da boste med snemanjem video posnetkov lahko upočasnili in zabeležili prav vsako podrobnost, poskrbi 960fps podpora snemanja počasnih HD posnetkov. Da vam v primeru snemanja gibajočih se objektov let ti ne uidejo iz kadra, vključite funkcijo sledenja gibanju in fotoaparat se bo premikal skupaj z motivom.

Zajem nočnih posnetkov z Mi 9T Pro
Namenski nočni način z združevanjem slikovnih pik, velikim senzorjem ter novim AI algoritmom poskrbi, da je zajem slike jasen tudi v primeru slabe svetlobe.

20MP izskočna kamera

Po odprtju aplikacije za kamero bo prednja 20MP izskočna kamera gladko pogledala izven ohišja. Ob neuporabi pa bo varno shranjena ter obenem prepustila vso veličino prednje strani zaslonu. Vsak prikaz kamere je lahko opremljen z enim izmed šestih zvočnih in svetlobnih efektov. Funkcija zaznavanja padcev poskrbi, da se kamera v takem slučaju nemudoma pospravi v ohišje.

Prednja izkočna kamera
Prednja kamera Xiaomija Mi 9T Pro je prestala 300,000 testnih izskočnih poizkusov.

Xiaomi Mi 9T Pro ponudi izjemen pogled ob vklopu

Izskočna kamera pušča več prostora zaslonu, rezultat je tako kar 91,9 odstotna pokritost prednje strani z zaslonom. Ob odklepu telefona tako v vsej svoji veličini zasije 16,23 centimetrski AMOLED FHD+ zaslon in ponudi izjemno vizualno izkušnjo. V pogojih močne svetlobe vklopite svetli način in občutite razliko, ki jo prinaša za 39% povečana svetlost. Vgrajene tehnologije preprečujejo utripanje zaslona ter preverjeno ščitijo oči z nizko stopnjo modre svetlobe.

Xiaomi Mi 9T v Pro izvedbi
Spodnji rob je zreduciran na vsega 3,8mm

Velika 4000mAh baterija s podporo 27W polnjenju

Poleg odličnih zmogljivosti je Xiaomi za Mi 9T Pro namenil tudi veliko 4000 mAh baterijo, za piko na i tudi s podporo tehnologiji hitrega 27W polnjenja Quick Charge 4+. Ta prazno baterijo v prve pol ure napolni kar na 58%.

4000 mAh baterija za Mi 9T Pro
Visoko zmogljiva baterija v kombinaciji s hitrim polnjenjem pripomore, da boste telefon lahko uporabljali kar se da nemoteno.

Aura dizajn filozofija, dvofrekvenčni GPS, odličen zvok ter podzaslonski čitalec odtisov

Klasični črni dizajn z izgledom ogljikovih vlaken ali prvotna gracioznost modre in rdeče barve, ki ob soju svetlobe sproži plamene. 3D oblikovna zasnova poskrbi za odlično prileganje v rokah.

Rdeč Mi 9T Pro
Aura zasnova prinaša novo oblikovno raven, Corning Gorilla Glass 5 na prednji in hrbtni strani pa poskrbi za boljše kljubovanje poškodbam.

Nova tehnologija prepoznavanja prstnih odtisov poskrbi, da je odklepanje hitrejše kot kdajkoli prej. Optični modul zaznavanja poveča območje fotosenzorja za 100%, v kombinaciji z novim algoritmom poskrbi za hitrejše in zanesljivejše odklepe.

Bralnik odtisov pod zaslonom
Za 30% izboljšana stopnja odklepa v ekstremnih pogojih, za 100% večja zaznavna površina, za 40% povečan zajem informacij in za četrtino zmanjšan čas identifikacije.

Xiaomi Mi 9T Pro nudi multifunkcijski NFC z Google Pay podporo, zato bo lahko vaša rešilna bilka, ko pozabite denarnico doma.

Google Pay
Denarnica na telefonu zahvaljujoč multifunkcijski NFC podpori.

Za zagotavljanje nadstandardne zvočne kulise poskrbi integrirano vezje Qualcomm WCD9340, tudi s podporo Hi-Fi DAC avdio predvajanju pri 192KHz / 24 bit.

Google Maps
Dvo-frekvenčna GPS funkcija ponuja izboljšano natančnost določanja položaja, predvsem v območju z motnjami v signalu.

Nakup Xiaomi Mi 9T Pro

Pametni telefon Xiaomi Mi 9T Pro
Kljub temu, da spada v razred dražjih Xiaomijev, Mi 9T Pro napram primerljivi konkurenci še vedno nudi zelo ugodno ceno.

Tehnične lastnosti Xiaomi Mi 9T Pro

 • AMOLED zaslon z diagonalo 6.39″, FHD+ ločljivost 2340 x 1080, 403 PPI, svetlost 600nit (HBM), kontrast 60000:1, NTSC barvna paleta 103,8%, Corning Gorilla Glass 5.
 • Vezje Qualcomm Snapdragon 855 s Kryo 485 sredicami, 7nm proces izdelave
 • 8-jedrni 64-bitni procesor: 1x 2.84GHz + 3x 2.42GHz + 4x 1.80 GHz, četrta AIE generacija
 • Grafika Adreno 640
 • 6GB / 8GB delovnega pomnilnika LPDDR4x 2133MHz
 • 64GB/128GB/265GB UFS 2.1 notranjega pomnilnika
 • Reža za spominsko kartico: Ne
 • Tip kartice SIM: 2x Nano SIM
 • Omrežje: GSM 2G (850/900/1800/1900MHz), WCDMA 3G (850/900/1700/1900/2100MHz) in 4G FDD LTE (700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600MHz);
 • Hrbtna kamera:
  • Primarni senzor ločljivosti 48MP, 1/2″ senzor, 0.8µm velikost posamične pike, zaslonka f/1.75, 6-elementna leča, 4-v-1 Super Pixel tehnologija 1.6µm (12MP);
  • 13MP s širokokotno lečo za 124,8° fotografijo, zaslonka f/2.4, 5-elementna leča, velikost pike 1.12µm;
  • 8MP s telefoto lečo (makro fotografija), 2x optični zoom, zaslonka f/2.4, velikost pike 1.12µm, 5-elementna leča, FOV 44.6°;
 • Zmogljivosti hrbtne kamere: 2x optični zoom + 10x digitalni zoom, lasersko fokusiranje, najvišja foto ločljivost 8000×6000 pik, najvišja video ločljivost 3840×2160 pik.
 • Funkcije hrbtne kamere: Širokokotni način z AI popravki robov, stabilni nočni način, lunin način, portretni način z zamegljenim ozadjem, panorama, odštevalnik, način zaporednega fotografiranja, prepoznava obraza, HDR, dinamične fotografije, AI Beautify funkcija, skupinski obrazni popravki, vodni žig po meri, AI prepoznava scen, AI studijska osvetljava…
 • Hrbtna kamera video način: 4K (60fps / 30fps) / 1080p (60fps / 30fps) / 720p (30fps)/ 1080p in 720p počasni posnetek (960fps / 240fps / 120fps); video stabilizacija; sledenje gibanju.
 • Prednja izskočna kamera: 20MP, zaslonka f/2.2, velikost pike 0.8µm, zaščitena s safirskim steklom.
 • Funkcije prednje kamere: AI portretni način, popravki robov širokokotnih fotografij, AI beautify, AI scenska prepoznava, AI studijska osvetljava, AI Makeup, AI silhuetna prepoznava, časovnik, HDR, prepoznava obraza, odštevalnik, video format 1080p in 720p (30fps).
 • Bralnik prstnih odtisov: Da, pod zaslonom.
 • Kapaciteta baterije: 4000 mAh s hitrim žičnim polnjenjem 27W (priložen je 18W polnilec).
 • Povezljivost: NFC s podporo Google Pay, Bluetooth 5.0, Qualcomm TrueWireless Stereo Plus, dvojfrekvencčni GPS sprejemnik L1 / L5 (Glonass, GPS, Galileo, BeiDou), 2.4G in 5G WiFi 802.11a/ b/g/n/ac, MU-MIMO, WiFi Direct, WiFi Display, USB-C priključek.
 • Zvok: Ultralinearni zvočnik, glasni izhodni zvok ojačan s funkcijo Smart PA, jakost enakovredna velikosti 0,9 cm² velikega zvočnika, ojačan bas sistem za nizke tone, 3,5mm priključek za slušalke, HiRes Audio, HiFi Sound.
 • Mere: 156,7 x 74,3 x 8.8 mm
 • Teža: 191 g
 • OS: Android 9 z MIUI uporabniškim vmesnikom
Galerija

Delite predstavitev telefona Xiaomi Mi 9T Pro na družbenih omrežjih. Enostavno in  hitro s pomočjo spodnjih gumbov 😉

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x