Xiaomi predstavil Mi 9 Pro, Mi TV Pro ter MIUI 11

Objavljeno:

Xiaomi Mi 9 Pro 5G napoveduje MIUI 11 sistem

V torek 24. septembra je v Pekingu na Kitajskem potekala velika predstavitev, kjer je Xiaomi pokazal kar štiri novosti. Glavnino pozornosti je sicer požel futuristični mobilnik Mi MIX Alpha, sicer nekoliko v njegovi senci pa so svoj delček pozornosti prejeli še Pro izdaja modela Mi 9 s podporo mobilnim omrežjem pete generacije, atraktivni Mi Full Screen TV Pro ter MIUI 11 sistem.

Mi TV Pro, Mi 9 Pro in MIUI 11
Trije novi produkti, ki poudarjajo zmogljivost, inovativno tehnologijo ter oblikovne dosežke: Mi 9 Pro 5G, MIUI 11 in Mi Full Screen TV Pro.

Fascinantne hitrosti s 5G podporo za novi Xiaomi Mi 9 Pro

Mi 9 Pro je drugi Xiaomijev 5G telefon, ki ob ustrezni podpori omrežja omogoča nepredstavljive hitrosti podatkovnega prenosa. Mobilnik je sicer zaenkrat namenjen zgolj za domači trg, kjer je Xiaomi pri razvoju aktivno sodeloval s tremi ključnimi ponudniki mobilne tehnologije.

Xiaomi Mi 9 Pro telefon
Xiaomi Mi 9 Pro 5G

V sodelovanju z operaterji China Mobile, China Unicom in China Telecom jim je uspelo udejanjiti podporo za vse ključne 5G frekvence. Na terenskem testu jim je uspelo doseči hitrost prenosa 1,78Gbps, v laboratoriju pa je bila številka še višja (2,02Gbps), kar v primerjavi s klasično 4G povezavo pomeni do 10-krat višje hitrosti. Na novo je bila zasnovana tudi antena, ki ne glede na usmerjenost telefona zagotavlja optimalni sprejem za pravo 5G izkušnjo. Pod pokrov so mu namestili novo Snapdragon 855+ čipovje, s katerim je na AnTuTu testu zmogljivosti presegel 480,000 točk.

Xiaomi Mi 9 Pro
V svoji najpopolnejši izdaji je opremljen s kar dvanajstimi gigabajti rama, za shranjevanje podatkov pa je na voljo 512 GB notranjega pomnilnika.

Xiaomi Mi 9 Pro je prejel tudi novo zasnovan “3D” sistem hlajenja, ki bistveno zmanjša temperaturo procesorskih sredic. Od klasične verzije je napredoval tudi sistem polnjenja, ki sedaj s podporo 40W žičnemu polnjenju postavlja nov standard, saj mobilnik napolni v vsega 48 minutah. Izostala ni niti v lastnem laboratoriju razvita tehnologija 30W hitrega brezžičnega polnjenja, ki z učinkovito polnilno zasnovo zmanjša energijske izgube med polnjenjem. Za napolnitev baterije kapacitete 4000mAh potrebuje 69 minut. Brezžična tehnologija polnjenja je prejela tudi TUV Rheinland Safe Fast-Charge System 3.0 certifikat.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G v črni barvi
Za fotografski učinek na hrbtni strani poskrbi trojna kamera, kateri poveljuje 48MP tipalo Sony IMX586.

NFC funkcionalnost poleg podpore za bančne kartice, dostopne kartice in kartice javnega prevoza zdaj razširja podporo na dejavnosti, kot so eID prijava na letališčih, prijava v pametne hotele in drugo. V sodelovanju z Xpeng Motors se funkcionalnost razširja celo na vstop v avtomobile brez ključa, zgolj s postavitvijo telefona na območje zaznavanja.

Galerija Mi 9 Pro 5G

MI Full Screen TV Pro za izjemno vizualno doživetje

Mi Full Screen TV Pro prinaša navdušujočo izkušnjo s svojim 4K panelom, kakovostnim kovinskim ohišjem ter vzorcem iz ogljikovih vlaken na hrbtni strani. Ob tem velja izpostaviti, da zaslon pokriva kar 97% prednje strani. Poganja ga procesor Armlogic T972 v 12nm tehnologiji izdelave ter 4-jedrno arhitekturo A55 procesorskih sredic. Čeravno tega modela verjetno ne bodo ponudili na mednarodni trg, pa z mesecem oktobrom prvi televizorji Xiaomi prihajajo tudi v Sloveniji.

Mi Tv Pro
Televizor bo na Kitajskem na voljo v treh velikostih: 43″, 55″ ter 65″.

MIUI 11 napoveduje prihajajočo generacijo uporabniškega vmesnika

Nova izdaja MIUI vmesnika kot vedno prinaša tako vizualne kot funkcionalne izboljšave. Na čelu tipografske inovacije se bohoti nov vizualni dizajn, ki ga prinaša “Milan Pro” pisava. Vključeni so novi dinamični zvočni učinki z inspiracijo v naravi, za kar je Xiaomi prejel tudi Red Dot nagrado – sploh prvo podeljeno za namene programske opreme v pametnih telefonih.

Xiaomi TV Pro
MIUI uporabniški vmesnik Xiaomi uporablja tudi na svojih televizorjih.

MIUI 11 prinaša tudi dva svežnja pisarniških aplikacij, Mi Work in Mi Go, katerih cilj je ponuditi najboljše možne poslovne rešitve na poti. Mi Work vključuje deljenje datotek, prenos velikih dokumentov, brezžično tiskanje in drugo, medtem ko Mi Go kot pametni potovalni asistent skrbi tudi za ekstremni način varčevanja z baterijo, ki napravi omogoča do 24-urno stanje pripravljenosti ob izgubi vsega 5% energije. MIUI 11 bo najprej na voljo na domačem trgu, kjer ga lastniki izbranih naprav lahko pričakujejo v oktobru. Glede prihoda globalne izdaje zaenkrat še ni informacij.

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x