Xiaomi še z Lite in Pro izpeljanko modela Mi 8

Objavljeno:

Xiaomi Mi 8 Lite in Pro za prilagojeno ponudbo

Xiaomi je v iztekajočem se tednu na domačem trgu predstavil novi izpeljanki modela Mi 8. Ti uporabnikom najboljše funkcije premijske serije ponujata na bolj prilagojen način – glede na potrebe. Mi 8 Lite je podedoval fotografsko izkušnjo svoje izvirne izpeljanke, a z osnovnejšo strojno opremo pridobil nižjo ceno. Pro izvedba prihaja nadgrajena s tehnologijo prstnih odtisov, vgrajeno pod zaslon. Na način, kot je to prikazala že omejena Mi 8 Explorer Edition izdaja. Obe novosti sta odeti v stekleno ohišje s posebnim zrcalnim učinkom.

Xiaomi Mi 8 Lite in Pro
Oblikovalci so navdih za zrcalni učinek našli v delih znamenitega francoskega impresionista Claudea Moneta, čigar slike so poznane po učinku svetlobe na naravne barve. Levo na sliki Mi 8 Lite, desno Pro.

Zaenkrat še ni znano, če bo Xiaomi novi izvedbi ponudil tudi mednarodnim trgom v Global Version izdaji. Do nadaljnjega sta namreč obe na voljo zgolj v kitajskih izdajah.

Xiaomi Mi 8 Lite za odlično fotografsko ter igričarsko izkušnjo

Zahvaljujoč prednjemu tipalu Sony IMX 576 ločljivosti visokih 24 milijonov slikovnih pik, Mi 8 Lite poskrbi za odlične selfie posnetke. Svoje k napredni fotografski izkušnji dodajo še napredne funkcije, podprte z umetno inteligenco. Pod pokrov so mu namestili procesor Qualcomm Snapdragon 660 z zmogljivo podporo Artificial Inteligence Engine. Navdušenci nad videoigrami bodo cenili dejstvo, da je Xiaomi pri razvoju sodeloval s podjetjema Tencent Games ter Epic Games. Z njuno pomočjo je dosegel višjo igričarsko optimizacijo za boljšo uporabniško izkušnjo.

Xiaomi Mi 8 Lite - Youth Edition
Xiaomi je imel pri zasnovi Mi 8 Lite v mislih predvsem mlajše uporabnike. Na domačem trgu novost trži kot “Youth Edition”.

Osnovne značilnosti Mi 8 Lite

 • 6,26 palčni IPS zaslon v 19:9 razmerju
 • Qualcomm Snapdragon 660 AIE
 • 4/6GB RAM LPDDR4X
 • 64/128GB notranjega pomnilnika
 • Hrbtna kamera 12MP (Sony IMX 363) + 5MP (Samsung S5K5E8), prednja kamera 24MP (Sony IMX 576)
 • 3350 mAh baterija s QC 3.0 podporo

Xiaomi Mi 8 Pro prinaša na dotik občutljiv senzor prstnih odtisov na zaslonu

Vrhunec naprednih funkcij serije Mi 8 predstavlja Pro izvedba. Ta je z na dotik občutljivim senzorjem prstnih odtisov pozicionirana še korak višje. Klasične tehnologije senzorskih tipal na zaslonu stalno preverjajo, če je prst položen na zaslon, kar prinaša večjo porabo energije. Mi 8 Pro je zato opremljen z namenskim senzorjem tlaka pod zaslonom, kateri aktivira postopek odklepa, ko je prst položen na zaslon. Hitreje, učinkoviteje in varčneje.

Xiaomi Mi 8 Pro
Pro izvedba se od klasične že na prvi pogled loči po hrbtni plošči. Tam ni tipala za prstni odtis, saj je ta skrit pod zaslonom.

Mi 8 Pro bo poleg črne in zlate barve na voljo tudi v Titanium izvedbi s prosojnim pokrovom, katera nudi pogled na vgrajene komponente.

Xiaomi Mi 8 Pro Titanium
Atraktivna Titanium izvedba s prosojnim pokrovom. Na način kot je to ponudila tudi omejena Mi 8 Explorer Edition izdaja.

Osnovne značilnosti Mi 8 Pro

 • 6,21 palčni AMOLED zaslon v 18,7:9 razmerju
 • Qualcomm Snapdragon 845 procesor
 • 6/8GB RAM LPDDR4X
 • 128GB notranjega pomnilnika
 • 2x 12MP hrbtna in 20 MP prednja kamera
 • Pod zaslon vgrajen senzor prstnih odtisov
 • 3000 mAh baterija s QC 4.0 podporo
guest

2 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Peter

Ali bo mi8 lite kmalu na voljo, ce sploh, v Slo?

Top
2
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x