Mi 8 na čelu novosti za osmo obletnico Xiaomija

Objavljeno:

Xiaomi predstavil Mi 8 v treh izdajah, Mi Band 3, MIUI 10, Mi TV4 ter VR očala

Že zadnjih nekaj tednov se je pričakovala predstavitev sedme generacije Xiaomijeve Mi serije, saj od razkritja predhodnika Mi 6 mineva že več kot leto dni. A Xiaomi se je tokrat odločil drugače, preskočil je oznako Mi 7 in nasledniku nadel številko 8. To gre pripisati predvsem počastitvi njihove osme obletnice delovanja, poleg tega pa številka 8 v njihovi domovini velja za zelo srečno število. Xiaomi Mi 8 bo na voljo v treh različicah, klasični, posebni Explorer Edition ter manjši SE izdaji.

Xiaomi predstavil novosti
Xiaomi je 31. maj 2018 izbral za poseben predstavitveni dogodek v Šanghaju.

Današnji dogodek v Šanghaju je predstavljal njihovo največjo predstavitev do sedaj. Poleg osupljivih Mi 8 modelov so svoje mesto na odru prejeli tudi drugi atraktivni izdelki. Največjo pozornost je požela Mi Band 3, naslednja generacija njihove izjemno priljubljene zapestnice, ne gre pa pozabiti niti na ogromen 75 palčni televizor ter samostojna VR očala, razvita v partnerstvu s podjetjem Oculus. K dodatni vznemirljivosti dogodka je svoje dodala še predstavitev 10. generacije MIUI sistema.

Xiaomi predstavil novosti na čelu z Mi 8
Svoje mesto na predstavitvenem odru so prejeli telefoni Mi 8, Mi 8 Explorer Edition ter Mi 8 SE, pa tudi Mi Band 3 zapestnica, VR očala, 75 palčni Mi televizor ter MIUI uporabniški vmesnik desete generacije.

Xiaomi Mi 8 za novo generacijo paradnega konja

Novi generaciji je Xiaomi namenil 6,21 palčni AMOLED zaslon, pod pokrov pa namestil trenutno najzmogljivejšo Qualcommovo platformo Snapdragon 845. Na hrbtni strani sta svoje mesto prejeli dve kameri, obe z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik ter podporo AI umetni inteligenci. Ta med drugim omogoča posebno funkcijo studijske osvetljave za izjemno fotografsko doživetje. Kameri je visoko oceno namenil tudi priznani DxOMark in tako potrdil, da gre za najboljšo kamero pri Xiaomiju do sedaj. Celoten povzetek si lahko preberete na njihovi spletni strani. Mi 8 je tudi prvi pametni telefon na svetu, ki sprejema dvo-frekvenčni GPS za natančnejšo navigacijo.

Xiaomi Mi 8 s 6.21" zaslonom
Za Mi 8 je Xiaomi izbral 6.21 palčni zaslon, kateri pokriva kar 88,5 odstotkov pročelja. Za odlično sliko skrbi tehnologija AMOLED z visoko svetlostjo in kontrastom.
Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8 je svoje poimenovanje prejel v počastitev osme obletnice delovanja podjetja Xiaomi.
Xiaomi Mi 8 z notch dodatkom
Mi 8 je prvi Xiaomi s tako imenovanim “Notch” dodatkom na vrhu zaslona. Posebni infrardeči senzor poskrbi za zanesljivejši odklep s prepoznavo obraza tudi v temnejših pogojih.
Xiaomi Mi 8 z 20MP prednjo kamero
Xiaomi je Mi 8 opremil s prednjo kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih pik.
Xiaomi Mi 8 hrbtna kamera
Mi 8 prihaja z najboljšo hrbtno kamero, ki je bila kdaj koli vgrajena v Xiaomi telefon. Dva 12 MP senzorja s pomočjo umetne inteligence poskrbita za neverjetne dosežke.
Mi 8 Studio Lightning funkcija
Z umetno inteligenco podprta Studio Lightning funkcija bo poskrbela za superiorne portretne fotografije.
Mi 8, iPhone X in Huawei P20 portretne fotografije
Primerjava portretnih fotografij Mi 8 z iPhone X in Huawei P20.
Xiaomi Mi 8 DxOMARK ocena
S skupno oceno DxOMark 99 je Mi 8 dosegel izjemno visoko oceno fotografije 105.
Xiaomi Mi 8 z dvofrekvenčnim GPS-om
Nikoli več se ne boste izgubili zahvaljujoč dvofrekvenčnemu GPS sprejemniku. Ta odpravlja motnje, ki jih povzročajo stavbe ter zmanjšuje zamude signala za natančnejše določanje položaja.

Posebna Mi 8 Explorer Edition izdaja za piko na i

Čudovit Mi 8 v Explorer Edition izdaji prihaja s prozornim steklenim pokrovom na hrbtni strani. Je prvi telefon na svetu, ki ima senzor prstnih odtisov vgrajen pod zaslon. Ter tudi prvi Android telefon s 3D prepoznavo obraza za odklep.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition s prosojnim pokrovom
Mi 8 Explorer Edition ne bo težko ločiti od klasične izvedbe, saj s prosojnim zadkom nudi posebno vizualno izkušnjo.
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition s senzorjem pod zaslonom
Senzor prstnih odtisov pod zaslonom? Ja, Mi 8 Explorer Edition je prvi telefon na svetu, ki zmore tudi to.
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition s 3D prepoznavo obraza
Klasičen odklep telefona s prepoznavo obraza ne spada pod najbolj zanesljive varnostne mehanizme. S 3D prepoznavo obraza se možnost napake bistveno zmanjša.

Xiaomi Mi 8 SE z manjšim zaslonom

Za uporabnike, ki rajši uporabljajo telefone manjših dimenzij, je Xiaomi pripravil model Mi 8 SE. Ta sliko prikazuje na 5,88 palčnem AMOLED zaslonu, kateri tako kot pri klasični izvedbi pokriva večji del pročelja. Tudi v notranjosti je zanj Xiaomi izbral drugačne komponente. Je prvi telefon na svetu s procesorjem Snapdragon 710.

Xiaomi Mi 8 SE z manjšim zaslonom
SE dodatek k oznaki predstavlja manjšega predstavnika Mi 8 družine.
Snapdragon 710 za Mi 8 SE
Procesor Snapdragon 710 predstavlja novost, s katero Qualcomm zapolnjuje prostor med serijo 6 in 8. Mi 8 SE je prvi telefon, opremljen s tem vezjem.

Pametna zapestnica Xiaomi Mi Band 3 z večjim zaslonom

Xiaomi je s serijo pametnih zapestnic Mi Band zadel v polno, saj je ta postala ena izmed najpriljubljenejših nosljivih naprav na svetu. Kar pa niti ne preseneča, saj je za zelo ugodno in dostopno ceno nudi funkcionalnost na ravni bistveno dražjih konkurentov. Pričakovanja so zato visoka tudi od nove generacije. Mi Band 3 prihaja z večjim zaslonom, ki bo med drugim omogočal boljšo izkušnjo z ogledom sporočil ter možnost zavrnitve dohodnega klica. Za brezskrbno uporabo med plavanjem bo poskrbela z vodotesnostjo do 50m.

Xiaomi Mi Band 3
Nadaljevanje odličnih prodajnih številk se pričakuje tudi od Mi Band 3.
Xiaomi Mi Band 3 z večjim zaslonom
Večji 0,78 palčni OLED zaslon bo omogočal tudi ogled in zavrnitev dohodnih klicev.
Vodotesna Xiaomi Mi Band 3
Mi Band 3 nudi 50m vodotesnost.

Samostojna Mi VR očala

Mi VR Standalone očala so plod sodelovanja z vodilnim proizvajalcev na področju VR očal, podjetjem Oculus. Predstavljajo prva Xiaomijeva VR očala, ki delujejo samostojno, torej brez potrebe po dodatni napravi. Vgrajen imajo odziven 2K zaslon ter zmogljiv Snapdragon 821 procesor. Z okrog 1000 Oculus optimiziranimi igrami bodo poskrbele za nepozabno izkušnjo.

Oculus Xiaomi Mi VR Standalone očala
Nova Mi VR Standalone očala imajo vgrajeno baterijo kapacitete 2600mAh. Za pomoč pri upravljanju je priložen priročen ročni krmilnik.

Mi TV4 z izjemno 75-palčno diagonalo

Xiaomijeva ponudba pametnih televizorjev je izjemno pestra, kljub temu da so modeli večinoma omejeni na njihov domači kitajski trg. Mi TV4 z diagonalo 75″ predstavlja njihov največji televizor do sedaj.

Xiaomi Mi TV4
Mi TV4 poleg izjemno velikega zaslona in tanke zasnove prihaja tudi s podporo umetni inteligenci.

MIUI 10 za najboljšo celozaslonsko izkušnjo

Xiaomi je svojo poslovno pot pravzaprav pričel z razvojem MIUI uporabniškega vmesnika, šele nato je sledil prvi model telefona. Zato je proslavljanje obletnice kot nalašč primeren trenutek za novo generacijo. Novejši telefoni dandanes prihajajo s celozaslonskimi zasnovami z velikimi diagonalami. MIUI 10 temu primerno veliko pozornost namenja boljši celozaslonski izkušnji. Izbran slogan “The Best Full Screen Experience” to še dodatno potrjuje. Za lažjo uporabo in boljšo uporabniško izkušnjo bo skrbela tudi umetna inteligenca. Poleg tega bo s proučevanjem vedenja in predvidevanjem skrbela za boljšo odzivnost s krajšim nalagalnim časom aplikacij.

MIUI 10 logo
MIUI 10 s sloganom “The Best Full Screen Experience”. Posebna pozornost pa je namenjena tudi implementaciji AI umetne inteligence.
MIUI 10 zavihek nedavnih aplikacij
Prenovljen zavihek nedavnih aplikacij.
MIUI 10 z Bokeh efektom
MIUI 10 bo s pomočjo umetne inteligence skušal omogočiti tako imenovani Bokeh efekt, zamegljenost ozadja pri portretnih fotografijah.
MIUI 10 in Mi 8 potretna fotografija
Prikaz Bokeh efekta pri portretni fotografiji, ki je bila posneta z enojno prednjo kamero modela Mi 8.

Vam je članek všeč? Delite ga na socialnih omrežjih s pomočjo spodnjih gumbov 😉

guest

8 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
peHU

Ze kaj novega o mi8 in Slo. Ga je kdo zepreskusil.

Vid

Bo mi8 naprodaj tudi v Sloveniji? Je mogoče že znano kdaj in po kakšni ceni? Hvala!

Aleš

Jure vse čestitke za trud.

Top
8
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x