Mi 10 Ultra z izjemnim 120W polnjenjem

Objavljeno:

Xiaomi Mi 10 Ultra združuje 120W žično polnjenje in najboljšo kamero

Xiaomi je v sklopu praznovanja svoje desetletnice predstavil nove atraktivne izdelke. Med njimi najbolj izstopa superiorni mobilnik Mi 10 Ultra s postavitvijo novih mejnikov na področju pametnih telefonov. Združuje izjemno hitro polnjenje, trenutno najboljšo hrbtno kamero ter zaslon, ki ponudi občudovanja vredno sliko.

Xiaomi Mi 10 Ultra
Mi 10 Ultra je nov Xiaomijev paradni konj. A žal bo po napovedih sodeč ostal omejen zgolj na kitajski trg.

Današnji telefoni so vedno naprednejši, a obenem posledično tudi energijsko potratnejši. Ker bi se s prekomernimi kapacitetami baterij pretirano dvignila tudi teža ter debelina telefona, proizvajalci rešitve iščejo v hitrem polnjenju. Xiaomi je tako Mi 10 Ultra opremil s trojnim izjemno hitrim sistemom polnjenja – 120W žičnim, 50W brezžičnim ter 10W povratnim oziroma reverzibilnim brezžičnim polnjenjem.

Mi 10 Ultra
Xiaomi Mi 10 Ultra je prvi masovno proizveden telefon s 120W žičnim polnjenjem.

Ob priklopu na ustrezni žični polnilnik bo zgolj 5 minut zadostovalo za 41% napolnjenost 4500 mAh baterije, za polno napolnjenost pa bo potrebnih vsega 23 minut. Inženirjem je ta dosežek uspelo doseči z učinkovito pretvorbo, ki močno zmanjša količino izgubljene energije med postopkom pretvorbe ter poveča učinkovitost, obenem pa preprečuje pregrevanje.

Mi 10 Ultra v srebrni barvi
Poganja ga Snapdragon 865, v notranjosti pa najdemo LPDDR5 in UFS 3.1 pomnilniška tipa.

Mi 10 Ultra postavlja tudi nov pomemben mejnik na področju kamere z neverjetno 120x AI Super Zoom kamero. Primarni senzor Sony IMX586 poskrbi za izjemne foto in video izdelke, v kombinaciji z dodelano optično stabilizacijo slike obljublja fascinantne rezultate. Tudi ostale kamere na zadku združujejo najboljše v svojem segmentu, izostala ni niti podpora dinamični tehnologiji Dual Native ISO Fusion. Xiaomi Mi 10 Ultra so kot aktualni telefon z najboljšo kamero na svetu izbrali tudi DxOMark strokovnjaki za kamere.

Telefon z vrhunsko kamero
Da je trenutno telefon z najboljšo hrbtno kamero na svetu, priča tudi DxOmark ocena 130 z najvišjo uvrstitvijo na lestvici.

Tudi s svojim zaslonom nova Ultra desetica ponudi pravo vizualno doživetje. Ta se namreč ponaša z več kot milijardo barv, 120 Hz hitrostjo osveževanje, visoko svetlostjo ter kontrastom 5000000:1. Celo stroge kriterije profesionalnih oblikovalcev bo zadovoljila prava True Color izkušnja s kombinacijo 10-bitne barvne globine ter barvno natančnostjo JNCD < 0,63 in Delta-E < 1.

Najatraktivnejši Xiaomi Mi 10 Ultra
Za natančnost zaznavanja zunanje svetlosti poskrbita tako prednji kot zadnji senzor, s čimer močno izboljšata funkcijo samodejne svetlosti zaslona.

Telefon je zaenkrat na voljo zgolj za domače kitajsko tržišče in žal bo verjetno tako tudi ostalo. Uporabnikom z željo po vrhunski napravi ostaja na voljo klasični Xiaomi Mi 10.

Barvna izbira za Mi 10 Ultra
Tudi Ultra z dvojnim zvočnikom na vrhu in dnu nadaljuje z izvrstno zvočno kuliso, ki sta jo vpeljala že Mi 10 in Mi 10 Pro.

Galerija

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x