Xiaomi Mi 10 Pro z najboljšo kamero

Objavljeno:

Xiaomi predstavil Mi 10 in Mi 10 Pro

Xiaomi je imel za 23. februar planirano veliko predstavitev novosti na sejmu MWC 2020 v Barceloni. Ko so organizatorji zaradi korona virusa ter potencialnega tveganja prvič v zgodovini odpovedali največjo razstavo mobilnih telefonov, je Xiaomi svoje pripravljene novosti predstavil na domačem trgu.

Xiaomi Mi 10 standardna izdaja
Datum evropske predstavitve bo zaradi odpovedi MWC-ja sporočen naknadno.

Kmalu po pričetku predstavitve je postalo jasno, zakaj so pri Xiaomiju letošnji MWC še posebno težko pričakovali. Trg je namreč po novem bogatejši kar za dva predstavnika Mi 10 serije, klasično ter Pro izdajo. Mobilnika sta med prvimi, ki ju odlikuje novo Qualcomm Snapdragon 865 procesorsko vezje.

Xiaomi Mi 10 Pro in Mi 10
V mednarodni izvedbi mobilnik še pričakujemo, zato tudi cene v Evropi še niso znane.

Med drugim zasijeta z vrhunsko hrbtno kamero ločljivosti 108MP z možnostjo snemanja videoposnetkov v 8K ločljivosti, kot tudi izjemnim stereo zvočnim sistemom. Xiaomi Mi 10 Pro so pod svoje prste vzeli tudi strokovnjaki pri portalu DxOMArk ter mu kamero ocenili s 124 točkami, za video in zvok pa prisodili oceni 104 oziroma 76. S tem je postal vodilni telefon, saj se je uvrstil na prvo mesto tako na področju kamere, video posnetkov kot tudi zvoka.

Xiaomi Mi 10 Pro s hrbtne strani
Izjemna konfiguracija hrbtne kamere, ki je Mi 10 Pro postavila na prvo mesto na lestvici DxOMark kamer.

Poleg superiornega procesorja je Mi 10 serija opremljena z zadnjim LPDDR5 delovnim pomnilnikom, ki podpira hitrosti prenosa do 5500 Mbps. Za bliskovite prenose poskrbi še UFS 3.0 standard notranjega pomnilnika. Serija uporablja tudi najnovejšo tehnologijo Wi-Fi 6 s hitrostmi do 9,6Gbps, ki za kar 2,7-krat presega Wi-Fi 5 standard.

Xiaomi Mi 10 Pro v beli barvi
Serijo Mi 10 poganja trenutno vodilna 5G platforma Qualcomm Snapdragon 865, ki poleg 5G povezljivosti prinaša tudi vrhunske zmogljivosti v smislu procesorja, grafike, kamere in umetne inteligence.

Mi 10 Pro z najboljšimi fotografskimi in video dosežki

Mi 10 serijo odlikuje 108MP primarna kamera z izjemno velikim senzorjem 1 / 1,33″. Med prvimi mobilniki na svetu z 8K podporo omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti 7680 x 4320. Poleg tega med snemanjem uporabnikom omogoča zajem jasne 33MP fotografije z dotikom ukaza na zaslonu. Stabilen zajem video posnetkov v ekstremnim pogojih zagotavljata OIS in EIS podpori.

Hrbtne kamere Xiaomija Mi 10 Pro
Mi Note 10 je pred časom postavljal nove standarde na področju kamere. Mi 10 Pro jih sedaj še presega.

Xiaomi Mi 10 Pro poleg naštetega vključuje še klasično 50mm portretno lečo z 2-kratnim optičnim zoom-om, telefoto lečo z 10-kratnim hibridnim zoom-om ter 20 MP ultra širokokotno lečo. Vse na najvišjem nivoju ter z vključenim dvojnim OIS sistemom.

Dva zvočnika za pravi zvok
Mi 10 serija poleg kamere ponuja tudi daleč najbolj dovršeno zvočno konfiguracijo in zmogljivost med vsemi Xiaomi telefoni. V primerjavi s predhodnikom se je zvočna moč povišala za 100%.

Odličen TruColor zaslon in ultra hitro polnjenje

Xiaomi je za novo serijo izbral 6,67″ AMOLED zaslon z zaobljenimi robovi, izjemno visoke svetilnosti in kontrastnega razmerja za živahno sliko. Mi 10 Pro odlikuje 50W hitro žično polnjenje, ki baterijo velike kapacitete 4500 mAh napolni v 45 minutah. Podpora hitremu 30W brezžičnemu polnjenju pa zagotavlja napolnjenost v 65 minutah ob primernem polnilcu. Serija tudi na področju odvajanja toplote ponuja najnaprednejši sistem hlajenja.

Xiaomi Mi 10 v zeleni barvi
Z ultra zmogljivo kombinacijo procesorja, delovnega in notranjega pomnilnika ter Wi-Fi 6 serija Mi 10 ponuja vodilno 5G povezljivost ter najboljšo zmogljivost med vsemi trenutnimi telefoni na trgu.
Galerija Xiaomi Mi 10
Galerija Xiaomi Mi 10 Pro
Top