Xiaomi laserski projektor Mi Laser Projector 150″

Objavljeno:

Xiaomi laserski projektor za pravi domači kino

Xiaomi je poznan kot blagovna znamka s ponudbo izdelkov odličnega razmerja med kakovostjo in ceno. Podobno velja tudi za njihov Mi Laser Projector 150″. In to navkljub dejstvu, da gre za enega najdražjih izdelkov v njihovi bogati ponudbi. Ponaša se z izjemno kratko osvetlitveno razdaljo, ki s svojo maksimalno 150 palčno projekcijo prinaša ogromen zaslon v vaš dom. Xiaomi laserski projektor je opremljen z vrsto funkcij, ki ga postavljajo nad preostale izdelke v tem segmentu.

Xiaomi laserski projektor
Xiaomi laserski projektor združuje izjemno kakovost slike z odličnim zvokom in elegantno oblikovno zasnovo. Če iščete laserski projektor za kratko oddaljenost, potem je Mi Laser Projector 150″ nedvomno prava odločitev.

Uporablja ALPD 3.0 tehnologijo laserskega žarka z visokim naravnim kontrastom 3000:1 ter svetlostjo 5000 lumnov. Komponente zanj je Xiaomi pridobil pri priznanih proizvajalcih, ki s svojimi produkti oskrbujejo tudi prave kinodvorane. Xiaomi laserski projektor je izdan pod hišno blagovno znamko Mijia.

Xiaomi laserski projektor med delovanjem
Ogromen zaslon za vaš dom – laser projecira zaslon velikosti do 150 palcev oziroma 381 centimetrov! Prinesite pravo kinematografsko izkušnjo direktno v vaš dom.

Domači kino v škatli? Xiaomi laserski projektor s 150 palčno projekcijsko površino

Naj se vaš dom spremeni v zasebno kino dvorano! Xiaomi laserski projektor vam bo sprojeciral sliko vse do največje diagonale 381 centimetrov. Če vam je to preveč, lahko preprosto nastavite velikost zaslona kjerkoli med 80 in 150 palcev. Doživite izjemen užitek ob gledanju filmov, poslušanju koncerta ali igranju video iger na velikem platnu.

Primerjava diagonal 42, 70 in 150
Primerjava med 42, 70 in 150 palčno diagonalo.

Projeciranje velikega zaslona tudi iz bližine

Mi Laser Projector uporablja zelo kratko žariščno lečo 0,233 : 1, ki odpravlja neprijetnosti projekcije na dolge razdalje, ki jih potrebujejo tradicionalni projektorji. Laserski projektor Xiaomi je lahko nameščen na razdalji 5 ∼ 50 cm od zaslonske površine, naj si bo to stena ali TV omarica. Ne potrebuje posebnih napeljav, zato ga je moč enostavno premeščati.

Nizka oddaljenost laserskega projektorja od stene
Laserski projektor je moč enostavno namestiti kar na TV omarico.

ALDP 3.0 tehnologija laserskega svetlobnega vira

Prinaša novo ALDP 3.0 lasersko tehnologijo podjetja Appotronics, ki je svetovno prepoznano ime na področju barv, kontrastov in svetlosti. Ne samo, da so slike svetle in jasen, ALDP 3.0 tehnologija prinaša tudi izboljšano življenjsko dobo izdelka in manjše dimenzije naprave. Appotronics je vodilni svetovni inovator na področju laserske fosforne tehnologije visoke svetlosti. Po svetu to tehnologijo uporablja več kot 3,000 kinematografov.

Visoka svetlost 5000 lumnov
Svetlost 5000 lumnov, s čimer laserski projektor doseže kinematografski standard 15-18fL. Slednji predstavlja standard kitajskega kina za merjenje svetlosti. Svetlost 14fL je splošno sprejet standard za 2D projekcijo ter 4,5fL za 3D.

Ekskluzivni Mi TV zvočni sistem

Dobra sliko mora spremljati dober zvok. Laserski projektor ima vgrajena dva polno frekvenčna ter dva visoko frekvenčna zvočnika za odličen in zmogljiv zvočni sistem, v osnovi razvit za Mi TV serijo. Podpira DOLBY ter dvojno DTS dekodiranje, ki vam avdio kinematografsko izkušnjo prinese domov.

V Xiaomi laserski projektro vgrajeni zvočniki
Dolby Audio in DTS HD za pravo zvočno kuliso.

Barvni razpon NTSC 85% + za široko barvno distribucijo

Barvni spekter predstavlja pomemben vidik za kakovostno projekcijo. Če je barvni razpon premajhen, projektor ne zmore prikazati pravih barv. Xiaomi laserski projektor uporablja inovativno tehnologijo barvnih koles za 16-18% projekcijo rdeče svetlobe. Klasični projektorji običajno uporabljajo zgolj tri ali štiri stopenjska barvna kolesa, pri čemer stopnja rdeče svetlobe običajno pade pod 10%. Barvni razpon NTSC 85% zagotavlja bogato in podrobno barvno reprodukcijo.

Primerjava barv med Xiaomi in klasičnim projektorjem.
Kinematografska kakovost – Xiaomi laserski projektor nudi 3000:1 naravni kontrast, primerljiv s tistim v kinematografih. Z visokimi rdečimi svetlobnimi razmerji 16-18% prinaša živahne in svetle barve. Na sliki primerjava med Xiaomi laserskim projektorjem (levo) ter običajnim projektorjem (desno).

Xiaomi laserski projektor z naravnim kontrastom 3000:1

Pogosto se pritožujemo, da je v kinu težko jasno videti pomembne prizore, ker temni prizori niso dovolj jasni. Xiaomi laserski projektor prinaša naravni kontrast 3000:1, kar je precej nad standardom 2000:1 v kinematografih. Ponaša se tudi z ločljivostjo 1920 x 1080 ter HDR podporo, zato bodo podrobnosti jasne. Tudi v temi.

Primerjava visokega kontrasta Xiaomi projektorja s klasičnim
Naj bodo tudi temnejši prizori jasno vidni. Primerjava med Xiaomi (levo) in klasičnim projektorjem.

DLP digitalna tehnologija podjetja Texas Instruments

Vgrajena DLP digitalna tehnologija za obdelavo svetlobe je rezultat razvoja priznanega podjetja Texas Instruments. Ta tehnologija za vizualni digitalni informacijski prikaz temelji na DMD čipu. Ta ima 2,07 milijona odsevnih leč velikosti 5,4µm, kjer se vsaka kot majhno zrcalo neodvisno obrača za ± 17% s hitrostjo 16,66 milijona ciklov na sekundo. S tem združuje različne barve žarka na ultra kratki laserski žariščni leči za visoko ločljivost.

DMD čip podjetja Texas Instruments
Z naprednim DMD čipom lahko Mi laserski projektor prikaže jasnejšo in čistejšo sliko s slikovitimi podrobnostmi.

Življenjska doba 25,000 ur za Xiaomi laserski projektor

Radi gledate filme vsak večer in vas skrbi življenjska doba žarnice? Ne skrbite. S Xiaomi laserskim projektorjem boste lahko gledali filme vse dni v letu, saj je njegova življenjska doba normirana na več kot 25 tisoč ur. Apptronicsova tehnologija laserskega vira svetlobe zagotavlja življenjsko dobo 25.000 ur ali več, kar ustreza času za ogled 12.500 dvournih filmov.

Življenjska doba Xiaomi laserskega projektorja
Življenjska doba za 12.500 filmov bo dovolj tudi za največje filmske zanesenjake.

Senzor proti direktnim pogledom

Sistem samodejne zaznave pomaga preprečiti poškodbe kot posledica neposrednega laserskega žarka v človeško oko. Leči imata na obeh straneh senzor proti direktnemu pogledu. Ko senzor zazna približevanje človeškega telesa, zmanjša svetlost laserske projekcije na minimum, da bi se izognil neposrednim laserskim žarkom v človeško oko. Poleg tega načelo projekcijske slike učinkovito zmanjšuje utrujenost in izpostavljenost človeškega očesa sevanju.

Varnostni senzor laserskega projektorja
Na vsaki strani je vgrajen senzor, ki skrbi za varnejšo uporabo laserskega projektorja.

Zmogljiv sistem hlajenja

Ob dolgotrajni uporabi laserskega projektorja vam ne bo potrebno skrbeti glede pregrevanja in s tem povezanih varnostnih tveganj. Učinkovit sistem hlajenja uporablja tri velike ventilatorje, s posebnimi zračnimi kanali zasnovane module za optimizacijo zračnega pretoka ter hladilnik. Vse za učinkovito odvajanje toplote.

Sistem hlajenja laserskega projektorja Xiaomi
Učinkovito hlajenje poveča življenjsko dobo naprave.

Elegantno zasnovan laserski projektor Xiaomi

Mi Laser Projector je tako, kot ostali Xiaomi pametni izdelki za dom, zasnovan v elegantni beli barvi. Ima s 15 palčnim prenosnikom primerljiv odtis ter zaobljene robove za večjo varnost. S svojo oblikovno zasnovo se bo prilegal kamorkoli.

Xiaomi laserski projektro z dimenzijami
Xiaomi projektor z dimenzijami.

Bogat nabor priključkov

Projektor prinaša bogato konfiguriran vmesnik, ki nudi povezljivost s številnimi zunanjimi napravami. Skupaj ima kar 10 razširitvenih priključkov za povezavo računalnika, igralne konzole, zvočnikov, mikrofona in drugih podobnih naprav. Ergonomsko oblikovan daljinski upravljalnik je izdelan iz enakega materiala kot projektor.

Daljinski upravljanik in priključki projektorja
Ovalno zasnovan daljinski upravljalnik ter bogat nabor priključkov projektorja.

Nakup Xiaomi laserskega projektorja Mi Laser Projector

 • Slovenska spletna trgovina Mishop na tej povezavi; 1799€ z DDV, garancija s servisom v Sloveniji, slovenska podpora, brezplačna dostava.
 • V kitajski trgovini Banggood so imeli v času mojega zadnjega preverjanja cen na voljo novejšo verzijo projektorja s 4K ločljivostjo Mijia Mi 4K UHD Laser Projector – preverite ponudbo. Zanj so z vključeno EU Priority line dostavo želeli okrog 1470€. V primeru te dostave garantirajo dostavo brez dajatev iz kitajskih skladišč.
Laserski projektor Xiaomi v beli barvi
Xiaomi laserski projektor spada med cenovno najugodnejše tovrstne naprave.

Tehnične lastnosti Xiaomi Mi Laser Projector 150″

 • Daljinski upravljalnik projektorja XiaomiDimenzije: 410mm x 291mm x 88mm
 • Teža: 7 Kg
 • Tehnologija zaslona: 0,47″ DMD
 • Standardna ločljivost: polna HD; 1920 x 1080
 • Kompatibilna ločljivost: 4K
 • Tehnologija svetlobe: ALPD 3.0
 • Svetlost: 5000 lumnov
 • Stalna vrednost svetlosti: JBMA > 80%
 • Barvni razpon: NTSC 80% ∼ 85%
 • Projecirno razmerje: 0,233 : 1
 • Velikost: priporočljiva velikost je 150″ – 381 cm
 • Procesor: T968 Cortex-A53 4-jedrni 1.8GHz 64bit
 • RAM: 2GB DDR3
 • Notranji pomnilnik: 16GB eMMC
 • Operacijski sistem: Android
 • WiFI: Dual-Band 2.4 / 5 GHz
 • Bluetooth: 4.0 BLE
 • Dinamična slika: HDR
 • Priključki: USB 3.0 1x, HDMI 2.0 / ARC 1x, HDMI 2.0 2x, AV 3,5mm 1x, Audio out 1x, SPDIF (koaksialni / optični) 1x, Ethernet 1x
 • Stranski priključek: USB 2.0 1x

Xiaomi laserski projektor bi lahko zanimal vaše prijatelje na socialnih omrežjih! Delite prispevek z njimi in morda vas povabijo na pravo domačo kinematografsko izkušnjo 😉

Top