Xiaomi in globalne izdaje telefonov

Globalne izdaje telefonov za mednarodne trge

Xiaomi modele svojih telefonov najprej izda za svoj domači, kitajski trg. Posledično so zapakirani v embalažo, na kateri so informacije zapisane s kitajskimi znaki, enako velja tudi za priložena navodila. V notranjosti je priložen polnilec z US tipom priklopa. Ti telefoni večinoma podpirajo pri nas aktualne frekvence z izjemo LTE 800 MHz (band 20 – b20), katera je v uporabi tudi pri nas. Več o frekvencah lahko preberete v tem prispevku.

Embalaža za globalne izdaje telefonov Xiaomi.
Global Version napis na embalaži za globalne izdaje telefonov.

Na telefone je v osnovi nameščena kitajska različica MIUI sistema oz. China ROM. Ta se sicer lahko uporablja pri nas, ni pa najbolj primerna (samo kitajski in angleški jezik, brez Google Play trgovine – potrebna naknadna namestitev, prednameščene kitajske aplikacije). Številni prodajalci Xiaomi telefonov imajo sicer v ponudbi te različice, namenjene za kitajski trg. Nanje trgovine običajno namestijo uradno Globalno verzijo MIUI sistema (če je ta izdana) ali tako imenovane “Multilanguage” neuradne različice. Poleg tega priložijo EU adapter za polnjenje, oziroma polnilec zamenjajo za neoriginalnega z EU priklopom.

Redmi 4X in Redmi Note 4 Global Version embalaža
Modela Redmi 4X in Redmi Note 4 izdana kot Global Version za mednarodne trge.

Telefoni, ki so namenjeni za trge izven Kitajske, so označeni kot Global Version. Ti imajo napise na embalaži v angleščini, prav tako tudi priložena navodila. Priložen jim je original Xiaomi polnilec z EU tipom priklopa. Te verzije imajo CE/FCC certifikate, kar je vidno s tiskom na hrbtni strani. Telefoni imajo že v osnovi nameščeno uradno Global različico MIUI sistema s slovenščino. Določene Global Version izdaje imajo tudi podporo za več LTE frekvenc, med njimi tudi 800Mhz. V naši slovenski trgovini imajo v prodaji samo globalne verzije telefonov, med drugimi jih nudijo tudi pri Honorbuy trgovini. Vseeno je potrebno vedeti, da Xiaomi vseh svojih modelov ne izda v globalni verziji, temveč samo tiste, ki jih uradno prodaja izven Kitajske.

Specifikacije na hrbtni strani Global version izdaj
Globalne izdaje telefonov Xiaomi imajo na hrbtni strani specifikacije navedene v angleščini,…
Angleška navodila zraven globalnih izdaj telefonov
…priložena navodila pa so v angleščini.
Globalne izdaje telefonov Xiaomi s CE certifikatom
Globalne izdaje Xiaomi telefonov imajo na hrbtni strani natisnjen CE certifikat.
Globalne verzije telefonov z original Xiaomi EU polnilcem
Xiaomi Redmi 4X v Global Version izdaji tudi z original Xiaomi EU polnilcem.
Top