Xiaomi Mi Music Alarm Clock

Objavljeno:

Xiaomi budilka in Bluetooth zvočnik

Za manj stresno jutranje bujenje

Xiaomi budilka Mi Music Alarm ClockZnanstveniki iz Japonskega inštituta za zdravje so z raziskavami pokazali, da klasično nadležne jutranje budilke pri ljudeh povzročajo povišan krvni pritisk in hitrejše bitje srca. Posledično takšne budilke svoje naloge ne opravljajo ustrezno. Xiaomi je zato svojo budilko razvil z mislijo na dejstvo, da prijetnejše jutranje bujenje pomembno vpliva na naše razpoloženje tekom celotnega dne. Klasične budilke so glasne in uporabnike zbudijo pretresene in zlovoljne. Zato je Xiaomi budilka zasnovana tako, da uporabnika postopoma prebuja iz globokega spanca s predvajanjem nežnih melodij. Dober začetek dneva prinaša več energije, boljše ideje ter lažje soočanje z dnevnimi izzivi.

Xiaomi budilka tudi za pomoč prehoda v spanje
Zaspati z izbranimi melodijami – Xiaomi budilka ne skrbi samo za jutranje bujenje, temveč pomaga tudi zaspati s predvajanjem prijetne in sproščujoče melodije.

Xiaomi budilka tudi kot prenosni Bluetooth zvočnik

Z vgrajeno Bluetooth 4.1 povezavo se funkcionalnost Xiaomi budilke ne konča pri bujenju, temveč služi tudi kot prenosni Bluetooth zvočnik. Omogoča povezljivost z mobilnim telefonom, tabličnim računalnikom ali drugo Bluetooth napravo za predvajanje glasbe. Zato je velik poudarek Xiaomi namenil tako kakovosti zvoka, kot tudi samemu načinu izdelave. Izdelana je tako, da tudi ob glasnejšem predvajanju glasbe ne rožlja ali vibrira. To je posledica uporabe simetrično pasivnega absorberja vibracij. Vibracijsko izolacijska zasnova odpravlja zunanje vibracije.

Xiaomi budilka kot prenosni zvočnik
Tekom dneva lahko Xiaomijevo budilko preprosto uporabljate tudi kot Bluetooth prenosni zvočnik.

Oblikovana za lep dodatek na nočni mizi

Xiaomi budilka je oblikovana preprosto v obliki valja, zato na nočni omarici ne bo kričeče izstopala, ampak bo tam kot prijeten dodatek. Ohišje je izdelano iz plastike, sprednjo stran prekriva tkanina. Za prikaz ure skrbijo LED luči, s številkami za prikaz ure ter dvanajstimi pikami za minute s 5-minutnim intervalom. Na vrhu se nahaja gumb za utišanje alarma oziroma prilagajanje jakosti zvoka ob predvajanju glasbe. Vgrajena baterija kapacitete 2600mAh je po dve urnem polnjenju sposobna zagotavljati do 8 ur predvajanja glasbe oz. 360 ur stanja pripravljenosti.

Xiaomi budilka v preprosten oblikovalskem slogu
Xiaomi budilka v preprostem oblikovalskem slogu kot lep dodatek na nočni mizi.

Enostavna uporaba

Upravljanje s Xiaomi budilko je enostavno, vse kar potrebujete je pametni telefon z Bluetooth povezavo in nameščena Mi aplikacija. V njej nastavite uro bujenje ter izberete željeno melodijo. Budilka ima nekaj prednameščenih melodij, ob vzpostavljeni Bluetooth povezavi s telefonom lahko izberete tudi lastno melodijo.

Xiaomi budilka in sestavni deli
Zgradba Xiaomi budilke je v nasprotju z enostavnim upravljanjem precej bolj kompleksna.
Nakup Xiaomi budilke

Izdelek v splošnem ni več v ponudbi. Glejte preostalo ponudbo iz segmenta Bluetooth zvočniki Xiaomi. Ali pa obiščite stran priljubljenih Xiaomi izdelkov s ponudbami trgovin.

Xiaomi budilka in tehnične lastnosti
 • Povezljivost: Bluetooth 4.1 (do razdalje 10m)Xiaomi budilka
 • Izhodna moč: 5W
 • Impedanca: 4 Ohm
 • Razpon: 20Hz-20.000Hz
 • Velikost: Φ107 x 57 mm
 • Teža: 300 g
 • Material: PC / ABS
 • Barva: bela
 • Baterija: 2600mAh
 • Avtonomija baterije: do 360 ur pripravljenosti / 8 ur predvajanja
 • Vhod za polnjenje: micro-USB
Top