Viomi S9 robotski sesalnik

Objavljeno:

Robotski sesalnik Viomi S9 z enoto za praznjenje

Viomi je v zgolj nekih letih uspel svoji znamki dodobra dvigniti priljubljenost in jo povzdigniti med poznane proizvajalce pametnih naprav za dom. K temu bo še dodatno pripomogel robotski sesalnik Viomi S9, ki s svojo zasnovo spada med najbolj dodelane predstavnike v tem segmentu.Viomi S9 V kombinaciji s postajo za praznjenje poskrbi za še priročnejše delovanje, obenem pa z uporabo vrečk za prah prepreči izpuste prašnih delcev nazaj v zrak med praznjenjem. Zahvaljujoč visoki moči sesanja 2700 Pa je čiščenje učinkovito, nov Auto-Dumping 2.0 sistem za praznjenje pa z novo zasnovo prinaša odlično tesnitev med praznjenjem.

Robotski sesalnik Viomi S9
Prepustite se in uživajte v čistem domu. Robotski sesalnik Viomi S9 glavnino dela opravi sam.

Samodejno praznjenje posode za prah

Viomi S9 je v primerjavi s predhodno generacijo prejel korenito drugače zasnovan sistem za praznjenje posode. Namesto spodnjega praznjenje se le to izvaja s strani, kar omogoča boljšo pretočnost brez blokiranja.

Postaja za praznjenje in robotski sesalnik Viomi S9
Robotski sesalnik, ki vam pomaga pri praznjenju posode za prah.

Zbiralnik z vrečko poskrbi, da se ob praznjenju prah ne vrača nazaj v prostor, kot je to vedno vsaj deloma prisotno pri zbiralnikih brez vrečk. Kapaciteta 3L zadostuje za praznjenje enkrat mesečno ob normalni uporabi, na polno vrečko zbiralnika pa obvesti tudi indikator na slednjem. Sesalnik se po vsakem čiščenju prostora in povratku k zbiralni postaji samodejno izprazni.

Viomi S9 proti predhodni generaciji
Bistveno zmanjšana dolžina kanala za praznjenje pripomore k učinkovitosti ter obenem nudi boljši odpor proti zamašitvi (levo S9, desno predhodna verzija).
Postaja z indikatorji
Na polno posodo za prah opozorita indikator na postaji ter aplikacija na pametnem telefonu.
Zbiralna postaja z močnim 950W motorjem
Motor z visoko močjo 950W pobere tudi najmanjše delce iz zbiralnika v sesalcu.
Vrečka za prah proti klasičnemu zbiralniku
Enkrat mesečno enostavno zamenjate vrečko za prah, sicer pa sesalnik v kombinaciji z zbiralno postajo delo opravi sam. Z uporabo vrečk je praznjenje enostavnejše, predvsem pa ob praznjenju ne vračate škodljivih prašnih delcev nazaj v okolje.

Izpopolnjen sistem čiščenja

Za robotski sesalnik Viomi S9 so tih brezkrtačni motor prispevali pri japonskem podjetju Nidec. Ta za resnično učinkovito sesanje razvije kar 2700 Pa sesalne moči, s čimer za 30% prekaša predhodnika Viomi Robot Cleaner Pro. Na novo zasnovan pretočni kanal je učinkovit tako v primeru drobnega prahu kot jeklenih kroglic v velikosti večjega zrna.

Viomi S9 med delom
Viomi S9 se učinkovito spopade z različnimi tipi umazanije.

Ob prehodu na preprogo le to samodejno prepozna in temu primerno poviša moč za sesanje nevidne umazanije. HEPA filter poskrbi za učinkovito separacijo prahu in zraka. Baterija kapacitete 5200 mAh je zmožna z enim ciklom posesati tudi do 320 m² (silent način).

Viomi S9 s spodnje strani
Nivo glavne krtače je prilagodljiv, da se giblje kar najbližje podlagi in tako učinkovito pobira tudi manjše delce.

Skrbno zasnovan sistem mokrega čiščenja

S9 je za mokro čiščenje prejel mikro črpalko z natančnim nadzorom nad pršenjem. Vse v izogib puščanju mokrih madežev in posledični nevarnosti za poškodbo tal. Viomi je za S9 namenil krpe iz fine tkanine, namenjene enkratni uporabi. Rezervoar za vodo velikosti 250ml zadostuje za vse do 250 m².

Sistem mokrega čiščenja sesalnika S9
Konstanten tlak za enakomerno razprševanje in vlaženje krpe. Glede na potrebe so na voljo trije nivoji čiščenja.

Celovito izboljšan sistem upravljanja z mapami

Map Management 3.0 sistem je prejel nemalo izboljšal, ki bodo pripomogle k učinkovitejšemu čiščenju. Glede na potrebe lahko načrtujete postopek čiščenja, kjer določite območje, čas ter nivo suhega (1-3) in mokrega (1-3) čiščenja. Npr. ob 10h počisti spalnico na osnovnem nivoju, ob 19h pa kuhinjo na najvišjem nivoju mokrega in suhega čiščenja. Sočasno je možno imeti shranjenih več map za različna področja v hiši.

Več shranjenih področji
Sesalnik ima lahko shranjenih več področji, npr. nadstropji v primeru hiše.

Področja, ki so bolj podvržena umazaniji se lahko posebej označi in s tem sesalniku sporoči, da potrebujejo detajlnejšo pozornost z večkratnim čiščenjem. Ne manjkajo niti ostale priljubljene funkcionalnosti, kot so območja prepovedanih con, izbira po sobah, samodejna prepoznava določene intenzivnosti glede na sobo.

Map management 3.0
Prepoznava sob on določenega načina, večkratno čiščenje delikatnih območji ter virtualni zidovi za območja izogibanja.

Splošne izboljšave na vseh področjih

Viomi S9 zahvaljujoč LDS 2.0 laserskemu prepoznavanju svoje delo opravlja inteligentno in učinkovito. Vsako sekundo se laser 6-krat zavrti za poln krog, zaznava ovire oddaljene tudi do 8 metrov. Sesalnik premaguje ovire do višine dveh centimetrov, zato mu razni pragovi, vodila za vrata in podobno ne povzročajo težav.

LDS laserski merilnik
Natančen senzorski sistem.

Nakup robotskega sesalnika Viomi S9

  • Slovenska trgovina Mishop: Preverite aktualno ceno za belo ali črno izvedbo; redna cena 589€ z DDV, brezplačna hitra dostava iz skladišča v Sloveniji, slovenska podpora in garancija.
  • Kitajska trgovina Banggood: Preverite aktualno ceno, cena ob zadnjem preverjanju 477€ z vključeno dostavo iz Češke (CZ). V primeru dostave iz EU skladišč ni uvoznih dajatev.
  • Kitajska trgovina Geekbuying: Preverite aktualno ceno, cena ob zadnjem preverjanju 474€ z vključeno dostavo iz EU skladišča. V primeru dostave iz EU skladišč ni uvoznih dajatev.

Viomi S9 spada med dražje robotske sesalnike. A vendarle za svojo ceno nudi več kot številni konkurentje.

Tehnične lastnosti S9 robotskega sesalnika

  • Naziv modela: Viomi Alpha UV (V9)
  • Dimenzije sesalnika: 350 x 350 x 98 mm
  • Dimenzije zbiralnika za prah: 356 x 250 x 193 mm
  • Teža: 3,8 Kg
  • Nazivna moč: 50 W
  • Nazivna moč zbiralnika: 950 W
  • Kapaciteta baterije: 5200 mAh

Viomi S9 v beli in črni barvi

Top