Robotski sesalnik Xiaomi Roborock S5 Max

Objavljeno:

Xiaomi Roborock S5 Max z izpopolnjenim mokrim čiščenjem

Roborock nas je od svoje ustanovitve pred leti že večkrat prijetno presenetil s svojimi hibridnimi rešitvami sesanja in mokrega čiščenja. Zlasti modela S5 in S6 sta se postavila ob bok največjim imenom robotskih sesalnikov, ob tem pa poskrbela za kar nekaj finančnega prihranka. Xiaomi Roborock S5 Max predstavlja nadgradnjo prvega, ob tem pa v nekaterih segmentih prekaša celo model S6, ki sicer še vedno predstavlja vrhunec Roborock ponudbe.Xiaomi Roborock S5 Max Eno najpomembnejših predstavlja vodni rezervoar s povečano kapaciteto, ki zadostuje za do 200 m² veliko površino. Tudi sam sistem mokrega čiščenja je izpopolnjen in sedaj nudi še več kontrole. Če uporabnik pri modelu S5 ni imel nadzora nad količino vode, je S6 ponudil nastavitev, preko katere je bilo moč prilagoditi količino vode, ki je pronicala na krpo. S5 Max pa mokro čiščenje integrira z drugimi naprednimi funkcijami in temu primerno omogoča upravljanje s količino tekočine preko Mi Home aplikacije na pametnem telefonu.

Roborock S5 Max med sesanjem
Roborock S5 Max je z velikim rezervoarjem, natančnim nadzorom tekočine, navideznimi mejami ter drugimi naprednimi funkcijami zasnovan za brezskrbno vsakodnevno čiščenje. V kombinaciji z natančnim laserskim mapiranjem, napredno navigacijo in intenzivno močjo sesanja poskrbi za brezhibno čista tla učinkoviteje kot kdaj koli prej.

Z 2000Pa ohranja izjemno moč sesanja, s conskim čiščenjem omejevanje po conah, z Google Assistant in Alexa podporo pa poskrbi za možnost govornega upravljanja. Podpira tudi selektivno čiščenje prostorov, funkcijo poznano iz modela S6. Kot tak verjetno trenutno predstavlja eno najbolj optimalnih razmerij med zmogljivostjo in ceno.

Povečana kapaciteta vodnega rezervoarja za S5 Max

Velik 290ml rezervoar za vodo zadrži dovolj tekočine za trikratno čiščenje 65 m² velikega stanovanja ali enega 200 m². Za doziranje tekočine uporablja povsem novo ultra natančno peristaltično črpalko, podobno tistim za infuzijo v bolnicah, testirano za več kot 1500 ur uporabe. Sedaj morate za vsakodnevno mokro čiščenje zgolj napolniti rezervoar in nastaviti urnik pomivanja.

Konstantno enakomeren pritisk na krpo
Uravnavanje pritiska krpe na tla preko teže vode ne prinaša dovolj učinkovitega čiščenja. Sesalnik Roborock S5 Max zato s posebno zasnovo vedno nudi pritisk s težo 300 gramov, zato bo čiščenje na koncu ravno tako učinkovito kot na začetku s polno obteženim rezervoarjem.

V aplikaciji izberite pravi pretok vode glede na vrsto tal, od nizkega za kamnita tla do velikega za bolj umazano kuhinjo. Ko sesalnik Roborock S5 Max prične s svojim delom brisanja tal, najprej prepusti dodatno količino tekočine za navlažitev krpe. Ob čiščenju manjših površin izklopi prepuščanje na območju, kjer je že bil in na ta način preprečuje dvojni nanos. Ko zaključi, zapre dotok in poskrbi, da se krpa prične sušiti ob povratku na polnilno postajo.

Roborock za različne vrste tal
Izberite pravo količino vode glede na vrsto tal s pomočjo natančne kontrole vode.

Mokro čiščenje primernih tal brez preprog

Nihče si ne želi mokre preproge. V izogib slednjim izkoristite dano funkcionalnost in Roborock ustavite z virtualnimi mejami in ovirami. Preko aplikacije postavite meje na preproge in poskrbite za brezskrbno mokro čiščenje. Ob odstranjeni enoti z rezervoarjem bodo samodejno izginile tudi virtualne pregrade za mokro čiščenje, Roborock S5 Max pa bo posesal celotno stanovanje. Kjer ne želite niti sesanja, postavite splošne izolirne cone ter tako zagotovite, da se bo sesalnik tem območjem vedno izognil.

Virtualna pregrada za mokro čiščenje
Z navideznimi ovirami omejite območje sesanja ali mokrega čiščenja.

Popoln nadzor nad čiščenjem

S5 Max razume tloris vašega doma ter postavitev opreme. Njegov laserski daljinomer se vrti s 300 obrati na minuto in v realnem času pošilja 360° zaznavne podatke, obdelane s pomočjo namenskega algoritma. S pomočjo teh podatkov izdela zemljevid tal z natančnostjo 98% in razdelanimi prostori po sobah. To vam omogoči, da zgolj z nekaj dotiki v aplikaciji izberete posamezno sobo, več izbranih sob ali celotno stanovanje.

Aplikacija za Roborock robotski sesalnik
Ko določeni prostori potrebujejo pogostejše čiščenje, pride do izraza natančno izdelan zemljevid.

Hitreje in bolje

Roborock S5 Max poganja zmogljiv 32-bitni štirijedrni procesor, ki je sposoben napredne obdelave podatkov za visok nivo inteligence. Vsako sobo premišljeno preslika z razumevanjem njene oblike in postavljenih ovir. To znanje uporablja za izbiro optimalnega načina krmarjenja in izračun najbolj idealne poti. Pri tem se odlično izogiba oviram, in to brez izpuščanja dela tal.

Inteligentni način izbire poti sesanja
V primerjavi z običajnimi robotskimi sesalci (levo) ponudi bistveno višji nivo inteligence za izračun optimalne poti sesanja (desno).

Skrb za lastno varnost kot tudi varnost pohištva in opreme

Le kdo bi si želel robotski sesalnik, ki bi bil namesto učinkovitega sesanja “uspešnejši” pri uničevanju pohištva. Roborock S5 Max vam bo hitro prinesel zaupanje, da ga boste brezskrbno spustili po vašem domu. Množica senzorjev, med njimi merilec pospeška, števec razdalje, kompas, infrardeči senzor, na dotik občutljiv odbijač, v kombinaciji z natančnim zemljevidom prinaša visok nivo varnosti.

Robotski sesalnik in stopnice
Senzorji preprečijo padec po stopnicah, zagozditev pod pohištvo ali nalete v zid.

Intenzivno kontinuirano sesanje

Sesalci šibke moči za seboj puščajo precej nabrane umazanije, s čimer izgubijo svoj smisel. Xiaomi Roborock S5 Max v notranjosti skriva poseben ventilator, ki ob vrtenju s 15000 vrtljaji na minuto usmerja pretok zraka po skrbno zasnovani poti. Ustvari moč sesanja, ki je dovolj močna da dvigne celo baterijo tipa AA. Ovire mu ne predstavlja niti prah na trdih tleh,  niti umazanija skrita v preprogi.

Sesalna pot Roborock sesalnika
Zahvaljujoč dodelani zasnovi ostane moč na visokem nivoju celo ob polnem zbiralniku prahu.

Nakup robotskega sesalca Xiaomi Roborock S5 Max

 • Slovenska trgovina Mishop: Preverite aktualno ceno za črno ali belo barvo, redna cena 479€ z DDV; brezplačna dostava, slovenska garancija in podpora.
 • Kitajska trgovina GeekBuying z EU skladišči: Preverite aktualno ponudbo, ob zadnjem preverjanju cen je bil na voljo za zelo ugodno ceno 387€ z dostavo iz EU, ob izbiri enega izmed EU skladišč ni uvoznih dajatev.
 • Roborock na Aliexpress: Preverite aktualno ceno, ob zadnjem preverjanju 395€ z vključeno dostavo iz Poljske. Ob dostavi iz enega izmed EU skladišč (Poljska, Španija, Francija) ni uvoznih dajatev.
 • Kitajska trgovina Banggood: Preverite aktualno ceno, ob zadnjem preverjanju okrog 400€ z vključeno dostavo iz Španije (ES lokacija).
Xiaomi Roborock S5 Max robotski sesalnik
Roborock je z modelom S5 Max še enkrat dokazal, da je tudi za zmerno ceno možno izdelati vrhunski robotski sesalnik.

Tehnične lastnosti Roborock S5 Max robotskega sesalca

 • Največja moč sesanja: 2000 Pa
 • Kapaciteta baterije: 5200 mAh
 • Hrup (uravnotežen način): 69 db
 • Območje enkratnega čiščenja: do 200 m²
 • Nazivna moč: 58 W
 • Volumen posode za prah: 460 ml
 • Kapaciteta rezervoarja za vodo: 290 ml
Baterija in polnjenje
Zmogljiva baterija ponudi do 3 ure neprekinjenega čiščenja. V primeru, ko to v izjemno velikih domovih ne bo dovolj, se sesalnik lahko za kratek čas vrne na polnilno enoto po dodatno energijo, ki bo zadoščala za dokončanje zastavljenega dela.
Odprt pokrov z zbiralnikom prahu
Enostavno vzdrževanje za ohranjanje pravih zmogljivosti čiščenja. Podpora glasovnim asistentom poskrbi, da Roborock zgolj z glasovnim ukazom prične ali zaključi čistilno akcijo.
Robotski sesalnik in preproga
Visoka sesalna moč posrka tudi umazanijo iz preprog. Roborock S5 Max lahko premaga robove do višine 2 cm, zato lahko spleza na večino preprog.
Robotski sesalnik z virtualnimi pregradami
Popolna kontrola preko aplikacije, od časovnih razporeditev do sesalnih funkcij. Med drugim preko aplikacije lahko nastavite tudi virtualne pregrade, tako splošne kot take za mokro čiščenje.

Robotski sesalnik Xiaomi Roborock S5 Max bi znal zanimati tudi vaše prijatelje. Delite z njimi zgornji prispevek z deljenjem preko družbenih omrežji 😉

guest

5 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
nina

Pozdravljeni. Na mimovrste se kupila robotski sesalnik Xiaomi Roborock S5 Max. Kje bi lahko dobila slovenska navodila za uporabo? Hvala in Lp

andrej

ga. nina mi tudi potrebujemo slovenska navodila. Vam jih je uspelo pridobiti?
hvala

Robert

Zdravo,

Kupil sem robotski sesalec S5 Max preko geekbuying. Kje lahko uveljavljam garancijo, ker je eno kolo zablokiralo in je robot neuporaben.

LP

Top
5
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x