Redmi Note 7 kot prvi “Redmi by Xiaomi”

Objavljeno:

Novi Redmi Note 7 s kamero ločljivosti 48 MP

Xiaomi je z današnjo predstavitvijo tudi uradno naznanil prihod nove hišne blagovne znamke Redmi, kot je to pred časom že naredil z znamko Pocophone. Ta bo nadaljevala misijo njihove Redmi serije v združevanju pametnih telefonov z izjemno vrednostjo za svojo ceno. Za obeležitev te prelomnice je bil kot prvi samostojni Redmi predstavljen Redmi Note 7, ki napoveduje novo generacijo priljubljene serije.Redmi Note 7 Nadstandardna strojna oprema za to serijo daje vedeti, da vendarle gre za prelomni model. Redmi Note 7 namreč prihaja s hrbtno kamero izjemne ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik (da prav ste prebrali) ter procesorjem Snapdragon 660, ki ga je bilo do sedaj moč izkusiti zgolj pod pokrovi mobilnikov višje Mi serije.

Redmi Note 7 kot Redmi by Xiaomi
Na hrbtni strani je klasični Mi logotip zamenjal Redmi by Xiaomi.

Redmi Note 7 z nadstandardnimi funkcijami

Kot prvi predstavnik nove znamke Redmi Note 7 nadaljuje tradicijo velikega zaslona ter dolge življenjske dobe baterije. Za prikaz slike uporablja 6,3 palčni zaslon razmerja 19,5:9, za zalogo energije skrbi baterija kapacitete 4000 mAh.  Z zmogljivo kamero postavlja nov mejnik, ki ga ne dosega noben mobilnik v tem cenovnem razredu.

Redmi Note 7 v modri barvi
Dvojna hrbtna kamera s senzorjema ločljivosti 48 in 5 megapikslov.

Na hrbtni strani je opremljen s tipalom Samsung ISOCELL Bright GM1 z ločljivostjo 48 MP. Ta s tehnologijo Samsung Tetra združuje štiri slikovne pike, ki nato delujejo kot ena velika 1,6 µm pika. S tem močno poveča svetlobno občutljivost, ki z ločljivostjo 12MP naredi svetlejšo in jasnejšo fotografijo, tudi v pogojih slabše svetlobe.

Fotografije s hrbtno kamero Redmi Note 7 telefona
Redmi Note 7 za svoj cenovni razred prinaša novo poglavje fotografske kakovosti.

Na Kitajskem bo za Redmi Note 7 potrebno odšteti od okrog preračunanih 130€ (3+32GB) do 180€ (6+64GB). Koliko bo zanj potrebno odšteti pri nas, zaenkrat še ni znano. Navkljub pričakovano precej višji ceni, bo le te za takšen mobilnik nedvomno še vedno ugodna.

Poudarki novega Redmi Note 7
  • 6,3″ FHD+ zaslon s Corning Gorilla Glass 5 zaščito
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 660 z najvišjo frekvenco 2.2 GHz
  • Hrbtna kamera: 48 MP + 5 MP
  • Prednja kamera: 13 MP
  • 4000 mAh baterija s podporo tehnologiji Quick Charge 4
  • USB-C priključek
  • Kapacitete: 3+32GB / 4+64GB / 6+64GB
Redmi Note 7 v treh barvah
Redmi Note 7 bo na Kitajskem na voljo v treh barvah.

Na plečih Redmi Note 7 tudi velika odgovornost

Glavnina modelov Redmi serije se pohvali z odličnimi prodajnimi številkami, zato Redmi Note 7 kot najvišji predstavnik serije nosi precejšnjo odgovornost. Predsednik in ustanovitelj Xiaomija Lei Jun je ob predstavitvi navedel, da je Xiaomi do 30. septembra 2018 v svet poslal že 278 milijonov pametnih telefonov Redmi serije.

Redmi Note 7 v črni barvi
Na predstavitvi je bila med razlogi za novo znamko navedena tudi globalna širitev Xiaomija, zato Redmi Note 7 nedvomno lahko pričakujemo tudi v mednarodni izdaji.

Za generalnega direktorja znamke Redmi je bil izbral Lu Weibing, nekdanji predsednik konkurenta Gionee. Njegove bogate izkušnje bodo pomagale izkoristiti priložnosti za nadaljnji razvoj in širitev znamke Redmi, kot tudi hitrejšemu prodoru na svetovne trge. Weibing je ob tem potrdil, da bo Redmi pod njegovim vodstvom še naprej sledil najboljšemu razmerju med zmogljivostjo in ceno. Redmi vse od ustanovitve ohranja visoke ambicije in standarde oddelka za raziskave in razvoj ter stremi k nenehni izboljšavi nadzora nad kakovostjo dobaviteljev.

Redmi Note 7 v posebni zlati barvi
Prvi samostojni Redmi prinaša tudi posebne barvne odtenke, do sedaj videne zgolj v Mi seriji.

Tudi vašim prijateljem bi se Redmi Note 7 lahko zdel zanimiv. Delite novico z njimi na družbenih omrežjih s pomočjo spodnjih gumbov 😉

Top