Redmi Go za Android Go projekt

Objavljeno:

Xiaomi naznanil cenovno privlačen Redmi Go

Xiaomi je bil vedno znan po cenovno izjemno ugodnih pametnih telefonih, a vendarle se je ta trend z vse naprednejšimi napravami nekoliko oddaljeval. Nenazadnje potrebo po zmogljivi strojni opremi narekuje tudi vse zahtevnejša programska oprema. Zato so pogosto cenovno najugodnejši pametni telefoni že v osnovi obsojeni na počasno delovanje in posledično slabo uporabniško izkušnjo. Te problematike se s svojim Android sistemom zaveda tudi Google, zato je osnoval projekt Android Go. Ta prinaša okrnjeno različico Android sistema, zasnovano posebej za delovanje na telefonih nižjega cenovnega razreda. Optimizacija posega po treh razredih – operacijskem sistemu, Google Play trgovini ter posebej zasnovanih Google Go aplikacijah.

Redmi Go
Redmi Go prihaja s sloganom Go Smart, Do More.

Xiaomi je že član Googlovega Android One projekta, ki združuje cenovno dostopne naprave s čistim Android sistemom. Z napovedanim Redmi Go sedaj vstopa še v projekt Android Go, s čimer napoveduje povratek v razred najcenejših telefonov. Telefon sicer ne prinaša nič pretresljivega, a to tudi ni njegov namen. Ta se odraža v nudenju osnovnih funkcij, ki pa za razliko od “nepametnih telefonov” lahko vseeno ponudijo nekaj več. Seveda za nepametnim primerljivo ceno. Posledično mu pač ne gre zameriti niti nekaj let stare oblikovne zasnove, kot tudi ne danes že skoraj zastarelega 16:9 zaslonskega razmerja. Za Redmi Go je Xiaomi namenil 5 palčni zaslon v HD 720p ločljivosti, Qualcommov 4-jedrni procesor s frekvenco do 1.4GHz, kameri v ločljivosti 8 MP zadaj ter 5 MP spredaj. Navkljub energijsko nepotratnim komponentam je vgradil baterijo spodobne kapacitete 3000 mAh. Mobilnik naj bi bil v Evropi po neuradnih informacjah na voljo za ceno okrog 80 €.

1
Dodaj komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Urban Recent comment authors
novejši starejši najvišje ocenjeni
Urban
Gost
Urban

Zna biti super telefon za nekoga, ki poleg klasičnih funkcij (telefoniranje, sms in internet) potrebuje zgolj nekaj osnovnih Android aplikacij.

Top