Mi MIX Fold kot prvi zložljiv Xiaomi telefon

Objavljeno:

Xiaomi uradno izdal svoj prvi zložljiv pametni telefon

Spomladi 2021 je tudi Xiaomi vstopil v krog proizvajalcev pametnih telefonov, ki se lahko pohvalijo z zložljivo napravo v svoji ponudbi. Za svoj prvenec so kakopak izbrali svojo najprestižnejšo linijo Mi MIX. Njegov zunanji zaslon v diagonalo meri 6,52 palca, ob odprtju pa nas v notranjosti pričaka kar 8,01 palčni OLED zaslon v WQHD+ ločljivosti.

Xiaomi Mi MIX Fold

Da bo gledanje video vsebin resnično kar najbolj doživeto, bodo premijsko zvočno izkušnjo ponudili kar štirje vgrajeni zvočniki Harman Kardon. Vsa napredna tehnologija bo energijo črpala iz baterije kapacitete 5020 mAh, ki za ekspresno hitro polnjenje poskrbi s podporo 67 vatni polnilni podpori. Xiaomi Mi MIX Fold med aktualnimi zložljivimi tekmeci z diagonalo 20,34 centimetra prinaša največji zaslon, obenem pa z principom izvedbe poskrbi za nižjo težo ter večjo vzdržljivost.

Prepogljiv Xiaomi telefon
Mi MIX Fold predstavlja nov pomemben mejnik za Xiaomi, saj se ponaša s številnimi tehnološkimi preboji, vse z izjemno osredotočenostjo na potrošniško izkušnjo.

V primerjavi s tekmeci je njegova teža nižja za več kot četrtino, pred lansiranjem pa je bil mobilnik podvržen obsežnim testom zanesljivosti. Statusu mobilnika primerno je tudi izbrano procesorsko vezje, trenutno najzmogljivejši Qualcomm Snapdragon 888, ki deluje v kombinaciji s 3200MHz LPDDR5 delovnim in UFS 3.1 notranjim pomnilnikom.

Kamera za odlične fotografije
Na zadku je prejel primarno kamero v ločljivosti 108MP, kateri do zavidanja vrednih posnetkov pomagata še 13MP in 8MP senzorja. Za profesionalno obdelavo fotografij so mu pri Xiaomiju namenili v lastni režiji razvit slikovni procesor Surge C1.

Na Kitajskem bo za najcenejšo različico potrebno pripraviti 1280€. Trenutno sicer ni informacij v smer, da bi bil Mi MIX Fold v prihodnje na voljo tudi za mednarodne trge. Če se Xiaomi vseeno odloči za ta korak, pa je potrebno pričakovati precej višjo ceno.

Več kot 8 palčni zaslon
Z velikim zaslonom v 4:3 razmerju ne presega le vseh aktualnih mobilnikov na trgu, temveč tudi nekatere tablične računalnike.
Pregibni Xiaomi telefon
Zaslon ponudi impresivno barvno natančnost JNCD≈0.29 in ΔE≈0.35, poleg široke barvne palete gre za slednje zahvala natančno kalibriranemu Xiaomi algoritmu.
Mi MIX Fold
Zunanji 16,56 centimetrski zaslon se ponaša z 90Hz osveževanjem, 27:9 razmerjem stranic, barvno natančnostjo JNCD≈0.55 in ΔE≈0.52, svetlostjo 700 nit ter HDR10+ podporo.
Mi MIX Fold med polnjenjem
Polnilna zasnova poskrbi, da se telefon napolni v vsega 37 minutah.
Štirje zvočniki SOUND BY Harman Kardon
Potem, ko je Xiaomi prejel številna priznanja za zvočno izkušnjo mobilnika Mi 11, jo je tokrat še nadgradil. S štirimi zvočnimi, razporejenimi na obe strani zaslona, Xiaomi Mi MIX Fold ponudi pravi prostorski zvok.
Telefon za prvovrstno zabavo in učinkovito delo
Ponuja svojevrsten čar pregibnega telefona s “tabličnim” zaslonom v majhni kompaktni obliki, s čimer ponudi izjemno izkušnjo, naj si bo za delo ali zabavo.

Galerija Xiaomi Mi MIX Fold zložljivega telefona

Top