Prenosni brivnik Xiaomi Mijia

Objavljeno:

Prenosni brivnik Xiaomi za urejenost na poti

Xiaomi vedno znova išče ideje, s katerimi bi uporabnikom olajšal življenje. Ker so tipični moški brivniki pogosto veliki in nam kot taki v kozmetični torbici zasedejo velik del prostora, je prenosni brivnik Xiaomi s svojimi majhnimi dimenzijami namenjen lahki prenosljivosti. Prenosni brivnik Xiaomi Eno večjih tegob na poti pogosto lahko predstavlja prazna baterija, sploh če smo pozabili zraven zapakirati napajalni kabel. Brivnik Portable Electric Shaver zato uporablja USB-C priključek za napajanje, torej ta isti, kot ga danes uporabljajo številni novejši pametni telefoni. Njegovo rezilo je ostro in obstojno, skupaj z zmogljivim motorjem poskrbi za natančno in hitro britje. Brivnik je izdan pod hišno blagovno znamko Mijia.

Prenosni brivnik Xiaomi Mijia v torbici
Mijia električni brivnik je prejemnik dveh prestižnih oblikovalskih nagrad, Reddot Design Award 2018 ter Good Design Award 2018. Strokovna komisija slednjih je zapisala, da so bili ob poplavi brivnikov na trgu navdušeni ob pogledi na tanek in lahek brivnik Xiaomi ter njegov vrhunski minimalističen slog. Uporabnikom omogoča popolno izkušnjo britja, naj si bo to na poti, v pisarni pred sestankom ali pred pomembnim zmenkom.

Majhna velikost in enostavna oblika

Naj vas osvežujoč in gladek obraz dela samozavestne iz dneva v dan. Xiaomi prenosni brivnik je majhen in preprost, zato je v kombinaciji z odličnim rezilom ter uporabniku prijazno zasnovo lahko vaš odličen spremljevalec.

Prenosni brivnik Xiaomi med uporabo
Brivnik je primeren za britje dlačic do 2mm ter zasnovan na način, da kar najbolj olajša temeljito britje.

Japonska tehnologija za moč in stabilnost

Brivnik Xiaomi uporablja na Japonskem razvit po meri izdelan motor, ki lahko doseže več kot 7000 obratov na minuto. Kljub majhnim dimenzijam je posledično njegovo jedro zmogljivo.

Pogled v notranjost brivnika Xiaomi
Motor, ki ni zgolj zmogljiv, temveč s 65dB tudi tišji od povprečnih brivnikov.

30-dnevna baterija in USB-C priključek za prenosni brivnik Xiaomi

Zgolj ura hitrega polnjenja bo zadostovala za 90 minut britja, torej dovolj za 30 dni ob 3-minutni dnevni uporabi. V kolikor se vam izprazni ob neprimernem času, bo 3-minutno polnjenje zadostovalo za eno urgentno britje. Na roko gre tudi s poznanim USB-C priključkom, kateri je združljiv s polnilno linijo številnih novejših pametnih telefonov.

Baterija in USB-C priključek
Brivnik uporablja Litij-ionsko baterijo visoke gostote ter USB-C priključek, poznan iz novejših telefonov.

Preprosto in elegantno kovinsko ohišje

Pokrov je izdelan iz anodiziranega aluminija, ki je v zaključni fazi ročno poliran za učinek visokega sijaja. Aluminij krasi tudi spodnji del, le da tokrat s peskanim procesom za mat učinek. Debelina brivnika je vsega 13,2 mm, tehtnica pa zanj pokaže 104 g, zato boste zanj z lahkoto našli shranjevalno mesto na potovanjih.

Detajli brivnika Xiaomi MIJIA
Poleg izgleda je prenosni brivnik Xiaomi zasnovan tudi za udobje med uporabo, kar potrjujejo tudi strokovnjaki s priznanjem Reddot in G-Mark Design.

Skrbno izbrana rezilna glava za brezskrbno britje

Xiaomi je rezilno mrežo za brivnik našel na Japonskem. Njena tanka zasnova lahko učinkovito zajame rastočo brado za učinkovito britje. Rezilna glava iz nerjavečega jekla Anlai uporablja rezila pod ostrim kotom 27°, katera nudijo visoko ostrino ter dolgo življenjsko dobo.

Rezilna mreža in rezilo
Debelina mreže je vsega 55 µm, kar predstavlja približno polovico debeline A4 papirja. Rezila so izdelana iz Anlai jekla, kateri se uporablja tudi za izdelavo tradicionalnih japonskih samurajskih nožev.

Nakup brivnika Xiaomi Mijia

  • V času zadnjega preverjanja cen sem pri trgovini Banggood našel njegovega naslednika za ceno dobrih 34€ z vključeno EU Priority line dostavo, s katero trgovina iz Kitajske dostavi brez uvoznih dajatev.

Sicer pa svetujem, da pobrskate pri priljubljenih Xiaomi ponudnikih za morebitne druge modele z iskalnim nizom “Xiaomi shaver”. Vabim vas tudi, da si ogledate aktualne priljubljene izdelke.

Kovinski prenosni brivnik Xiaomi
Xiaomi Portable Electric Shaver je tudi žepu prijazen električni brivnik.

Dimenzije prenosnega brivnika XiaomiSpecifikacije za prenosni brivnik Xiaomi Mijia

  • Dimenzije: 92 x 55 x 13,2 mm
  • Teža: 104 g
  • Nazivna moč: 5W
  • Pranje pod vodo: Ne
  • Hrup: 65dB

 

Top