Xiaomi v Indiji predstavil Redmi Note 9 Pro

Objavljeno:

Redmi Note 9 Pro in Pro Max doživela premiero

Xiaomi je v Indiji najbolj priljubljen proizvajalec pametnih telefonov in televizorjev. Tako niti ne preseneča, da pogosto prejmejo čast gostiti premierne dogodke. Svoj globalni debi sta tokrat prejela prva mobilnika serije Redmi Note 9, oder sta zavzela Pro in Pro Max. Predhodna generacija Redmi Note 8 je postavila nova merila in se več kot uspešno predstavila v svetu. Postala je ena najbolj iskanih serij, v zadnjem četrtletju leta se je povzpela med 10 najbolje prodajanih telefonov na svetu.

Redmi Note 9 Pro in Pro Max
Predstavnika sta na prvi pogled identična, ločiti ju bo moč po napisu pod kamero, ki sporoča število primarnih megapikslov.

Bogato zapuščino bo sedaj skušala uspešno nadaljevati deveta generacija. Prvič bo kupce iskala tudi različica Pro Max, ki sicer ne prinaša večjega zaslona, kot bi imenu logično pomislili, temveč še večjo mero tehnoloških inovacij. Nadaljuje Redmijevo t.i. Aura Design oblikovno zasnovo, seveda novi seriji primerno nadgrajeno. Oba Redmi Note 9 mobilnika prinašata 16,9 cm (6.67″) zaslon s kinematografskim 20:9 razmerjem ter kamero skrito v zaslon.

Redmi Note 9 Pro v zeleni barvi
Mobilnika tudi na področju varnosti izpolnjujeta visoke zahteve. V skladu s poudarkom na kakovosti ju odlikuje Corning Gorilla Glass 5 zaščitno steklo, ki ščiti tako zaslon, kot zadnjo ploščo in predel kamer. Z ojačanimi robovi zagotavljata višjo odpornost na nenamerne padce, z nano P2i pa zaščito pred manjšimi stiki s tekočino.

Na zadnji stekleni strani se v kvadratni zasnovi nahajajo štiri kamere s primarnim 64MP tipalom pri Pro Max, oziroma 32MP pri Pro izdaji. Za dodatno izboljšano uporabniško izkušnjo Max med prvimi mobilniki v segmentu poskrbi z Z-osnim linearnim vibracijskim motorjem. Pod pokrovom obeh predstavnikov se skriva Qualcommovo Snapdragon 720 8-nm procesorsko vezje. Ta osredotočenost na zmogljivost opravičuje z osmimi Kryo 465 jedri, Adreno 618 grafiko in Snapdragon Elite Gaming podporo.  Redmi Note 9 Pro Max energijo črpa iz velike baterije kapacitete 5020 mAh, ki se polni preko priloženega 33W hitrega polnilca.

Redmi v beli barvi
Pri Xiaomiju so posebej izpostavili tudi sodelovanje z ISRO, Indijsko organizacijo za vesoljske raziskave. Kot plod sodelovanja potrošnikom ponujajo prvi indijski navigacijski sistem NavIC, ki podpira ozemlje Indije in 1500km področja okrog indijske podceline.

Boljša kamera za več kreativnosti pri ustvarjanju

Serija Redmi Note vedno skuša postavljati nove meje na področju fotografije v svojem cenovnem razredu. Temu primerno sta korak naprej naredila tudi nova predstavnika devete generacije. Max tako prvič v Redmi seriji s podporo nočnemu načinu prednje kamere omogoča boljše selfije v okolju s slabšo svetlobo.

Siv Redmi Note devete generacije
Da Redmi Note 9 Pro spada med najbolj konkurenčne pametne telefone v svojem razredu poskrbita vrhunska zmogljivost, osnovana na Snapdragon 720 procesorju, ter izpopolnjena izkušnja s kamero.

Maxovo kombinacijo štirih kamer sestavljajo 64MP Samsung ISOCELL Bright GW1 senzor, 8MP senzor s 119° širokokotnim vidnim poljem, 5MP makro ter 2MP globinski senzor. Ravno tako kakovostno fotografijo omogoča prednje 32MP tipalo. Pri klasični Pro verziji primarni senzor zamenjuje 48MP Samsungov ISOCELL Bright GM2, tudi s podporo Smart ISO za boljše rezultate v najtežjih svetlobnih pogojih. Ostali hrbtni kolektiv je soroden z Maxovim, spredaj pa bodo ljubitelji selfijev izkusili 16MP tipalo.

Hrbtne kamere
Sestav hrbtnih kamer za Redmi Note 9 Pro.

Cene za novo Redmi Note 9 serijo

Redmi Note 9 mobilnika bosta prvotno na voljo na indijskem trgu. Ali bosta na mednarodne trge prispela v takšni ali kaj spremenjeni zasnovi zaenkrat še ni jasno. V Indiji bo za vstopni Pro s kapaciteto 4+64GB potrebno odšteti preračunano okrog 160€, za Pro Max pa od 180€ za osnovni 6+64GB model. Tudi če v EU območje vstopi v nespremenjeni obliki, bo potrebno računati na precej višje cene zavoljo vseh dodatnih dajatev.

Redmi Note 9 Pro v zeleni in beli barvi
Glede prihoda na mednarodne trge zaenkrat še ni informacij.

Novico o novem Redmi Note 9 predstavniku lahko delite s prijatelji na socialnih omrežjih preko spodnjih gumbov 🙂

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x