Posodobitev na MIUI 8

Objavljeno:

Posodobitev na MIUI 8 za uradne različice

V mesecu juniju so kot prvi posodobitev na MIUI 8 prejeli uporabniki izbranih Xiaomi modelov z nameščeno China Developer različico, mesec kasneje so nadgradnjo pričeli dobivati tudi uporabniki z nameščeno Global Developer različico. Torej lastniki Xiaomi naprav, ki uporabljajo MIUI sistem v tako imenovani “Beta” oziroma razvojni fazi. V drugi polovici avgusta so sledili še uporabniki izbranih modelov z nameščeno stabilno China in Global različico. Global Stable ROM so uporabniki prvih podprtih naprav pričeli prejemati postopoma preko OTA posodobitve s 23. avgustom dalje. Za vse, ki vam je OTA beseda neznanka – pomeni “Over the Air”, oziroma prenos posodobitve (ob vzpostavljeni brezžični Wi-Fi povezavi) direktno na telefon ter namestitev slednje. Torej brez potrebe po priklopu telefona na računalnik.

Opomba: Ta čalnek zajema naprave z nameščenim uradnim MIUI sistemom. V kolikor ne veste, katero različico imate nameščeno, si preberite ta prispevek.Prihaja MIUI 8 Global Stable različica

Modeli, ki so/bodo prejeli posodobitev na MIUI 8

Posodobitev na MIUI 8 stabilno Global različico so oziroma bodo postopoma prejeli uporabniki naslednjih modelov: Redmi 1S, Redmi 2/2 Prime, Redmi 3/3 Pro/3S/3S Pro, Redmi Note 3G/4G (1.gen.), Redmi Note 2/2 Prime, Redmi Note 3 Pro (Qualcomm procesor), Mi2/2S, Mi3, Mi4, Mi4i, Mi5, Mi Note, Mi Max 16GB/32GB.

Modeli, za katere Global različica in na voljo in so/bodo prejeli posodobitev na MIUI 8 stabilno China verzijo: Redmi 2A, Redmi Note 3 (Mediatek MTK procesor), Mi4C, Mi4S, Mi Max 64/128GB. Novejša Redmi Pro in Redmi Note 4 imata že v osnovi nameščeno MIUI 8 verzijo.

Postopek za posodobitev na MIUI 8 za uradne različice

Uporabniki, ki imate aktivirano opcijo za samodejni prenos posodobitev, boste ob prihodu slednje ter vzpostavljeni Wi-Fi povezavi prejeli obvestilo o novejši verziji. To možnost sicer vklopite v nastavitvah (Tools mapa → Updater → klik na tri pike na zgornjem desnem robu → Settings → vklop “Update automatically”).

Če je posodobitev na novejšo različico na voljo, lahko preverite tudi s klikom na “Check for updates” ukaz v Updater aplikaciji. Če je novejša različica na voljo, se vam bo slednja prenesla na telefon. Po uspešno prenešeni datoteki boste prejeli obvestilo “Reboot to aply update“. Ponovno zaženite telefon in sistem se bo pričel posodabljati. Postopek vnovičnega zagona z namestitvijo običajno traja okrog 20-30 minut, zato Reboot ukaz izberite, ko telefona nekaj časa ne boste potrebovali oziroma ne boste pričakovali pomembnega klica ali kaj podobnega. Baterijo imejte napolnjeno vsaj polovično, v nasprotnem primeru vam telefon “Reboot to update” ukaza niti ne bo pustil izvesti. S postopkom tovrstne posodobitve sicer podatki v splošnem ostanejo, kljub temu svetujem varnostno kopijo slednjih, saj vam lahko koristi tudi kdaj kasneje.

Opomba: V kolikor bodo pri prenosu datoteke z novejšo verzijo težave, poskusite kasneje. Zaradi velikega števila posodobitve željnih uporabnikov so strežniki trenutno precej zasedeni in lahko pride do izpada.

Subscribe
Obvesti me ob
guest

10 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Vlado

Jaz pa imam Mi4 z naloženim MIUI 7 by xiaomi.eu 5.212.11 Beta. Zanima me, če je to uradna verzija ROMa in če lahko naredim posodobitev na MIUI 8 global preko Tools/Updater aplikacije? Hvala za kakršenkoli odgovor oz. pomoč.

Vlado

Jure, najlepša hvala za odgovor. Bom poizkusil s to zadnjo weekly-beta izdajo in javim kako se bo izšlo.
p.s. še to: pred časom sem z enega miui foruma snel tole verzijo global roma: miui_MI3WMI4WGlobal_V8.2.1.0.MXDMIDL_3bc7c657b8_6.0. Zanima me ali bi bilo pametno updatati to verzijo ali naj raje naredim update s predlagano weekly-beta verzijo?
Še enkrat hvala za informacije in pomoč. Lp. Vlado

Vlado

Upgrade s prejšno verzijo (weekly-beta), mi ni uspel. Javi neko napako ob prenosu, ko zaženem posodobitev. Bom poizkusil še tole verzijo 8.1 s fastboot postopkom. Hvala.

Miha

Imam redmi note 3 pro in imam težave s namestitvijo posodobitve. Vse posodobitve prenese, napiše naj naredim reboot in potem pokaže update gumb. Ko vse to naredim, se gsm resetira in ponovno je vse isto.

Matic S.

Zanima me, če je za Redmi 3 in Redmi 3 Pro ista verzija ROMa oz. katerega bi naj dal gor za MIUI 8? Telefon sem vzel pri TopOne, zaprto škatlo. Samodejnih posodobitev mi ne zazna.

Top
10
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x