Odklep bootloaderja pri novejših MIUI verzijah

Objavljeno:

Navodila za odklep bootloderja pri novejših MIUI verzijah

Xiaomi je za svoje novejše modele, oziroma novejše verzije MIUI sistema, pripravil nekaj sprememb pri odklepu bootloaderja – zagonskega nalagalnika. Odklep slednjega je potreben, ko želimo namestiti katero izmed neuradnih MIUI različic (npr. xiaomi.eu), oziroma na lažji način namestiti eno izmed Global različic ob prednameščeni China različici. Postopek lahko najprej poizkusite opraviti na enostavnejši način, v kolikor se vam bo ustavilo pri 99% in boste prejeli obvestilo “Current account is not bound to this device“, potem sledite spodnjim navodilom.

Napaka pri odklepu
Napaka pri 99%: Current account is not bound to this device.

Opomba: Postopek sem opravljal na telefonu Xiaomi Mi 5X. Slednji je prišel s prednameščeno China Stable 8.5.14.0 različico, katero sem zaradi zanesljivejšega delovanja odklepa pred postopkom zamenjal za razvojno China Developer (MIUI 9 7.8.31). Za model v času odklepa (še) ni obstajala uradna Global različica, zato sem namestil neuradni xiaomi.eu ROM.

Opozorilo: Navodila so informativne narave. Postopek počnete na lastno odgovornost.

 1. V kolikor nimate Mi računa (Mi Account), ga morate ustvariti  – slednje lahko opravite na telefonu (Mi Account aplikacija) ali spletni strani.
 2. Na spletni strani morate oddati prošnjo za odklep. Za navodila glede oddaje glejte ta prispevek, ki je sicer namenjen odklepu pred spremembami. Prošnja za odklep je v zadnjem obdobju običajno odobrena v roku nekaj ur. V kolikor ste z vašim Mi računom kdaj v preteklosti že prejeli odobritev, vam tega ni potrebno ponavljati. Z enim računom namreč lahko odklenete en telefon po vsakem preteku 30 dni.
 3. Po odobreni prošnji pojdite v nastavitve (Settings -> About phone) ter parkrat zaporedoma kliknite “MIUI version” zapis. Prejeli boste obvestilo “You are a developer now”.Mi5X MIUI Version
 4. V Additional settings poiščite in odprite Developer options.
 5. Poiščite OEM unlocking opcijo in jo omogočite. V kolikor opcije ni, pustite, vsi je namreč nimajo.
 6. Izberite Mi Unlock status. Pritisnite Add account and device. V kolikor boste prejeli napis Added successfully…, preskočite naslednje korake in pojdite na korak 12.
 7. V kolikor boste prejeli obvestilo, sestavljeno iz kitajskih znakov in številke 10008 ter besede API, potem sledite naslednjim korakom.Odklep in napaka
 8. Namestite Google Services iz Mi App Store. Alternativno lahko tudi po takšnem postopku.
 9. Odprite Play Store trgovino in poiščite aplikacijo VPN Turbo ter jo namestite. Glejte spodnje slike in logotip pravilne aplikacije.
 10. Odprite aplikacijo in pod državo izberite China. Povezavo vključite z gumbom na sredini. V kolikor ne bo šlo, poizkusite večkrat. Ko je povezava aktivna, se polje obarva zeleno.
 11. Sedaj pojdite nazaj v Developer options meni, odprite Mi Unlock status in pritisnite Add account and device za dodajanje računa. Morda bo potrebno parkrat poizkusiti.
 12. Prenesite in na računalnik namestite aplikacijo Mi Unlock. Dobite jo na tej strani.
 13. Ugasnite telefon. Pritisnite in držite kombinacijo tipke za vklop in gumba za nižanje jakosti zvoka. Prikazal se vam bo napis Fastboot in logotip zajčka mehanika. Z USB kablom povežite telefon na računalnik.

  Xiaomi Fastboot
  Xiaomi in Fastboot način za odklep bootloaderja.
 14. Poizkusite odkleniti. Verjetno boste prejeli obvestilo o potrebi po 72-urnem čakanju. V tem primeru počakajte 72 ur in nato poizkusite ponovno. Po preteku bi odklep moral iti brez problema.
  Pogoji za odklep
  Preberite pogoje odklepa in izberite Agree za nadaljevanje.
  Vpis v Mi račun
  Vpišite se z vašimi podatki Mi računa. Vpisati se morate z istimi podatki, kot ste vpisani v Mi Account račun na telefonu!
  Preverjanje dovoljenja za odklep
  Preverjanje, če ima vaš Mi račun dovoljenje za odklep.
  Preverjanje statusa telefona
  Telefon uspešno povezan v Fastboot načinu. Preverjanje statusa telefona.
  Unlock za odklep
  Telefon povezan in preverjen. Za odklep izberite “Unlock”.
  Opozorilo za odklep
  Opozorilo, ki se prikaže za 5 sekund. Po preteku se lahko izbere “Unlock anyway”.
  Postopek odklepa v teku
  Postopek odklepa v teku. Celoten traja nekaj sekund.

  Uspešno končan postopek odklepa.
  Postopek odklepa uspešen. Bootloader je sedaj odklenjen.
Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x