O spletni strani IzberiXiaomi.si

Xiaomi in njihova vizijaXiaomi in stran za predstavitev njihovih izdelkov

Spletna stran je namenjena pregledu in predstavitvi izdelkov kitajskega hitrorastočega podjetja Xiaomi. Njihov najpomembnejši segment predstavljajo mobilni telefoni, ob tem pa njihov asortiment izdelkov obsega tudi številne druge tehnične produkte, od tabličnih računalnikov in televizorjev do pametnih rešitev za dom. Poznani so postali predvsem po proizvajanju visokokakovostnih naprav po zelo privlačnih cenah. Ugodni in zmogljivi kitajski telefoni so sicer še vedno nekaj skrivnostnega za večino kupcev v tako imenovanih razvitih državah, kar je ironično, če pomislimo, da večina najbolj znanih tehnoloških velikanov ustvarja svoje izdelke v tem delu sveta. Se pa to počasi, a vztrajno spreminja, za kar so poleg Xiaomija zaslužni tudi drugi kitajski proizvajalci, npr. One plus, Meizu, Huawei in drugi.
Občasno je sicer tudi v nekaterih naših medijih moč zaslediti članek o Xiaomiju oziroma njegovih produktih, vendar pa vseeno menim, da je še vedno v splošnem (pre)velika pozornost namenjena zgolj “priznanim” blagovnim znamkam. Zato je ideja te spletne strani približati znamko Xiaomi tudi uporabnikom pametnih telefonov in drugih naprav pri nas. Njihove mobilne telefone že več let uporabljam tudi sam in bi jih nedvomno priporočal vsem, ki jim je pomembna kakovost mobilnega telefona v kombinaciji s ceno. Ob tem uporabljam tudi številne druge izdelke Xiaomi, ki so ravno tako presegli moja pričakovanja.

Ker Xiaomi želi zagotavljati nizke prodajne cene svojim izdelkom in so posledično tudi marže bistveno nižje kot pri večini drugih proizvajalcev, so njihovi izdelki na voljo le v spletnih trgovinah, saj imajo te nižje obratovalne stroške. Z njimi je vsaj zaenkrat uradno prisoten zgolj na domačem kitajskem trgu ter nekaterih državah v razvoju. So pa številni spletni trgovci prepoznali potencial znamke in Xiaomijeve izdelke uvrstili v svoj prodajni program. Ponujajo tudi dostavo v Slovenijo, nekateri med njimi celo brezplačno. Na spletni strani bom redno iskal ugodne in zanesljive ponudbe ter jih objavljal na zato namenjeni strani “Nakup Xiaomi”.

V kolikor želite podati svoje mnenje, pohvalo ali kritiko oziroma ste na strani našli morebitno napačno informacijo ali tehnično težavo, vas vabim, da mi to sporočite preko kontaktnega obrazca.

Top