Ninebot mini

Objavljeno:

Se še spomnite predstavitve električnega dvokolesnika ameriške znamke Segway? Slednji je ob predstavitvi sicer požel veliko zanimanja, vendar pa si ga je predvsem zaradi astronomske cene privoščil le malokdo. Le ta je segala čez deset tisoč €. Danes je sicer možno dobiti cenejše verzije iz zaloge, vendar cene vseeno presegajo 6 tisočakov. Leta 2012 se je pojavil kitajski “Segway” z imenom Ninebot in njihovim izdelkom Elite s ceno okrog 3 tisočakov. Vendar pa si je z izdelkom prislužil patentno tožbo svojega “vzornika”. In kaj lahko storiš, če te nekdo toži za kopiranje izdelka? Ena izmed možnosti je, da kupiš podjetje, ki te toži. In tako je Ninebot aprila 2015 s pomočjo Xiaomijevega 80 milijonskega finančnega vložka kupil Segway.

In kot prvi rezultat sodelovanja podjetja Xiaomi in Ninebot, je napoved modela Ninebot mini. Ta bo s svojo smešno nizko ceno 1.999 Kitajskih Juanov (slabih 300€) zagotovo zanimiv precej širšemu krogu ljudi. Navkljub temu, da bo cena v EU višja, bo le ta vseeno veliko nižja od predhodnikov.

Ninebot mini v črni in beli barvi

Lastnosti:

  • Hitrost do 16 km/h
  • Enostaven 15° vzpon
  • Lahek, teža 12,8 kg
  • Majhen za enostavno prevažanje v prtljažniku avtomobila
  • Visoka kapaciteta baterij, domet 22 km z enim polnjenjem baterij
  • Povezava s pametnim telefonom
  • Na Kitajskem na voljo v novembru 2015

Ninebot proti Segwayu

Ninebot mini je v primerjavi s Segway-jevim dvokoloesnikom precej manjši. Krmila ne držimo z rokami, ampak ga imamo v višini nog kot opornik za noge, s katerim upravljamo dvokolesnik. Stabilnost pri tem zagotavljajo žiroskopi.

Ninebot mini se zaradi majhnih dimenzij lahko enostavno pospravi v prtljažnik avtomobila

Njegova prednost bo brez dvoma tudi majhna dimenzija in nizka teža. Tako ga bo mogoče enostavno pospraviti v prtljažnik avtomobila. Verjetno zelo priročna zadeva za vse, ki delajo v večjih mestih s slabo izbiro parkirišč. Tako je možno enostavno parkirati na enem izmed večjih parkirišč na obrobju mesta, vzeti Ninebot iz prtljažnika ter se odpeljati z njim v službo.

Ninebot mini s podatki na mobilniku
Xiaomijevo sodelovanje v projektu se kaže tudi v vgrajenem vmesniku za pametne telefone. S slednjim lahko spremljamo vozne značilnosti, nastavitve in prometne informacije, oziroma opravimo posodobitev programske opreme dvokolesnika.

Galerija:

Vir napovedi: en.miui.com spletna stran

Top