Namestitev Xiaomi.eu ROM različice

Objavljeno:

Navodila za namestitev xiaomi.eu ROM različice

Xiaomi.eu ROM je neuradna različica MIUI operacijskega sistema, prilagojena iz uradne različice. Vključuje tako slovenski jezik kot tudi mnoge druge evropske jezike.

Opozorilo: Opisan postopek za namestitev je izvedljiv samo za naprave z odklenjenim bootloaderjem! Postopek počnete na lastno odgovornost! V mojem primeru je bil postopek izveden uspešno, kljub temu vam uspeha ne morem garantirati. Arhivirajte podatke na telefonu, saj se med postopkom vsi izgubijo! Poskrbite za dovolj polno baterijo (priporočljivo vsaj 60%).

 1. Na xiaomi.eu strani poiščite ROM za vašo napravo. V meniju na vrhu strani izberite ROMs Download. V tabeli poiščite vaš model telefona in si zapomnite “kodno” ime vašega modela. Izbirate lahko med Stable (stabilna) in Weekly (beta) verzijo. Verzija Weekly ima v splošnem lahko kakšno funkcijo več, rednejše posodobitve, vendar tudi verjetnejše napake. V kolikor ne želite eksperimentirati, vam svetujem izbiro Stable verzije. Po izbiri boste preusmerjeni na stran za prenos, kjer izberete verzijo (običajno zadnjo), poiščete datoteko s kodnim imenom vašega modela ter prenesete ROM.
 2. Iz spletne strani TWRP prenesite TWRP Recovery za vaš telefona. Poiščite vaš model telefona in ga izberite. Pod “Download links” boste našli povezavo za prenos.
 3. Prenesite si program MiFlash iz te povezave (v kolikor ga še nimate) in ga razpakirajte v izbrano mapo na trdem disku računalnika.
 4. V to isto mapo kopirajte TWRP, ki ste ga prenesli. Preimenujte ga v twrp (twrp.img)
 5. Ugasnite telefon. Istočasno pritisnite in držite tipko za nižanje jakosti zvoka (Volume -) in gumb za vklop (Power). Telefon se bo zagnal v Fastboot način. Prikazati se mora slika zajčka mehanika.
 6. Telefon preko kabla povežite z računalnikom.
 7. V raziskovalcu kliknite na rumeno ikono v naslovni vrstici in vnesite ukaz CMD ter potrdite. Pri tem mora biti izbrana mapa, kjer imate razpakiran MiFlash in twrp.

  CMD ukaz v mapi s fastboot in twrp datoteko..
  CMD ukaz v mapi s fastboot in twrp datoteko.
 8. Odprl se vam bo Command Prompt urejevalnik.
 9. Vnesite ukaz fastboot devices in pritisnite enter. Izpiše se kombinacija črk in številk ter fastboot. V kolikor v vašem primeru ni tako, naprava ni spoznana pravilno.

  Ukaz "fastboot devices" v CMD
  Ukaz “fastboot devices” v CMD
 10. Vnesite ukaz fastboot flash recovery twrp.img
  Ukaz "fastboot flash recovery twrp.img"
  Ukaz “fastboot flash recovery twrp.img”

  Ukaz izvršen
  Ukaz izvršen
 11. Po izvedenem ukazu vnesite ukaz fastboot boot twrp.img

  Ukaz "fastboot boot twrp.img"
  Ukaz “fastboot boot twrp.img” izvršen
 12. Telefon se bo zagnal v TWRP Recovery.
 13. Potegnite drsnik v desno (“Swipe to allow modification”).
 14. Preverite, da je telefon viden na računalniku. Pomembno zato, ker bo kasneje potrebno nanj prenesti ROM. V kolikor ima vaš model telefona možnost vstavitve micro SD kartice, slednje ni nujno, saj lahko ROM prenesete tudi na spominsko kartico in jo vstavite v telefon.

  Telefon spoznan na računalniku
  Telefon spoznan na računalniku
 15. Izberite Wipe -> Advanced Wipe
 16. Obkljukajte Dalvik/Art Cache, Data, Internal storage in Cache. Slednje vam bo pobrisalo vse podatke na telefonu oziroma celoten notranji pomnilnik.
 17. Drsnik potegnite v desno, da potrdite izbiro (Swipe to Wipe).
 18. Po končanem postopku pojdite v glavni meni (puščica “nazaj” na dnu).
 19. Iz računalnika prenesite xiaomi.eu ROM datoteko na telefon. Prenesite nerazpakiranega (takega kot je bil prenesen).
 20. Izberite Install ukaz ter poiščite preneseno ROM datoteko.
 21. Potegnite drsnik v desno (Swipe to confirm flash).
 22. Po končanem postopku je priporočljivo še enkrat opraviti ponujeno možnost Wipe Cache/Dalvik.
 23. Ponudila se vam bo še možnost namestitve SuperSU Root. V kolikor želite root dostop na telefonu, potrdite namestitev, v nasprotnem primeru lahko zavrnete.
 24. Pojdite v glavni meni, izberite Reboot -> System in zaženite telefon z naloženo xiaomi.eu različico.
 25. Ob prvem zagonu bo telefon potreboval dlje časa za zagon sistema. Poleg tega je takoj na začetku možna nekoliko slabša odzivnost.

Obvestilo: V zadnjem obdobju Xiaomi večino svojih modelov izda tudi v mednarodni Global Version izdaji. Ta je že v osnovi opremljena z uradnimi globalnimi verzijami MIUI sistema, ki vključujejo tudi slovenski jezik. Te mednarodne izdaje imajo na voljo vse najbolj priljubljene Xiaomi trgovine na spisku.
Save

Save

Save

Save

Save

Subscribe
Obvesti me ob
guest

67 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Peter

Različico 8.5.2 je uspelo naložiti. Problem je bil nekje v zaklenjenosti sektorja za boot. Ponovni odklep booloaderja je težavo odpravil in postopek z TWRP je stekel normalno. Vendar težave z 4G oz LTE še vedno ni odpravljena. Telefon še vedno trdi da je povezan z 3G omrežjem pri preverjanu razpoložljivosti omrežij pa vidi tudi LTE. Hitrost prenosa podatkov na sped testu pa tudi komajda preseže 6Mb/s. Kot kaže posodobitev težave ni odpravila.

Peter

Med iskanjem sem našel tudi te informacije. Žal ima tale naprava zaklenjeno band20 oz. 800MHz. In ker je MTK razliica ji kot taki ni pomoči, odklepanje te frekvence ni mogoče. Torej načeloma z internacionalnimi različicami naj ne bi bilo težav in vse deluje tudi pri nas. Je pa zanimivo, da z nekaterimi drugimi napravami iz Kitajske teh težav ni. Xiaomi preveč komplicira stvari.

Peter

Pozdravljeni, Sem prebral že vse kar je tukaj objavljenega iskal tudi drugod in ne najdem rešitve za mojo težavo. Ugotovil sem, da na note 3 ne dela 4 omrežje. Zato sem se lotil nadgradnje iz 7.1.6.0 na novejši eu rom 8.5.2. Do sedaj mi še ni uspelo po nobeni od možnosti, ki so navedene tukaj ali kje drugod. TWRP sem flashal direktno z telefonom ker je booloader odklenjen v recovery mode se mi ne zažene kot, da bi pri zagonu prepisal recovery način in se telefon zažene normalno. Po postopku z cmd mi javi naslednje napake D:Mi8>fastboot devices YDSSZPKN99999999 fastboot… Preberi več »

badabim

Pozdravljen,
imam Xiaomi redmi Note 3 Pro. Instaliral sem twrp-3.1.1-0-kenzo.img in xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_7.5.25_v8-6.0.zip.

Telefon uspešno zaženem, vendar ob zagonu Nastavitev javi “Žal se je aplikacija Nastavitve ustavila.”
Prosim za pomoč.

badabim

Telefon sem usposobil z developer verzijo global roma, pri stable verziji global roma se telefon ni mogel avtenticirati.

Wipe opcije sem izbral kot je napisano. Poleg opisane napake mi tudi ni hotelo instalirati Lineage (instalacija se ni hotela končati). Lineage mi je pred meseci delal odlično dokler se ni zataknilo pri enem od popravkov.

Hvala za odgovor.

Bonda

Pozdravljeni,

Odlična stran!.
ne vem pa kje ga lomim. Imam Redmi note 4 MTK/nikel/TWRP. Poskušal sem že z različnimi romi, eni javijo napako….error 7, drugi po četrtini instalacije bootajo na novo in je na lcdju le MI logotip. Pustil sem tudi že pol ure ali več pri miru pa še vedno nič. Prosim za kašen napotek.

Nejc33

Pozdravljeni,
imam redmi note 4x in naložen eu rom. Zdaj me pa zanima kako namestim global stable rom?
Hvala LP

Robert

Živjo,
po vaših nasvetih kupil Redmi 4 2/16, kr so ponujali custom rom zahteval tovarniškega in medtem ko čakam nanj ugotavljam da za ta telefon ne obstaja uradni TWRP Recovery. Kaj torej storiti, ko pride telefon? Gor bi dal EU rom…
Na spletu je najti zelo sumljive povezave…
Hvala za nasvet in hvala za izčrpne informacije na strani….

Klipan

Zdravo prosil bi za pomoč. Ko se mi odpre TWRP mi zahteva kodo. Ce pa grem mimo nazaj in nato na wipe ter dalje mi ne opravi postopka do konca. Imam mimax 4/128. odklenjen bootloader. Kako naj dobim kodo ali pa da zaženem wipe ne da bi zahteval kode.
Hvala za odgovor

Seko

Vrgu gor kitajski dev, pol je šlo. Odklenjeno sm mel pa že prej.

Seko

TWRP flash po par sekundah rebootne napravo.
Testiral z različnimi SD kartici, tudi skopiral v notranji spomin.
Z zipom (xiaomi.eu) ni nič narobe.

Slavko

Mene zanima kako iz eu stable grem na eu weekly?
Sedaj imam na Mi5s eu stable rom narejeno po tem vodiču. Sedaj bi rad probal weekly. Kako se tega lotim? Na netu berem, da naj naredim full wipe, eni pravijo ne system wipe… malo sem izgubljen kaj je kaj.

Igor

Naslednji problem : stisnem Power+volume up, grem v Recovery in dobim ekran z narisanim telefončkom in spodaj napis url pcsuite.mi.com. Kot da mi ni inštaliral TWRP…kako naprej ?

Inštalacija je videti ok…

C:\My_stuff\download\xiaomi\odklep>fastboot devices
1095a0de7d63 fastboot

C:\My_stuff\download\xiaomi\odklep>fastboot flash recovery twrp.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending ‘recovery’ (29384 KB)…
OKAY [ 1.202s]
writing ‘recovery’…
OKAY [ 0.787s]
finished. total time: 1.990s

C:\My_stuff\download\xiaomi\odklep>fastboot boot twrp.img
downloading ‘boot.img’…
OKAY [ 1.209s]
booting…
OKAY [ 0.536s]
finished. total time: 1.746s

C:\My_stuff\download\xiaomi\odklep>

Igor

Imam Redmi 3S (2gb/32 Gb). Dobil sem ga z Global Stable, zahtevek odklep, ki pa na stable ni šel, dal preko Miflasha gor Developer ROM, kjer sem ga odklenil. Snel vse po tvojih navodilih in tudi twrp (land) za 3S, velikost 30.089.216 bytov po navodilih drugih. Vse lepo in krasno se izvede, ampak točka 12 se ne izvede oz. boota se normalno v obstoječi rom.
USB debugging enablan. Kaj delam narobe ?

md

Pri prenosu TWRP bi navedel, da stran twrp.me nima TWRP prirejenega za Redmi 3S (kodno ime “land”), ki je zdaj popularen. Bolj podroben seznam za prenos je tukaj (vir xiaomi.eu): https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678

To navajam kot opombo, ker flashanje nepravega TWRP lahko pozroca probleme.

kekec

Flash twrp je šel brez problema… Pri vstopu v twrp pa zahteva geslo za dekripcijo…ker v nobenih navodili tega nisem zasledil mi je nekako na silo uspel mountat sd kartico (wipe je javil kup nekih napak) in flashat xiaomi.eu rom. Po rebootu se dvakrat na hitro pojavi Mi logo in tema…čakam 10 minut in še kr tema… Mi rata priti v fastboot in preverim še enkrat bootloader in je zaklenjen, ga odklenem in bootam v twrp… Spet zahteva geslo… Na miui forumu najdem rešitev http://en.miui.com/thread-344450-1-1.html (v bistvu tole flasha modificiran twrp) Grem ponovno v twrp in ne zahteva več gesla…… Preberi več »

gregor

Problem imam pri flashanju. Telfon prepozna v fastbootu…vendar ne vidim v windows explorerju ikone od telefona.-….kam bom prenesel ROM če ne vidim telefona? oz mi ga winsi ne prepoznajo….Če nisem v fastbootu ko ga connectam preko USB kabla ga lepo prepozna. Inštaliral sem universal ADB drivers. Probal na 2 računalnikih, na nobenem ne dela.

Marijan

preko top one sem v avgustu dobil prvi Redmi3S s Slovenskimi prevodi – odklenjen, MUI Global 7.3.10.0.0. (stabil), vse OK Pred par dnevi sem dobil še tri kose (za sorodnike), neodklenjeni, kitajski stabil rom MIUI 7.8.10.0. Poslal prošnje za odklep, za enega dobil takoj dovoljenje za dva še nič (že 14 dni) Odklep ni deloval, sem pa z Miflashom po navodilih in linkih, ki mi jih je poslal TopOne, vseeno naložil najprej zadnji developer global rom Miui8 global 6.9.29 . po tem mi je tudi odklep deloval, nima pa Slovenščine, najbližja približica je Hrvaška. Poskusil sem potem še stabil Rom… Preberi več »

Bojan J

Hvala Jure za pomoč. Šele ko sem uporabil starejši ROM (xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_6.9.15_v8-6.0) sem prišel do konca in sedaj vse lepo dela. Kot kaže zanji ROM (xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V8.0.1.0.LHOCNDG_v8-5.1) ne dela.
Hvala za pomoč in res uporabne informacije na strani.

Lojze

Najlepša hvala Juretu za hitro odzivnost in natančno pomoč pri nastvaitvah telefona. Imam Note 3 Pro in sem verjetno “pomotoma” zbrisal tudi sistem na telefonu. S pomočjo Jureta je bila zadeva rešena v nekaj minutah, sam pa sem jo neuspešno reševal nekaj ur.
Več takih ljudi. Še enkrat najpeša hvala Juretu.

Bojan J

Živjo, potreboval bi tvojo pomoč. Imam Redmi Note 3 Pro. Ker bi rad imel slovenski meni sem šel po tvojih navodil. Naložil sem kitajski ROM, odklenil telefon, s TWRP po tvojem postopku naložil zadnji Eu stable ROM pritisnil Reboot -> System in čakal. Na telefonu se mi je prikazal MI logo, ki neprestano gori. Če ga poskušam ugasnit se ponovno prikaže le logo. Potegnem dol fastboot edl grem v fastboot zaženem fastboot edl telefon gre v stanje črn ekran in rdeča lučka. Ponovno naložim kitajski ROM, odklenem telefon, s TWRP naložil zadnji Eu ROM, tokrat weekly verzijo ponovno Rebootam in… Preberi več »

Matic S.

Po treh urcah počasnega branja in pazljivega ravnanja imam končno XiaomiEU 8.0.1.0 rom na telefonu – dosti večja odzivnost napram 7.2.18.0. Jure, hvala za koristne nasvete ter hiter odziv na zastavljena vprašanja.

Top
67
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x