Namestitev xiaomi.eu ROM različice – od A do Ž

Objavljeno:

“Step-by-Step” skupek navodil in povezav na objavljene prispevke za namestitev xiaomi.eu ROM različice. Po napisanem postopku se lahko namesti tudi druga neuradna ROM različica (namesto xiaomi.eu).

Opozorilo: Vsi vodiči so informativne narave. Vse postopke počnete popolnoma na lastno odgovornost! Poskrbite za arhiviranje podatkov na napravi, saj se ti v večini primerov med postopki izgubijo! Poskrbite, da boste imeli med opravljanjem postopkov dovolj napolnjeno baterijo (vsaj 60%).

 1. Status Bootloaderja na vašem telefonu

  Novejši Xiaomi telefoni imajo zaklenjen bootloader. V tem primeru je potreben odklep, kar je osnova za namestitev neuradnih ROM različic. V kolikor niste seznanjeni s statusom vašega bootloaderja (odklenjen ali zaklenjen), le tega lahko preverite po tem postopku.

   1. Bootloader je odklenjen -> Lahko greste direktno na navodila za namestitev xiaomi.eu ROM različice pod točko 4.
   2. Bootloader je zaklenjen -> Pojdite na točko 2.

   

 2. Trenutno nameščena ROM različica

  Ker bo potreben odklep bootloaderja, je pomembno vedeti, katera ROM različica je trenutno nameščena na telefonu, saj je odklep možen samo na določenih. Svetujem, da najprej oddate prošnjo za odklep, saj za samo prošnjo nameščena različica še ni pomembna. Navodila za oddajo prošnje so na voljo v prvem delu tega prispevka. Ko prejmete SMS sporočilo o odobrenem odklepu, je za odklep potrebno naložiti ustrezno ROM različico. Trenutno je odklep možen na China Developer ali Global Stable (kjer obstaja, npr. Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Xiaomi Mi5). V kolikor niste seznanjeni, katero različico imate trenutno nameščeno, si preberite prispevek na tej povezavi. Opomba (november 2016): Kljub temu, da je odklep v splošnem mogoč tudi na Global Stable različici, ta v nekaterih primerih ne deluje (odvisno od telefona, verzije MIUI, itd.). Najbolj zanesljiv je zato še vedno odklep na uradni China Developer različici.

  1. Uradna China Stable različica

   Potrebna bo namestitev Developer verzije. Ker sta obe verziji uradni, je postopek enostaven. Na spletni strani en.miui.com poiščite svoj model telefona. Poskrbite, da bo na vrhu strani izbrana “China” različica. Prenesite si Developer ROM na računalnik, nato pa preko kabla na telefon. Datoteko pustite tako, kot je (ne razpakirajte). Na telefonu zaženite Updater aplikacijo (v mapi Tools). V zgornjem desnem kotu se bodo prikazale tri pike (…), kliknite in izberite “Choose update package” ukaz. Izberite Developer ROM datoteko, ki ste jo prenesli in potrdite. Ko se vam bo ROM uspešno naložil, pojdite na točko 3.

   China Developer različica za prenos
   China Developer različica za prenos
  2. Uradna China Developer različica

   Telefon je pripravljen na odklep bootloaderja. Pojdite na točko 3.

  3. Uradna Global Stable različica

   Telefon je pripravljen na odklep bootloaderja. Pojdite na točko 3.

  4. Uradna Global Developer različica

   Potrebna bo namestitev Global Stable verzije. Ker sta obe verziji uradni, je postopek enostaven. Na spletni strani en.miui.com poiščite svoj model telefona. Poskrbite, da bo na vrhu strani izbrana “Global” različica. Prenesite si Stable ROM na računalnik, nato pa preko kabla na telefon. Datoteko pustite tako, kot je (ne razpakirajte). Na telefonu zaženite Updater aplikacijo (v mapi Tools). V zgornjem desnem kotu se bodo prikazale tri pike (…), kliknite in izberite “Choose update package” ukaz. Izberite Stable ROM datoteko, ki ste jo prenesli in potrdite. Ko se vam bo ROM uspešno naložil, pojdite na točko 3.

   Global Stable različica za prenos
   Global Stable različica za prenos
  5. Neuradna trgovska različica

   Najprej je potrebno na telefon namestiti uradno različico. Najbolj zanesljivo odklep deluje na China Developer, zato svetujem namestitev slednje. Na blogu je prispevek za namestitev uradne različice čez neuradno za Xiaomi Redmi 3. V splošnem naj bi bil postopek enak za vse modele s Qualcomm vezjem (Snapdragon procesor). Seveda je potrebno izbrati ustrezno verzijo ROM glede na model telefona. Za Xiaomi Redmi Note 3 osnovna različica z Mediatek procesorjem (MTK) so navodila na tej povezavi. Po uspešni namestitvi ustrezne ROM različice pojdite na točko 3.

 3. Odklep Bootloaderja

  Ob predpostavki, da ste prejeli SMS sporočilo o odobrenem odklepu in imate naloženo China Developer ali Global Stable verzijo, lahko izvedete odklep bootloaderja. Sledite navodilom v drugem delu na tej povezavi (“Odklep bootloaderja po odobreni prošnji”).

 4. Namestitev xiaomi.eu ROM različice

  Z odklenjenim bootloaderjem je možna namestitev neuradnih Recovery programov in ROM verzij. Navodila za namestitev TWRP Recovery in xiaomi.eu ROM različice so na voljo na tej povezavi. S tem postopkom lahko sicer naložite tudi drugo neuradno ROM različico, ustrezno za vaš model telefona.

Več člankov na temo MIUI sistema boste našli na blogu v kategoriji MIUI uporabniški vmesnik.

Save

Save

Save

Save

Save

Subscribe
Obvesti me ob
guest

12 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Zdravo!
Zanima me vbistvu kako downgradam svoj Mi A1 (Internacionalna 32GB verzija) iz 8.1 na 8.0 pred majevskim security patchem. Rad bi omogočil zajemanje RAW fotk (in že imam navodila, kako to storiti, da bom potem še dobival OTA), ne pa tudi kako downgradati fon in hkrati kje dobiti točen za ROM za mojo napravco.

Uroš

Pozdravljeni,

Mene pa zanima ali še ima kdo težave z omrežjem?
Naložil sem MIUI8 in sedaj ne norem vzpostaviti omrezja z mojim operaterjem (Mobitel). Zgoraj v desnem kotu mi piše no service.
Kaj lahno storim?

Hvala za odgovor

Marko

Pozdravljeni,

Mi4c se mi že nekaj časa ne updata, MIUI je ostal na verziji 6.5.5. Weekly ali je smotrno naložiti kaj novejšega ali počakati na update?
L.p. marko

Dejan

Pozdravljen jure,moja 7 dela v hrvaščini,koledar sploh ne sedaj pa še ažuriranje vremenske napovedi nagaja.Kaj storiti.lp dejan

Rok

Potrjujem, da je meni deloval unlock direktno na China Stable. Enako kot Maticu mi ni dovolilo namestiti China Developer.

Matic S.

Nameščeno imam verzijo MIUI 7.2.18.0 (LHOCNCL) Stable. Preko updater aplikacije mi javi “Can’t verify update package” in tako ne morem namestiti developer verzije. Torej, če prav razumem, potegnem dol “Redmi 3/Prime Latest China Developer Version Fastboot File” in preko MiFlash-a namestim Dev verzijo preden odklenem bootloader? Dovoljenje za odklep sem dobil po treh dneh, nočem pa brickat telefona. Postopek za MiUnlocker sem našel, za MiFlash se še pa lovim kaj točno je potrebno storiti.

Top
12
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x