Namestitev Google aplikacij na Xiaomi

Objavljeno:

MIUI ROM programska oprema je uradno na voljo v različicah China Rom in Global Rom. Za uporabo telefona pri nas je v splošnem namenjena zadnja. Ima podporo za več svetovnih jezikov ter prednameščene Google aplikacije. Vendar pa za nekatere modele telefonov (še) ni na voljo. Zato je potrebna uporaba ene izmed neuradnih verzij ali verzije China Rom. Slednja je za uporabo na voljo v kitajskem in angleškem jeziku. Ob tem ima namesto Google aplikacij prednaložene kitajske različice programov, ki pa so večinoma v kitajskem jeziku in posledično za večino uporabnikov pri nas neuporabne. K sreči je slednje vsaj v večini možno enostavno odstraniti iz telefona, da tako ne zasedajo prostora na notranjem spominu naprave. Večina uporabnikov pri nas pa potrebuje Google Play trgovino, Gmail ter druge aplikacije. Zato bom v nadaljevanju opisal postopek za namestitev Google aplikacij na Xiaomi telefon.

Opomba: Postopek počnete na lastno odgovornost! Spodnji postopek je deloval v mojem primeru, v vašem primeru je lahko tudi drugače.

V opisanem primeru je šlo za telefon Xiaomi Redmi Note 3 z naloženo uradno MIUI China verzijo roma z oznako 7.2.3.0 (MIUI 7.2). Na zgornjih slikah so vse prednaložene aplikacije iz mojega primera.

Predpriprava: Omogočite namestitev aplikacij iz neznanih virov

Najprej je na telefonu potrebno omogočiti namestitev aplikacij iz neznanih virov, saj je ta opcija primarno onemogočena.

 1. Najprej je potrebno aktivirati možnost “Developer Option” na napravi. Izberite Settings -> About phone -> MIUI version. Vsaj petkrat na hitro tapnite na to možnost. Prejeli boste obvestilo “You are now a developer!”.
 2. Nato pojdite v dodatne nastavitve pod možnosti za razvijalce (Settings-> Additional settings -> Developer options) in omogočite “Allow mock locations” opcijo.
 3. Izberite Settings-> Additional settings-> Privacy in omogočite možnost “Unknown sources”.
 4. Vaš telefon je sedaj pripravljen na namestitev APK (Android Aplicattion Package) datotek.

Vir: en.miui.com

Namestitev Google Installer in drugih aplikacij

 1. Prenesite Google Installer aplikacijo. Sam sem jo prenesel iz te povezave, kjer imate dve možnosti:
  • Izberete lahko Google Installer 2.0 možnost pod točko 1a, ki vsebuje paket v ZIP datoteki. Slednjo prenesite na računalnik, jo razparkirajte in preko USB kabla prenesite na telefon. Na telefonu poiščite File Explorer, izberite APKs ter nato Google Installer_2.0.apk
  • Sam sem izbral možnost pod točko 1 na zgornji povezavi, zato spodnja navodila in slike ustrezajo tej izbiri. Preko telefona sem izbral Google Installer ikono in prenesel datoteko (lahko sicer tudi preko računalnika in nato kabla na telefon).
 2. Izberite preneseno datoteko (File Explorer -> APKs) in jo naložite. Po uspešni namestitvi izberite OK.
 3. Zaženite Google Installer in izberite eno izmed aplikacij. Prejeli boste obvestilo o potrebi po namestitvi Google Service Framework. Izberite OK. Namestiti je potrebno Google Services Framework, Account Manager in Google Play. Izberite gumb za namestitev na dnu zaslona. Ko se posamezna aplikacija naloži, izberite OK. Ko se naložijo vse, ponovno zaženite telefon (Reboot).
 4. V Google Installer lahko izberete ostale željene aplikacije za prenos. Lahko pa zaženete Google Play, se vpišete z vašim Google računom in si iz tam prenesete željene programe (moja izbira). Če vam ob vpisu v račun javi napako (npr. There was a problem communicating with Google servers), malo počakajte in poskusite ponovno. Po potrebi posodobite Google Play in druge aplikacije.

  Vir: en.miui.si

 

guest

2 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
deki

živjo, kako se posodobi google play? nikakor mi ne rata, imam pa verzijo 5.10.30. najlepša hvala

Top
2
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x