Top-One trgovina & AliExpress

Nakup Xiaomi naprav v Top-One trgovini na portalu AliExpress

OPOMBA (Januar 2017): Trgovina Top-One je v začetku leta 2017 zaradi spora v vodstvu prenehala obratovati. Svetujem, da si ogledate ostale trgovine za ugoden nakup Xiaomi telefona.

Eden izmed pri nas najpriljubljenejših trgovcev za nakup Xiaomi naprav je Top-One, ki ima svojo trgovino na portalu AliExpress. Ponuja ugodne cene in možnost izjemno hitre dostave brez dodatnih stroškov z dajatvami. Za to ugodnost je potrebno izbrati dostavo izdelka preko podjetja DHL, za kar je sicer potrebno doplačati dobrih 20€. Vendar pa naročeno blago običajno lahko prejmemo že v dobrem tednu, ob tem pa nam ni potrebno skrbeti glede morebitnih dodatnih stroškov s carinjenjem. Izdelek je namreč poslan najprej v Anglijo, od tam pa naprej v Slovenijo. Trgovec sicer ponuja tudi možnost brezplačne dostave. V tem primeru je izdelek poslan direktno, vendar preko navadne pošte, kar je povezano z daljšim časom dostave. Poleg tega bo verjetno ob prevzemu potrebno plačati dajatve.

Postopek nakupa

 1. Obiščite trgovino Top-One
 2. Izberite ustrezen model telefona

  Izbira Xiaomi modela pri Top-One
  Na uvodni strani so prikazani modeli telefona, ki so na voljo za nakup.
 3. Prikazale se vam bodo vse različice izbranega modela ter ustrezna dodatna oprema. Za hitro dostavo brez dajatev izberite željeno različico, označeno kot “No custom duty for the EU by DHL”.

  Izbira ustrezne različice izbranega modela
  Izberite ustrezno različico izbranega modela. Pri Redmi Note 3 je možna izbira med navadno in Pro verzijo, ki se delita še na 16/32GB različico.
 4. Ponudi se vam izbira med nakupom samega telefona ali opcije z dodatki (npr. ovitek, kaljeno zaščitno steklo za zaslon, itd.). Ko izberete še ustrezno barvo, se vam izpiše cena. Ta v osnovi vključuje navadno dostavo. Za omenjeno hitro dostavo je kot “Shipping” potrebno izbrati DHL opcijo. Izpiše se vam končna cena. Opomba: V kolikor se vam prikaže cena v $, jo lahko v € spremenite na vrhu strani. 

  Nakup Xiaomi pri Top-One
  V zgornjem primeru je izbran telefon brez dodatkov, temno siva barva in DHL dostava.
 5. Za nakup izdelka izberite “Buy Now” oziroma “Add to Cart” za dodajanje v košarico, v kolikor želite nakupu dodati še kakšen izdelek. V kolikor na portalu AliExpress še niste registrirani in prijavljeni, morate opraviti še slednje. Po prijavi se vam prikaže stran za potrditev nakupa. V kolikor želite dostavo na drug naslov, pod naslovom izberite “+Add a new address” ter ga vpišite.
  Prodajalcu lahko pustite tudi sporočilo, ki ga vpišete v okence “Leave a message for the seller”. Ko ste preverili podatke, za potrditev nakupa izberite “Place Order” gumb.

  Telefon z uradno Global ROM verzijo
  Global ROM in OTA Update oznaka

  PS. Trgovec nudi možnost izbire med Sealed-Unsealed box (zaprta – odprta embalaža). V kolikor ne boste zahtevali drugače, bo izbrana možnost Unsealed, kar pomeni, da bo trgovec embalažo telefona odprl in napravil Quality test ter naložil lastno prirejeno verzijo MIUI sistema ter Google aplikacije. Osebno vam to možnost odsvetujem, saj je nadgradnja na uradno MIUI verzijo potem precej zahtevnejša. Zato svetujem, da v komentar “Leave a message for the seller” napišete, da želite Sealed box (zapečatena embalaža) oziroma naročite samo Quality test in Google aplikacije. V primeru, ko je za izbran model telefona na voljo uradna Global ROM verzija (telefon je na sliki označen z Global ROM in OTA Update), vam svetujem, da prodajalca prosite za to opciji (npr. Please install official Global ROM with OTA Update support).

  Opomba: DHL za nekatere bolj oddaljene ali težje dostopne kraje (Remote area) zaračuna dodatek. Kraje lahko preverite na tej povezavi. Izberite Slovenijo ter vašo poštno številko in na desni strani kliknite OK. Če za izbran kraj ni doplačila, dobite obvestilo “The location you have selected is not a remote area or is not a valid selection”. V kolikor vam izbran kraj najde, je potrebno doplačilo. V tem primeru lahko zamenjate kraj dostave (v službo, k prijatelju ali sorodniku, itd.) v večji kraj in se izognete dodatnemu strošku. Za kakršnekoli nejasnosti glede dostave ali izbire različice MIUI sistema lahko oddate komentar in vam svetujem.

  Potrditev nakupa pri Top-One
  Preverite podatke in izberite Place Order za potrditev nakupa.
 6. Izberite željeno plačilno sredstvo in opravite plačilo svojega nakupa.

  Izbira plačilnega sredstva na AliExpress portalu
  Izbira ustreznega plačilnega sredstva.
 7. Prejeli boste obvestilo o uspešno izvedenem plačilu.
 8. Ko bo izdelek odposlan, boste prejeli sledilno številko. Če ste izbrali DHL dostavo, lahko pošiljki sledite na tej strani.
 9. Po prejemu izdelka lahko to potrdite s klikom na “Confirm Goods Received” ter oddate še oceno trgovca.
  Potrditev prejema izdelka na AliExpress
  S klikom na Confirm Goods Received boste potrdili prejem izdelka.

   

Moja osebna izkušnja s trgovcem Top-One na AliExpress portalu

 1. Izdelek je bil naročen v sredo 2. marca. Izbral sem hitro DHL dostavo.

  Potrdilo o izvedenem plačilu
  E-pošta s sporočilom o uspešno izvedenem plačilu.
 2. Naročilo je bilo 5. marca odposlano iz Hong Konga v Anglijo. Moje naročilo je bilo odposlano skupaj s 7. drugimi paketi.

  Sledenje pošiljki
  Sledenje pošiljki na DHL spletni strani.
 3. Dva dni kasneje je moj paket v Angliji prevzel trgovčev posrednik.

  Paket iz Hong Konga v Anglijo
  V Angliji je moj telefon prevzel Top-One posrednik in uredil tudi vse potrebno glede dajatev.
 4. Posrednik je moj paket odposlal naprej 8. marca, naslednji dan v dopoldanskih urah je bil že dostavljen na izbran naslov.

  Sledenje paketu
  Sledenje paketu na poti iz Anglije v Slovenijo.
 5. Od naročila do prejema izdelka je v mojem primeru minilo vsega en teden. Poleg telefona sem prejel tudi uporabno darilo.

  Xiaomi telefon kupljen pri Top-One na AliExpress
  Poleg telefona sem prejel EU vtikač ter gumijast ovitek in dve foliji za zaslon kot darilo.

Prednosti nakupa na portalu AliExpress

 • Pri izbranem izdelku si lahko v razdelku “Fedback” ogledate komentarje preteklih kupcev ter njihovo oceno trgovine.
 • Trgovci na AliExpressu dajejo zelo velik pomen prejetim ocenam, zato se bodo večinoma zelo potrudili za rešitev morebitnih težav in posledično boljšo oceno kupca.
 • Po izvedenem plačilu trgovec še ne prejme sredstev, ta so začasno zadržana s strani AliExpress-a. Sprostijo se v roku 60 dni (če ni podana morebitna pritožba s strani kupca), oziroma ko kupec prejme izdelek in to ustrezno označi.
 • V kolikor izdelek ni tak, kot je bil oglaševan ali naročen (npr. napačna barva), oziroma je z njim kaj narobe, kontaktirajte prodajalca. Če rešitev ni mogoča, lahko izberete opcijo “Open Dispute” ter kasneje “Escalate Dispute”, kjer v sporu lahko posreduje tudi sam portal AliExpress.
 • Če v roku 60 dni ne prejmete izdelka, lahko zahtevate vračilo sredstev (obstajajo sicer določene izjeme, npr. ko prodajalec ni kriv za zamudo in nanjo ni imel vpliva).

V spodnjem komentarju lahko svojo izkušnjo z omenjenim trgovcem zaupate tudi drugim.

Save

Save

Save

Save

Save

Subscribe
Obvesti me ob
guest

114 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
jernej

Pozdravljeni, je potrbno pri trgovini HonorBuy tudi kaj pripisati za namestitev kakšne različice (npr: Please install Official Global ROM with OTA).

Kupil bi pa tale telefon

Imate pa zelo uporabno stran.

Hvala!

Primož

Ali je kdo kupil kakšen dober screen protector za redmi pro telefon. steklo ali pa folija, ki se dobro obnese? link? hvala

Alek

Pozdravljeni,

Kaj se dogaja s trgovino Top-one. So sli v stečaj?

Luka

Ups, ja sem videl opombo zgoraj, ko ste napisal da so se cene dvignile. Bom naročil kar preko Goldway, ker imajo dobro znižano ceno za Mi5 32Gb

Luka

Jure morda veste, zakaj je cena Mi5 3Gb 32Gb skočila gor skoraj za 100€, sedaj je cena 329€, teden pred novim letom pa je bila 230€. Je morda zato ker gre zaloga proti koncu? Ali gre cena nazaj na 230€, ko pride nova zaloga? Hvala za odgovor.

Peter

Pozdravljeni ponovno, kot ste že sam navedli v vašem prejšnjem sporočilu, mi je prodajalec ponudil spodnje opcije: There is a Tip below: For this verison phone, the original factory ROM has only English and no “Play Store”. The official global ROM won’t be released recently. We have worked out the custom ROM. We would like to provide the solutions below: 1. Send you the sealed box. You can flash the ROM by Xiaomi.eu by yourself in the near future. 2. Unseal the box to do “Quality Control” and install “Play Store”. You can flash the ROM by Xiaomi.eu by yourself… Preberi več »

Peter

Pozdravljeni,
za ženo sem kupoval mobilnik, pa me je kolega prepričal, da kupim Xiaomi Redmi 4 Mobile Phone Qualcomm Snapdragon 625 Octa Core. Pri naročilu sva prodajalcu dopisala “Please install Official Global Developer with OTA and make quality test”. Zanima me vaše mnenje ali bodo kakšni problemi glede uporabe slovenskega jezika? Če bi moral napisati kako drugače , ali imate kakšen nasvet kako (mogoče je še čas, saj sem ga naročil danes pred 2 urama)? Hvala za odgovor. Lp

Alan

Zanimam se za naročilo modela Redmi 4 Pro preko trgovine goldway na aliexpressu. Ali katera izmed ponujenih možnosti za dostavo omogoča opcijo brez carine, davka itd.?
Drugo vprašanje zadeva izbiro ROM-a, ki naj bo nameščen. Če želim preiti na global ROM ko bo na voljo, je najbolje naročiti Official China ROM in zahtevati namestitev Google Play-a?

Luka

Pozdrav,
prijatelj ima namen kupiti 2x Mi5. Ko je dodal dva telefona v košarico se je DHL poštnina podvojila. Ali je možno da bodo carinili ker sta dva telefona in višja cena?
Za ženo se mi zdi zelo zanimiv telefon Xiaomi Redmi 4 Pro, za katerega sem videl, da se zelo dobro prodaja, Kakšno je vaše mnenje o telefonu.
Če bom naročal katerega od zgornjih telefonov, moram za slovenščino napisati:
-Official Global Developer with OTA and make quality test
Je to dovolj ali je potrebno še kaj. Ima MIUI 8.0 že avtomatsko vključen slovenski jezik?
lp
Luka

Aleksander

Zdravo Jure in vsi, Danes, sem hotel začeti z odklepom in namestitivijo Xiaomi.EU različice za moj novi Xiaomi redme Note 4, pa čeprav ob naročilo nisem nič napisal za naložitev Official Global Developer with OTA, ker sem oddal naročilo preden sem izvedel to. Sem pa pred tem šel za vsak slučaj v nastavitve( jeziki) in presenečen opazil, da ima opcijo slovenščino in tudi vse druge možne jezike in nastavil SLO in je vse ok. Zanimiva pa ,da ob prvem vklopu telefona in prvih osnovnih nastavitvitvah, ki te avtomatsko vodi aparat pa ni bilo pod vnosom lokacije opcije Slovenija le najbližja… Preberi več »

Ervin

Pozdravljemi
Pravkar narocil Redmi 3 Pro,drzal sem se vasih navodil upam da bo vse ok. 🙂
Drugace pa top nasveti in navodila!

Nejc

Sem narocil telefon xiaomi mi5 in prodajalcu napisal za Official Global Developer with OTA.. potrdili so,da bodo naložili to različco.
Hvala jure za vse nasvete.

Nejc

Sepravi prodajalcu lahko napišem nekaj v tem smislu:”I would kindly ask you to install GLOBAL DEVELOPER if possible, if not, please install Official Global ROM with OTA support and make quality test.” ?
Hvala Jure za izčrpne odgovore. Lp

Aleksander

Hvala ti Jure, telefon je že doma. Kot kaže pa pa da Kitajci ne prakticirajo slušalk v kompletu s telefonom:) Se slišimo, ko bom še zase kaj naročil. Ko ga hčera za Božička da vuporabo, bom poročal kako smo zadovoljni.
lp Aleksander

Aleksander

Pozdravljeni Jure in vsi!

Sporočam vam, da sem po 7 dneh od naročila Top one/ ALI exspress, danes prejel sms od DHL Exspresss, da je naročilo predvideno za dostavo jutri 29.11 do konca dneva. Torej res samo 8 dni traja dobava.
lp
Aleksander

Aleksander

Zdravo Jure,
Sem bil prepozen, je pošiljka že odšla! Kaj zdaj pomeni, da na obstoječe stanje poslanega, potem nimam nobenih možnosti za naložit slo-meni? Napisal si: Ta sicer zaenkrat še nima slovenščine, je pa z njo lažji postopek za prehod na tisto EU različico. Kaj to pomeni zdaj? Hvala lpAleksander

Nejc

Hvala Jure za odgovor… Kaj pa bi moral narediti, če bi hotel imeti slovenski jezik? Lp

Nejc

Zdravo,odličen članek…Zanima me naprava xiaomi mi5.
Sepravi, ko ga bom hotel naročit prodajalcu napišem samo:”Please install official Global ROM with OTA Update support” ? … Bom po prejetju telefona moral še kaj naložiti?

Aleksander

Zdravo Jure, Hvala ti za vse koristne in dobronamerne napotke, super si in spletna stran je top. Želel bi te samo nekaj vprašat, včeraj sem uspešno prvič naročil preko TOP-ONE novi model XIaomi Redmi Note4 MTK Helio Deca core 3GB,Ram 64GB Rom, 5,5 inch. Z odzivnostjo in transparentnostjo spletne trgovne sem res zelo zadovoljen. Skrbi me edino okrog tega multi menuja, ker sem mobi naročil za hcerko, glede slovenskega menuja. V ponudbi je naveden tudi slovenski jezik in ne vem ali le kot možnost kasnejše naložitve. Namreč v enem od dveh sporočil po oddaji narocila sem med drugim dobil napisano… Preberi več »

Rok

Pozdravljeni Jure!

Tudi jaz se pridružujem mnogim zadovoljnim uporabnikom vaše zgledno urejene strani. Po razočaranju s telefonom Sony, sem tik pred naročilom xiaomi mi5s. Pred tem vas prosim za mnenje kaj napisati trgovcu glede programske opreme, da bo telefon čim enostavneje možno pričeti uporabljati? Vnaprej hvala in kar tako dalje s stranjo?

Top
114
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x