Trgovina Hong Kong Goldway na portalu AliExpress

Nakup Xiaomi naprav v Goldway trgovini na portalu AliExpress

Opomba September 2020: V zadnjem obdobju sem prejel kar nekaj pritožb čez trgovino, zato je več ne priporočam kot primerne za nakup. Glede na aktualno situacijo se mi zdi priročneje telefone naročati pri trgovini Banggood na tej povezavi, katera ima v splošnem podobne končne cene (z vključeno dostavo) kot tu navedena. Pogosto imajo izdelke na voljo v svojih EU skladiščih, v primeru dostave iz Kitajske pa z EU Priority line ravno tako dostavijo brez dajatev.  Več o trgovini v Banggood članku na blogu.

Trgovina Hong Kong Goldway ima dolgo tradicijo, saj je portalu AliExpress že od ustanovitve tega portala leta 2010. V tem času si je pridobila zelo visoko povprečno oceno preteklih kupcev. Za nakup Xiaomi telefonov nudi v splošnem zelo ugodne cene ter možnost dostave brez uvoznih dajatev z izbrano DHL dostavo. Goldway trgovino sem večkrat za naročilo izbral tudi sam in bil vedno zadovoljen. V ponudbi imajo tudi mednarodne globalne verzije (Global Version).Goldway trgovina za nakup Xiaomi telefona

Opomba (januar 2018): V januarja so v trgovini začasno zaradi tehničnih težav ukinili dostavo brez dajatev z DHL, vendar pa so jo v nekaj dneh uspeli ponovno vzpostaviti. Naročila z izbrano DHL dostavo boste tako prejeli brez uvoznih dajatev.

Goldway in dostava brez dajatev z DHL

Goldway trgovina spet brez dajatev z DHL
Sporočilo trgovine Goldway ob ponovno vzpostavljeni DHL dostavi brez dajatev.

Goldway v primeru izbrane DHL dostave paket najprej pošlje partnerju v Veliko Britanijo, ki uredi vse potrebno glede dajatev ter naročilo nato odpošlje na izbrani naslov. Ker sta tako Slovenija kot Velika Britanija članici EU, uvoznih dajatev med njima ni. Za DHL dostavo je potrebno doplačati med 17 in 20€ (odvisno od modela telefona). Dostava v normalnih pogojih traja okrog 9 delovnih dni. Goldway kot opcijo dostave nudi tudi cenejšo standardno dostavo (AliExpress Standard Shipping), vendar bo pri slednji skoraj zagotovo potrebno plačati uvozne dajatve, ob tem pa bo tudi čas dostave precej daljši. Zato je DHL dostava v končni fazi ugodnejša in posledično primernejša izbira.

Opomba: DHL za nekatere bolj oddaljene oz. težje dostopne kraje (Remote Area) zaračunava dodatek. Kraje lahko preverite na tej povezavi. V razpredelnici poiščite Slovenijo (lahko si pomagate s ctrl+f in vnosom “slovenia”) in preverite, če je vaša poštna številka navedena. V kolikor je navedena, bo potrebno doplačilo, sicer ne. V primeru potrebe po doplačilu lahko zamenjate kraj dostave (v službo, k prijatelju ali znancu,..) v večji kraj ter se izognete dodatnemu strošku.

Goldway z DHL dostavo brez dajatev
Goldway ob izbrani DHL dostavi naročene izdelke pošlje preko partnerja v Angliji, kateri plača uvozne dajatve.

Goldway tudi s ponudbo International version izdaj

Xiaomi izbrane modele izdaja tudi v mednarodni International oz. Global izdaji. Ti imajo izdelan CE/FCC certifikat, priložen original EU polnilec, že v osnovi nameščeno Global različico sistema, potisk embalaže in priložena navodila v angleščini, nekateri pa tudi več podprtih frekvenc.

Goldway s ponudbo International izdaj
Trgovina Goldway ima v svoji ponudbi tudi International oz. Global izdaje.

Opomba: V kolikor boste naročili telefon, ki v osnovi nima EU polnilca, vam bodo v trgovini brezplačno priložili EU adapter za polnjenje.

Postopek nakupa Xiaomi telefona v trgovini Goldway

 1. Obiščite trgovino in poiščite željen model.
 2. Prikazale se vam bodo različne opcije za nakup. Pod “Bundle” izberete paket, opcije se razlikujejo med posameznimi modeli. Podrobnejša razlaga se nahaja nekoliko nižje na strani, pod razdelkom “Bundle Details”. Standard je brez dodatkov z izjemo EU adapterja za polnjenje, Add SiliconClearFilm doda še silikonski ovitek in zaščitno folijo za zaslon, Add SiliconGlassFilm silikonski ovitek in kaljeno zaščitno steklo za zaslon, Add Orig Earphone slušalke Xiaomi, itd. Pod “Color” izberite barvo telefona. V kolikor določene barve ni mogoče izbrati, telefona v tej barvni izbiri ni na zalogi. Pod “Shipping” izberete način dostave. Za dostavo brez dajatev izberite DHL.

  Nakup Xiaomi telefona in izbira opcij
  Izbira ustreznih opcij za nakup. Osnovni paket ali paket z dodatki, barva telefona in način dostave.
 3. Izberite državo dostave. V kolikor imate ceno v Ameriških dolarjih, jo v Evro spremenite na vrhu.

  Nakup Xiaomi in izbira valute ter države dostave
  Slovenija kot izbrana država dostave in € valuta.
 4. Izberite način dostave. Za dostavo brez dajatev izberite DHL. Za izračun pravilne cene poskrbite, da je na vrhu izbrana Slovenia.

  Nakup Xiaomi in prikaz cen v EUR
  Cene v EUR ter prikazana pravilna cena DHL dostave v Slovenijo.
 5. Preverite izbrane opcije in izberite “Buy Now”. V kolikor imate namen kupovati še druge artikle, izdelek dodajte v košarico “Add to Cart”.

  Nakup Xiaomi Mi5S Plus z dodatki
  Nakup Xiaomi Mi5S Plus telefona v zlato-beli barvi z dodatkom iz kaljenega zaščitnega stekla in silikonskim ovitkom. Izbrana je DHL dostava.
 6. Vpišite se z vašimi uporabniškimi podatki portala AliExpress. Če na portal še niste prijavljeni, izberite “Join free now!” in se registrirajte.

  Goldway in vpis v AliExpress
  Vpišite se z vašimi AliExpress uporabniškimi podatki oziroma izberite Join free now! za registracijo.
 7. Preverite naslov za dostavo oziroma ga po želji zamenjajte.

  Nakup Xiaomi telefona in izbira naslova za dostavo
  Naslov za dostavo. Po želji ga lahko zamenjate z “Add a new adress”.
 8. Pod “Leave a message for this seller” lahko dopišete sporočilo, npr. željo glede MIUI različice.

  Goldway in naročilo ustrezne MIUI različice
  Željo glede MIUI različice zapišite v polje “Leave a message for this seller”.
 9. Plačilo je potrebno opraviti s kreditno kartico. Vpišite podatke vaše kreditne kartice; “Card number” je številka kartice, “Expiry date” je datum poteka (mesec/letnica), “Security code” je varnostna koda (običajno tri-mestna na zadnji strani), “Cardholder” ime (First name) in priimek (Last name) lastnika kartice. V kolikor želite kartico shraniti za naslednje nakupe na portalu AliExpress pustite obkljukano “Save this card”, drugače odkljukajte. P.S.: Naslednji sliki sta od enega izmed prejšnjih naročil.

  Goldway in vnos podatkov za plačilo.
  Vnesite podatke vaše kreditne kartice za plačilo.
 10. Ko izpolnite podatke o plačilu, izberite “Confirm & Pay”.

  Goldway in potrditev plačila
  Za potrditev plačila izberite Confirm & Pay.
 11. Glede na vašo banko boste zaradi varnostnih razlogov morda morali vnesti kodo, ki jo prejmete na telefonsko številko. Po uspešno izvedenem nakupu boste prejeli obvestilo o uspešni oddaji naročila.Uspešno oddano naročilo pri Goldway trgovini

Potek in prejem naročila opravljenega pri Goldway trgovini

 1. Zgornje naročilo je bilo opravljeno 5. septembra.

  Goldway naročilo Xiaomi Mi5S Plus
  5. septembra oddano naročilo telefona Xiaomi Mi 5S Plus v trgovini Goldway.
 2. Naslednji dan, 6. septembra, je bilo že odposlano. S klikom na View Detail (zraven številke naročila pod “My Orders”) pod Logistics Information prejmete DHL sledilno številko.

  Prejem DHL sledilne številke
  Prejem DHL sledilne številke za pot iz Anglije v Slovenijo.
 3. Paketu lahko sledite na DHL strani, kjer v ustrezno okence vpišete sledilno številko.

  Naslovna stran DHL za sledenje paketu
  DHL spletna stran za sledenje paketu.
 4. Ta sledilna številka je za potovanje paketa iz Londona na končni naslov. Ko je paket odposlan iz Kitajske, bo prejela status “Shipment information received”. Ko bo paket prišel v London, se bo osvežila in ažurno kazala pot paketa proti Sloveniji.

  Sledenje paketu
  Ko bo paket odposlan iz Hongkonga, bo sledilna številka prejela status “Shipment information received”. Ko bo paket prispel v Anglijo, se bo podatek osvežil.
 5. Prodajalec mi je preko sporočila podal še sledilno številko iz Hongkonga proti Londonu.

  Sporočilo prodajalca Goldway
  Sporočilo prodajalca Goldway s sledilno številko iz Hongkonga proti Angliji.
 6. 11.septembra je paket prispel v Anglijo.

  Pot telefona iz HK proti Angliji
  Pot paketa s telefonom iz Hongkonga proti Angliji.
 7. V torek 12. je telefon zapustil Anglijo. Tega dne sem tudi prejel SMS sporočilo od DHL, da je moja pošiljka predvidena za dostavo naslednji dan do konca dneva.
 8. V sredo 13. mi je DHL kurir prinesel telefon.

  Goldway paket na cilju
  Sledenje paketu na poti iz Anglije proti Sloveniji s sledilno številko, ki je bila podana pod “Logistics informations” na Aliexpress portalu.
 9. Sledilno informacijo o paketu na poti iz Anglije k nam lahko spremljate tudi na portalu Aliexpress.

  Sledenje na Aliepress portalu
  Pot telefona iz Anglije k nam lahko spremljate tudi na AliExpress portalu.
 10. Paket je torej iz Hongkonga na moj naslov prispel osmi dan od dneva naročila. Telefon je bil ustrezno zaščiten. Na njem je bila nameščena uradna Global MIUI različica, kot sem Goldway prodajalca prosil preko sporočila ob oddaji naročila.
Subscribe
Obvesti me ob
guest

10 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Marjan

Pozdravljen Jure!

Hvala za trud! Res mi pride prav – For Dummies, haha.
Kupil bi tole: https://www.aliexpress.com/item/4000377984069.html?spm=a2g0o.cart.0.0.73ad3c00MKHAUE&mp=1

pa me zanima kaj ta navedek: ” Attention —- CN version, Official Global ROM, Mulit Language, Support OTA Update ”
pomeni in če za tukajšnjo uporabo pomeni kakšno oviro.

Naj ne bi a vseeno vprašam. Hvala za odgovor!

Lep pozdrav!

Marjan

Matjaz

Pozdravljen Jure,

najprej naj pohvalim stran, je res dobrodošla.

Me pa zanima, kaj je v bistvu razlika v garanciji v trgovinah Honorbuy in Goldway. Če prav razumem, je pri obeh 1 leto garancije, aparate je za popravilo potrebno pošiljati na Kitajsko.

Najlepša za odgovor.

Peter

Pozdravljen Jure, trenutno kupujem nov telefon (vendar ne Xiaomi) preko spletne trgovine Hong Kong Goldway in sicer se zanimam za OnePlus 5t. Ker o teh telefonih nič ne piše kako ga naročiti z uradno Global različico in brez uvoznih dajatev sem se odločil da vprašam tebe, ker mi boš mogoče znal pomagati. Prebrskal sem tvoje bloge in opazil da pred časom je bilo treba za pošiljanje brez uvoznih dajatev izbrati Seller’s Shipping Method, sedaj pa da so zamenjali poštno službo z DHL. Bi mi mogoče lahko pomagal naročiti OnePlus 5t z uradno Global različico in brez dajatev? Hvala in lep… Preberi več »

mativc

Kdaj ste nazadnje naročali? Je še brez davka z DHL?

Rok

Kako pa je z garancijo?

Top
10
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x