Hong Kong Goldway trgovina & AliExpress

Nakup Xiaomi naprav v Goldway trgovini na portalu AliExpress

Opozorilo: Informacije na tej strani niso več relevantne. Svetujem, da si preverite ponudbo trgovine Banggood na tej povezavi, ki prav tako nudi ugodne cene ter dostavo brez dajatev z EU Priority line. Številne izdelke imajo na voljo tudi v svojih EU skladiščih. Moja predstavitev trgovine na tej povezavi.

Trgovina Hong Kong Goldway ima dolgo tradicijo, saj na portalu AliExpress deluje že od ustanovitve tega portala leta 2010. V tem času si je pridobila zelo visoko povprečno oceno preteklih kupcev. Za nakup Xiaomi telefonov nudi v splošnem zelo ugodne cene ter možnost dostave brez uvoznih dajatev z European Union Express, za katero skrbi podjetje SF Express. Za ta način dostave je potrebno izbrati “Seller’s Shipping Method” opcijo pri načinu dostave izdelka, za kar je običajno potrebno doplačati okrog 11€. Za svoje zadnje naročilo sem trgovino izbral tudi sam in bil z naročilom v celoti zadovoljen.

 

Dostava brez dajatev
Z izbrano “Seller’s Shipping Method” dostavo trgovina Goldway garantira dostavo brez uvoznih dajatev. Pri slednji dobite tudi sledilno številko kljub drugačni napovedi (Tracking Information – Not available).

Kot opcijo dostave je možno izbrati tudi brezplačno AliExpress Standard Shipping ali doplačljivo DHL, vendar bo v obeh primerih verjetno potrebno doplačati uvozne dajatve za prevzem paketa.

Dostava brez dajatev z EU Express

Prevod nasvetov iz zgornje slike

1. European Union Express samo za EU države, brez uvoznih dajatev.
2. Pošiljko prejmete hitreje ter ceneje.
3. V normalnih pogojih dostava traja okrog 7 delovnih dni.
4. Odstotek prejetih pošiljk v izbranem obdobju (diagram zgoraj)
5. Najprej izberite svojo državo, nato “Seller’s Shipping Method” (ker v sistemu ni EU Express opcije).
6. Samo s “Seller’s Shipping Method” prejmete prednosti EU Express dostave. V kolikor izberete “Aliexpress Standard Shipping” ali “DHL”, boste morda morali plačati uvozne dajatve.

Pomembnejše informacije ob nakupu Xiaomi telefona pri Goldway

Za Xiaomi telefone obstaja več različic MIUI sistema, od uradnih do neuradnih. Zato je v sporočilu ob nakupu priporočljivo pripisati željo glede različice sistema.

 • V času mojega zadnjega preverjanja (27. 02) je bila med aktualnimi modeli v ponudbi uradna Global različica na voljo za: Redmi 3S/3S Pro/3X, Redmi 4A, Redmi 4 Pro (3GB ram), Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4, Mi5, Mi5S, Mi5S Plus ter Mi Max.
 • Nakup modela, za katerega obstaja uradna Global ROM različica: Svetujem, da prodajalca prosite za namestitev slednje, npr. s sporočilom “Please install Official Global ROM with OTA”.
 • Nakup modela, za katerega ni izdana uradna Global ROM različica: Svetujem, da prodajalca prosite, da pusti uradno China različico (“Please leave Official China ROM with OTA”). Slednja sicer ni najbolj prilagojena za uporabo pri nas, vendar omogoča lažji postopek za odklep zagonskega nalagalnika (bootloader) in kasnejšo namestitev neuradne Xiaomi.eu različice ali katero izmed drugih primernejših neuradnih različic.
 • V kolikor ne boste sporočili svoje prošnje, obstaja verjetnost, da prejmete telefon z nameščeno neuradno – prilagojeno “Multi-Language” različico. Slednje osebno odsvetujem, saj imajo precej nestabilno delovanje, pogostejše napake ter jih ni moč posodobiti. V različico je sicer vključenih več jezikov, med drugim tudi “slovenščina”, ki pa ima običajno pri teh različicah slab prevod.
 • V paketu “Standard” prejmete telefon brez dodatkov (zaščitna folija, zaščitno steklo, etui). Priložen pa je EU adapter za polnjenje.

Prošnja pred nakupom: V kolikor se odločite za nakup, vas pred naročilom vljudno prosim za manjši “dodatek”. In sicer ponoven zagon računalnika ali izbris AliExpress piškotka v vašem brskalniku ter izbiro trgovine preko povezave na tej strani. Na vaše naročilo to ne bo imelo čisto nobenega vpliva, le meni bo koristilo, saj se bo novo ustvarjeni piškotek pripisal moji strani. Za omenjeni postopek in dodatno “minuto” vašega časa se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!

Goldway dostava brez uvoznih dajatev
Dostava brez uvoznih dajatev z EU Express ob izbranem Seller’s Shipping Method načinu.

Postopek nakupa Xiaomi telefona v trgovini Goldway

 1. Obiščite trgovino Goldway.

  Goldway trgovina - vstopna stran
  Vstopna stran trgovine Goldway.
 2. Pod Products izberite ustrezno kategorijo.

  Goldway trgovina in kategorije
  Izbira ustrezne kategorije glede na željeni model.
 3. Izberite željeni model telefona is seznama.

  Goldway in izbira modela
  Izbira željenega modela is seznama v izbrani kategoriji.
 4. Prikazale se vam bodo različne opcije za nakup. Pod “Bundle” izberete paket: Standard je brez dodatkov z izjemo EU adapterja za polnjenje, Add SiliconClearFilm doda še silikonski ovitek in zaščitno folijo za zaslon, Add SiliconGlassFilm silikonski ovitek in kaljeno zaščitno steklo za zaslon, Add Orig Earphone pa slušalke Xiaomi. Pod “Color” izberite barvo telefona. V kolikor določene barve ni mogoče izbrati, telefona v tej barvni izbiri ni na zalogi. Pod “Shipping” izberete način dostave. Za dostavo brez dajatev izberite Seller’s Shipping Method.

  Goldway opcije ob nakupu
  Izbira ustreznih opcij za nakup. Osnovni paket ali paket z dodatki, barva telefona in način dostave.
 5. Izberite državo dostave. V kolikor imate ceno v Ameriških dolarjih, jo v Evro spremenite na vrhu.

  Goldway in država dostave ter valuta
  Slovenija kot izbrana država dostave in € valuta.
 6. Izberite način dostave. Za dostavo brez dajatev izberite Seller’s Shipping Method. Za izračun pravilne cene poskrbite, da je na vrhu izbrana Slovenia.

  Goldway in dostava brez dajatev
  Za dostavo brez dajatev izberite Seller’s Shipping Method.
 7. Preverite izbrane opcije in izberite “Buy Now”. V kolikor imate namen kupovati še druge artikle, izdelek dodajte v košarico “Add to Cart”.

  Goldway in izbran Xiaomi Mi5S Plus
  V zgornjem primeru je bil izbran Xiaomi Mi5S Plus 6GB/128GB v Standard paketu, sivi barvi in z izbrano Seller’s Shipping Method dostavo.
 8. Vpišite se z vašimi uporabniškimi podatki portala AliExpress. Če na portal še niste prijavljeni, izberite “Join free now!” in se registrirajte.

  Goldway in vpis v AliExpress
  Vpišite se z vašimi AliExpress uporabniškimi podatki oziroma izberite Join free now! za registracijo.
 9. Preverite naslov za dostavo oziroma ga po želji zamenjajte. Pod “Leave a message for this seller” lahko dopišete sporočilo, npr. željo glede MIUI različice.

  Goldway in sporočilo
  Preverite naslov za dostavo. Željo glede MIUI različice zapišite v polje Leave a message for this seller.
 10. Plačilo je potrebno opraviti s kreditno kartico. Vpišite podatke vaše kreditne kartice; “Card number” je številka kartice, “Expiry date” je datum poteka (mesec/letnica), “Security code” je varnostna koda (običajno tri-mestna na zadnji strani), “Cardholder” ime (First name) in priimek (Last name) lastnika kartice. V kolikor želite kartico shraniti za naslednje nakupe na portalu AliExpress pustite obkljukano “Save this card”, drugače odkljukajte.

  Goldway in vnos podatkov za plačilo.
  Vnesite podatke vaše kreditne kartice za plačilo.
 11. Ko izpolnite podatke o plačilu, izberite “Confirm & Pay”.

  Goldway in potrditev plačila
  Za potrditev plačila izberite Confirm & Pay.
 12. Glede na vašo banko boste zaradi varnostnih razlogov morda morali vnesti kodo, ki jo prejmete na telefonsko številko. Po uspešno izvedenem nakupu boste prejeli obvestilo o uspešni oddaji naročila.

Odprema naročila in sledenje pošiljki

 1. Naročilo se vam bo prikazalo pod zavihkom “My Orders” na portalu AliExpress. Pri tem traja nekaj časa (do 24 ur, običajno prej), da je vaše plačilo preverjeno in potrjeno. Do takrat je pod statusom označeno “Payment being verified”.

  Goldway naročilo pod opravljenimi nakupi
  Naročilo pod zaznamkom My Orders.
 2. Ko je pošiljka poslana, prejmete sledilno številko (Tracking Number). S klikom na View Detail se vam prikažejo osnovni podatki.

  Goldway in podatki o naročilu
  Podatki o naročilu pod View Details.
 3. S klikom na Track Order lahko sledite statusu pošiljke.

  Goldway in sledenje pošiljki
  S klikom na Track Order lahko sledite statusu pošiljke.
 4. Pošiljko lahko spremljate tudi na strani SF Express.

  Goldway in SF Express sledenje
  Sledenje pošiljki na spletni strani SF Express.
 5. Končna dostava je bila v zgornjem primeru izvedena z DPD kurirsko službo. V kolikor vas v času dostave ni doma, vam po dogovoru kurir lahko pošiljko pusti na bližnjem bencinskem servisu Petrol, kjer jo kasneje prevzamete z osebnim dokumentom.
 6. Zgoraj opisano naročilo je bilo oddano v nedeljo 5. februarja, odposlano 8. ter prejeto v sredo 15. februarja. Kljub Standard izbiri je bila zraven priložena še zaščitna folija za zaslon.

  Goldway in prispelo naročilo
  Prispelo naročilo z EU adapterjem in gratis zaščitno folijo.
guest

27 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Tomaž

Pozdravljen Jure
Najprej pohvale za spletno stran, ki nam bodočim kupcem nudi veliko koristnih informacij. V soboto sem hotel preko spletne trgovine Hong Kong Goldway kupiti telefon Letv Le MAX 2 X829 4GB RAM 64GB ROM, vendar sem opazil, da ni več opcije za dostavo brez dajatev – Seller’s Shipping Method. Ali mi lahko poveš kaj več o tem? LP.

Žiga

Živjo Jure
Naj prej hvala za vse koristne informacije.Vendar imam eno težavo.Nikjer nemorem naročit Mi Max telefona kot da so jih razprodali.Imaš kakšen nasvet kje bi ga lahko naročil?Hvala za nasvete

Lep pozdrav

Gašper

Pozdravljen
Poiskušal sem naročiti Mi 5S pa nimam opcije pošiljanja Sellers shipping method.
Ali nekaj delam narobe ali je prišlo do spremembe?

Hvala in LP
Gašper

Tone

Pozdravljeni
Rad bi naročil xiaomo redmi note 4 3/32gb, ali mi lahko posredujetr direktni link od goldway ,da ne bi naročil kaj narobe. Hvala
Lp Tone

Robert

Pozdravljen Jure, pravkar naročil en Xiaomi Mi MIX in prosil za “uradni global ROM z OTA” pa pravijo, da ni možno. Zato sem po vaših navodilih izbral in poslal varianto, ki jo navajate:”Nakup modela, za katerega ni izdana uradna Global ROM različica: Svetujem, da prodajalca prosite, da pusti uradno China različico (“Please leave Official China ROM with OTA”). Slednja sicer ni najbolj prilagojena za uporabo pri nas, vendar omogoča lažji postopek za odklep zagonskega nalagalnika (bootloader) in kasnejšo namestitev neuradne Xiaomi.eu različice ali katero izmed drugih primernejših neuradnih različic.” Ker nisem ekspert ne vem natančno, kaj to pomeni ampak rad… Preberi več »

Matic

Pozdravljeni,
kot prvo čestitke za odličen blog.

Zanima me ali enako velja tudi recimo za to trgovino, kjer lahko prav tako izberem seller’s shipping method? Bo tudi tu nakup prispel brez uvoznih dajatev?
(razlog za to je cenejši Mi5 prime v primerjavi z Goldwayom)

Hvala in lp,
Matic

simon

Pozdravljen Jure
Imam vprasanje in sicer…
Pred tremi dnevi sem oddal narocilo, sledil sem tvojim navodilom.
Vse je slo skozi ( transakcija ) itd…
Sem pa opazil po treh dneh da se niso odposlali paketa do danes. V osebnem meniju kjer vidim svoja narocila se odstevajo dnevi-ure-min.-sek. kaj se zgodi ce ne poslejo paketa v tem roku? Ali se narocilo preklice kako poteka vrnitev denarja?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Simon

simon

Zdravo Jure
Imam eno vprasanje in sicer sledim vsem tvojim napotkom vendar kateri koli oglas odprem mi pise da ni mozna dostava seller’s Shipping Method. Ponekod jo lako izberem ma vecinoma niti to ne vendar povsod na koncu pise izbire: Not available
Ali je to kaka napaka v sistemu in vseno lahko izberem ta nacin dostave ali vec ni mogoca dostava za slovenijo?

Lp Simon

Dejan

Zdravo Jure,
najprej hvala za izdatne nasvete preko e-pošte. Imeli ste prav, očitno je šlo za programsko težavo. Od zadnje posodobitve naprej telefon deluje brezhibno, z delovanjem pa sem zelo zadovoljen.
Hvala in lep pozdrav.

Dejan

Zdravo,
potem, ko sem izgubil S7 sem tudi sam iskal cenejši nadomestek. Pri odločitvi mi je bila vaša stran v veliko pomoč, hvala. Sledil sem vašim navodilom in naročil MI5 z global rom-om. Telefon sem prejel v 17 dneh, brez dodatnih stroškov. Zaenkrat imam mešane občutke, pohvalim lahko baterijo, ki je izjemna, dober zaslon in odzivnost telefona. Težje pa sprejmem, da se telefon brez razloga vsaj enkrat dnevno samodejno ugasne in restarta. Vseeno menim da gre, upoštevajoč ceno, za dober nakup.

Marcel

Zdravo,
Zanima me pri izbiri npr. tega telefona: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Special-Edition-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-MTK-Helio-X20/311331_32766122092.html?spm=2114.12010612.0.0.63B2l9

če izberem global verzijo je potem angleščina in ni slovenskega jezika na telefonu?

lp hvala

Tadej

Pozdravljen Jure,
Najprej pohvale za odlično stran/blog,
za podatke, ki jih boš posredoval Petru se priporočam tudi jaz.

Hvala

Peter

Pozdravljeni Jure, tudi jaz bi pohvalil spletno stran – pred nekaj dnevi sem dobil Xiaomi Redmi 4Pro kot ste svetovali. Z mobilnikom sem zelo zadovoljen. Sedaj pa kupujem tablični računalnik. Najbolj se ogrevam za Chuwi Hi12 Tablet PC,12 inch Intel Cherry Trail Z8300 64bit Quad Core 1.44GHz 4GB RAM 64GB ROM (lahko tudi 10 inch), ki podpira tako Android kot Windows. Imam problem, ker jih spletne trgovine v Evropi oglašujejo dostavo iz Kitajske, kar pa po vsej verjetnosti pomeni uvozne dajatve. Ali imate slučajno kakšne podatke, kako bi tablico dobil v Slovenijo, kjer bi prodajalec jamčil dostavo brez uvoznih dajatev… Preberi več »

Tjaša

Živjo, bi se rada zahvalila za vsa vaša navodila, od opisa telefonov do priporočil glede nakupa. Sem imela tudi sama dovolj teh ekstra visokih cen za telefone nam bolje poznanih znamk, zato sem se odločila za Xiaomi Mi5. Moram reči, da me je telefon glede na ceno naravnost navdušil. Nakup sem opravila pri zgoraj opisani Goldway trgovini in je bilo vse super, vključno s ceno. Izbrala sem Seller shipping method dostavo, s katero mi je DPD telefon dostavil v 9. dneh brez kakšnih dodatnih stroškov. Ker me v času dostave ni bilo doma, mi je DPD kurir paket po dogovoru… Preberi več »

Top
27
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x