Mi MIX 3 5G in Mi 9 aduta sejma MWC19

Objavljeno:

Xiaomi sejem MWC19 v Barceloni izbral za Mi MIX 3 5G ter Mi 9

V Barceloni se med 25. in 28. februarjem odvija sejem MWC, kateri predstavlja enega najpomembnejših mednarodnih dogodkov za predstavitev novosti v svetu mobilne tehnologije. Xiaomi je slednjega izbral za predstavitev globalnih izvedenk modela Mi 9 ter Mi MIX 3 v 5G izdaji. Ta prihaja kot rezultat prizadevanj ekipe, ki jo je Xiaomi za razvoj 5G tehnologije ustanovil že maja 2016. Z njim postajajo eden prvih proizvajalcem pametnih telefonov s 5G podporo za namene komercialne uporabe.

MWC19
Sejem MWC19 v Barceloni tudi prizorišče za Xiaomi novosti.

Mi MIX 3 5G izdaja

Mi MIX 3 v osnovi ne predstavlja premiere, saj je mobilnik na trgu že nekaj časa, a 5G izdaja vendarle prinaša nekaj novosti. Najpomembnejšo razkriva že z imenom, saj nudi podporo 5. generaciji mobilnega omrežja. S povezljivostjo v frekvenčnem območju nad 6GHz pridobi hitrosti prenosa na gigabitnem nivoju, kar v teoriji pomeni do 10 x višje hitrosti kot to omogoča 4G.

Mi MIX 3 5G Edition
Mi MIX 3 5G naj bi prvi kupci lahko prejeli v maju.

Drugo spremembo prinaša z menjavo procesorskega vezja, Qualcommov Snapdragon 845 je namreč zamenjal 855, kateri je opremljen tudi z modemom Snapdragon X50 za možnost 5G integracije. Z novo zasnovanim hibridnim sistemom hlajenja zagotavlja dolgo in stabilno zmogljivost na vrhunskem nivoju.

Ključne lastnosti Xiaomi Mi MIX 3 5G
Cristiano Amon, predsednik podjetja Qualcomm Incorporated, je ob predstavitvi izrazil navdušenje nad dolgoletnim partnerstvom s podjetjem Xiaomi, s katerim bodo sedaj potrošnikom zagotovili še neverjetne hitrosti s pomočjo 5G izkušnje. Na sliki ključne lastnosti nove izdaje.

Mi 9 Global Version

Xiaomi je le nekaj dni po domači premieri Mi 9 le tega predstavil tudi v izdaji za mednarodne trge. Novi paradni konj prinaša trojno hrbtno kamero vrhunske konfiguracije, 20W brezžično polnjenje ter pričakovan Snapdragon 855 procesor. Več o deveti generaciji na tej povezavi.

Mi 9 s ključnimi atributi
Tri ključna področja atraktivnosti telefona Mi 9.

Mi 9 je opremil z eno najboljših kamer med pametnimi telefoni, kar mu priznava tudi verodostojni DxOMark z oceno 107. Za video področje so mu prisodili celo vrednost 99, kar ga postavlja na sam vrh aktualne lestvice. Primarno hrbtno gonilo predstavlja Sony IMX586 1/2″ tipalo, ki fotografije lahko zajame v ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik.

4 dejstva o kameri Mi 9
Zakaj boste preprosto moralo vzljubiti novo trojno kamero.

Končno kombinacijo dopolnjujeta še 16MP širokokotna ter 12MP telefoto kamera. Mi 9 poseben čar prinaša tudi na oblikovnem področju, inspiracijo mu je “posodil” slavni arhitekt Antoni Gaudi. Na prednji strani je opremljen s 6,39 palčnim zaslonom Samsung AMOLED, pod katerim se skriva tudi izboljšan bralnik prstnik odtisov.

Trije detajli nove devetice.
Navdihnjen z deli Antonija Gaudija, Mi 9 čudovito združuje svetlobne učinke, gladke robove ter uporabo naravnih elementov za pravo mojstrovino umetnosti, pravi Carlos Canals Roura, predsednik Gaudske akademije znanja The Gaudi Academia of Knowledge. Na sliki trije detajli nove devetice.
Sony IMX586
Sonyjev IMX586 je trenutno senzor za pametne telefone z najvišjo ločljivostjo.
Foto iPhone XS Max vs Mi 9
Zavoljo visoke ločljivosti je Mi 9 zmožen zajeti številne detajle. Na sliki primerjava z iPhone XS Max.
Sekundarna kamera
Sekundarna kamera ločljivosti 16MP prihaja v kombinaciji s širokokotno lečo za širok kot zajema.
Primer fotografije
Primer fotografije zajete s trojno hrbtno kamero Mi 9.
Mi 9 na brezžičnem polnilcu
Prvi telefon z 20W brezžičnim polnilcem.
20W brezžični polnilec Xiaomi
Brezžični polnilec, ki ni zgolj hiter, temveč tudi varen.
Primerjava brezžičnega polnilca
Primerjava zmogljivosti brezžičnega polnilca s telefonoma iPhone XS Max ter Huawei Mate 20 Pro.
Snapdragon 855 SoC
Novemu Snapdragon 855 je AnTuTu 7.2.4 nameril vrednost 387,851.

Mi LED pametna žarnica

Xiaomi je predstavil tudi Mi LED Smart Bulb, pametno žarnico, ki sveti s 16. milijoni osupljivih barv. Omogoča nastavljivo barvno temperaturo ter svetlost, vse z enostavnim upravljanjem preko Mi Home aplikacije. Združljiva je z Google asistentom ter Amazon Alexa pomočnikom, v drugem četrtletju prihaja še podpora za Apple Home Kit.

MWC19 za Mi LED Smart Bulb
Xiaomi je MWC19 izkoristil tudi za novo Mi LED pametno žarnico.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x