MIUI 9

Objavljeno:

MIUI 9 s sloganom Lightning Fast

Z novembrom tudi uradno predstavljena deveta generacija

MIUI 9 je svojo napoved doživel konec meseca julija, postopoma je bilo nekatere njegove pridobitve z izbranimi modeli že moč preizkušati z razvojnimi Developer verzijami. Na uradno predstavitev devete generacije MIUI sistema pa je bilo vendarle potrebno počakati vse do začetka meseca novembra. Uradna predstavitev tako naznanja prihod stabilne MIUI 9 različice, ki jo bodo postopoma pričeli prejemati podprti modeli. V večini primerov bo na začetku temeljila na verziji Android 7.0 Nougat. Kot že njen slogan sporoča, prinaša izboljšave predvsem na področju hitrosti. Ponaša se s hitrejšim zagonom aplikacij, dinamičnejšim razporejanjem sredstev za tekoče delovanje ter drugimi pametnimi funkcijami in izboljšavami.

MIUI 9 - Xiaomijev uporabniški vmesnik
Kot strela hiter MIUI 9 – Lightning Fast

MIUI je na Androidu osnovan uporabniški vmesnik. V zadnjih sedmih letih je bilo razvitih ducat funkcij in optimizacij za izboljšan način uporabe telefona. Pri tem je vsaka generacija na svoj način sledila primarnemu namenu MIUI vmesnika – biti intuitiven, uporaben ter enostaven za uporabo. Po Xiaomijevih besedah ima MIUI uporabniški vmesnik po svetu kar 280 milijonov aktivnih uporabnikov v 220 državah, preveden pa je v 56 jezikov. S prihajajočimi izboljšavami je na dobri poti, da bodo številke uporabnikov tudi v prihodnje beležile visok trend rasti. Z MIUI 9 bomo uporabniki prejeli uporabniški vmesnik s hitrejšo odzivnostjo, česar niso pozabili omeniti niti pri Xiaomiju z besedami, da nova generacija nudi hitrejše odpiranje aplikacij kot kdaj koli prej. Ko določeno aplikacijo uporabljate, ji sistemski viri določijo prioriteto in tako zagotovijo nemoteno delovanje. Izboljšan sistem povratnih informacij bo poskrbel za izboljšave tudi v prihodnje.

MIUI 9 s poudarkom na optimizaciji hitrosti
MIUI 9 največje novosti prinaša na področju optimizacije sistema, saj je hitrost zagona ena izmed ključnih točk za celotno uporabniško izkušnjo. MIUI 9 zato nudi hitrejši zagon aplikacij, ne samo sistemskih, temveč tudi večino preostalih. Dejstvo je, da se mobilni operacijski sistem po dolgotrajni uporabi vedno bolj nagiba k upočasnitvi. Razvijalci MIUI sistema so tako analizirali in pod drobnogled vzeli več deset dejavnikov ter jih optimizirali za optimalnejše delovanje tudi čez čas.

MIUI 9 novosti in funkcije

MIUI 9 in deljeni zaslon
Deljeni zaslon – ena najbolj pričakovanih novitet MIUI 9 sistema. Omogoča delitev zaslona na dva dela z istočasnim prikazom dveh aplikacij. Pri tem je možno tudi prilagajati prostor namenjen vsaki izmed njiju. Sedaj boste lahko klepetali s prijateljem preko WhatsApp ali druge aplikacije, ob tem pa zraven brskali po spletu ali gledali Youtube videoposnetek.
MIUI 9 z umetno inteligenco popravljanja fotografij.
Brisanje črt in objektov – brez dvoma ste že posneli fotografijo, ko se je na njej znašel nezaželen predmet. Z MIUI 9 boste sliko popravili kar na telefonu. Z uporabo pametnega Mi Cloud AI algoritma boste lahko odstranili nezaželene predmete na vaših fotografijah in tako v trenutku ustvarili fotografsko mojstrovino.
MIUI 9 nalepke
Nalepke – opremite vaše fotografije s posebnimi in zabavnimi nalepkami.
MIUI 9 in zakladnica aplikacij
Zakladnica priljubljenih aplikacij – eno mesto za vse najpogosteje uporabljene funkcije in informacije. Opravite klic, zapis v beležko, izračun na kalkulatorju, ogled prihajajočih dogodkov,.., vse z enim dotikom in na enem mestu – brez iskanja.
MIUI 9 videopredvajalnik
Mi Video – predvajalnik s podporo priljubljenih formatov in podnapisov. Pri tem vam inteligentno združuje podobne epizode, videoposnetke, ki jih želite ohraniti zasebne pa lahko enostavno skrijete.
MIUI 9 prilagodljiv domači zaslon
Zelo prilagodljiv domači zaslon – vse za lažje preurejanje ikon, dodatkov ter odstranitev nepotrebnih aplikacij.
MIUI 9 zavihek z obvestili
Prenovljen obvestilni zavihek – predstavlja informacije na bolj jedrnat in celovit način. V izogib neredu združuje med sabo obvestila aplikacij. Lahko celo hitro odgovorite na sporočilo, brez odpiranja le tega.
MIUI 9 tihi in DND način
Tihi način – funkcijo ne moti (DND) ali tihi način sedaj lahko omogočite neposredno preko nadzorne zvočne plošče. Nastavitev časa omogoča samodejni izklop izbranega načina.
MIUI 9 s koledarskimi karticami
Koledarske kartice – vaš koledar je sedaj lahko precej več kot le seznam prihajajočih dogodkov.
Mi Drop in MIUI 9
Mi Drop hiter prenos datotek – Mi Drop omogoča izjemno hiter prenos datotek med dvema napravama, brez potrebe po internetni povezavi.
MIUI 9 vozovnice za vlak
Vozovnice za vlak – MIUI 9 prepozna na vozovnice vezana SMS sporočila in jih inteligentno spremeni v preproste kartice z vsemi pomembnimi informacijami.
Klonirana aplikacija v MIUI 9
Klonirana aplikacija – dodelana funkcija, sicer poznana že iz MIUI 8. Z njeno pomočjo lahko ustvarite in se prijavite v ločene dvojne račune aplikacij, kot do Facebook, Messenger, Snapchat, WhatsApp, Viber in druge.
Funkcija drugi prostor v MIUI 9
Drugi prostor – z uporabo različnih gesel ali prstnih odtisov dostopajte do različnih profilom, s prilagojenim ozadjem, aplikacijami, datotekami in fotografijami. Izjemno priročno, ko službeni telefon uporabljate tudi kot osebni in si za konec tedna želite odmik od službenih povezav.
Pomični posnetek zaslona v MIUI 9
Pomični posnetek zaslona – ob branju novic ali spletnih strani naredite pomični posnetek zaslona za zajem večjega del informacij. Obrežite in dodelajte pred deljenjem s prijatelji.
Sistemske aplikacije in MIUI
MIUI sistem prinaša širok nabor priročnih sistemskih aplikacij, ki zagotavljajo zbirko storitev za vsakodnevno uporabo.
MIUI 9 sistem s številnimi prilagoditvami
Telefon tisočerih obrazov – popolnoma prilagodljiv uporabniški vmesnik nudi tisoče brezplačnih tem, melodij zvonjenja in ozadij. Nadarjeni oblikovalci vseskozi skrbijo, da s temami dodajajo življenje in osebnost vašemu telefonu.
Mi Cloud kot del MIUI sistema
Mi Cloud – varna in priročna varnostna kopija vaših fotografij, sporočil, datotek in drugih podatkov, vključno s sinhronizacijo na povezanih napravah. V primeru izgube telefona jo locirajte ali ponastavite kar preko internetnega brskalnika.
Mi Remote za pametni telefon kot daljinec
Naj bo vaš telefon tudi vaš daljinec – Mi Remote aplikacija vam omogoča nadzor nad televizorjem, klimatsko napravo ventilatorjem, projektorjem in drugimi napravami. Deluje v kombinaciji z izdelki številnih drugih proizvajalcev.

Animirane ikone – Sistemske ikone niso več statične. Njihovo odpiranje in zapiranje je z novo animacijo zabavnejše.

MIUI 9 in datum izida

Prvi bodo od 3. novembra naprej posodobitev prejeli modeli Redmi Note 4/4X (Qualcomm procesor) / Mi Max 2 / Mi MIX 2. Ostali modeli bodo posodobitev prejeli v nadaljevanju. Ko bo ta na voljo, boste prejeli obvestilo o možnosti posodobitve preko OTA samodejne posodobitvene aplikacije (pod pogojem nameščene uradne MIUI različice). Informacije lahko spremljate tudi na uradni MIUI strani.

MIUI 9 Lightning Fast
MIUI 9 bo v svoji Stabilni izdaji najprej na voljo za Redmi Note 4 (Qualcomm) / 4X / Mi Max 2 in Mi MIX 2, ostali sledijo…

Opomba: Vse funkcije ne bodo na voljo na vseh modelih zaradi regijske odvisnosti oziroma odvisnosti od verzije Android sistema.

Subscribe
Obvesti me ob
guest

4 Comments
novejši
starejši najvišje ocenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
marjan

Pozdrav

včeraj sem sobil xaomi redmi note 4x, nameščena MIUI 8, namestil MIUI Global 9.0/stabilno
9.0.5.0(NCFMIEI) v slovenščini dela ok
Dobil veliko uporabnih informacij na vaši strani, hvala .

lp
Marjan

Martin

Živjo
Mogoče veš,kdaj pride MIUI 9 za Mi 5X ?

Top
4
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x